Πώς να ζήσετε και να δουλέψετε στο εξωτερικό

Πώς να ζήσετε και να δουλέψετε στο εξωτερικό
fsamora via Getty Images

Πολλές φορές μας δίνεται η ευκαιρία μέσω του Role Model for a Cause να συναντάμε νέα άτομα που με λίγα λόγια κάνουν όλους εμάς να νιώθουμε ότι τελικά δεν έχουμε κάνει όσα θέλαμε μέχρι τώρα στην ζωή μας. Όταν λοιπόν συμβαίνει αυτό, τότε ναι πρέπει να τους ρωτήσουμε τα πάντα για να μάθουμε το μυστικό τους.

Αυτή την φορά δεν βρήκαμε μόνο ένα αλλά δύο νέα κορίτσια, οι οποίες αν και φοιτήτριες σε Ελληνικά Πανεπιστήμια έχουν συνεργαστεί με περισσότερες εταιρείες και έχουν ταξιδέψει σε περισσότερες χώρες από τους περισσότερους φοιτητές εκεί έξω.

Πώς το κάνουν λοιπόν αυτό;

Η Αρχοντούλα και η Βάσω είναι μέλη της Aiesec, ενός οργανισμού που πιστεύει στους νέους και τους δίνει την επιλογή «να γίνουν η αλλαγή που θέλουν να δουν στον κόσμο». Για αυτό προσφέρουν πολλές και συχές πρακτικές εμπειρίες στο εξωτερικό, έτσι ώστε το κάθε νέο άτομο να μπορέσει να ανακαλύψει και να αναπτύξει τις δυνατότητες του. Τους δίνει επίσης την δυνατότητα να γίνουν εθελοντές στο εξωτερικό, να ενδυναμώσου την κοινωνία και να γνωρίσουν νέες κουλτούρες. Κάτι ακόμη πολύ σημαντικό που τους παρέχουν είναι πολλές ευκαιρίες επαγγελματικής πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις σε όλο το κόσμο, πράγμα που θα τους βοηθήσουν να βάλουν γερές βάσεις για το μέλλον τους.

Δεν είναι φυσικά τα πάντα ρόδινα, όπως μας είπαν και τα κορίτσια:

Χρειάστηκε να αφιερώσουμε πολύ χρόνο στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να αφιερώσουμε όσο χρόνο θα θέλαμε στην προσωπική μας ζωή.

Αλλά τελικά η ανταμοιβή ήταν πολύ μεγαλύτερη:

Πήραμε όμως πολλά περισσότερα, όπως το να μάθουμε από πολύ μικρή ηλικία τον εαυτό μας, τα δυνατά μας στοιχεία και πως να τα χρησιμοποιήσουμε για να πετυχαίνουμε πάντα τους στόχους μας.

Και επειδή είμαστε έξτρα περίεργοι και θέλαμε να μάθουμε αν ξέρουν η μια την άλλη το ίδιο καλά, αποφασίσουμε να τις περάσουν από ένα test.

Και το αποτέλεσμα; Πολλές εκπλήξεις και αποκαλύψεις!

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ.

Μάθετε περισσότερα για την Aiesec εδώ.