Χριστουγεννιάτικο Αμπαλάζ με ό,τι έχεις σπίτι σου!

Χριστουγεννιάτικο Αμπαλάζ με ό,τι έχεις σπίτι σου!
o6

Αχ Χριστούγεννα! Αχ δώρα! Δώρα! Δώρα! Δωραααααααα! Κάλτσες γεμάτες σοκολατάκια, καφέδες ζεστοί συνοδεία με μπισκότα! Ναι, αυτά είναι τα Χριστούγεννα. Δεν έχει σημασία αν τα δώρα είναι φτηνά, ακριβά, χειροποίητα. Σημασία έχει η αγάπη που κουβαλούν. Γι' αυτό και αυτή η περίοδος έχει γίνει από τις αγαπημένες μου! Γιατί είναι αυτός ο καιρός που το τεφτέρι μου έχει μέσα τα δώρα που προγραμματίζω να φτιάξω. (νομίζω τα ίδια έλεγα και πέρσι).

Τέλος πάντων, εκτός από το δώρο, σημασία έχει και το αμπαλάζ. Και όταν αυτό γίνεται με κέφι και δημιουργικότητα, δίνει ένα έξτρα "τσίκι" στο δώρο.Παρακάτω θα δεις δυο εύκολους τρόπους να κάνεις το δικό σου προσωπικό αμπαλάζ, χωρίς να χρειαστεί να αγοράσεις περιτύλιγμα! Χρειάζεσαι χάρτινες σακούλες, ρολό από χαρτί υγείας και κλωστές/σπάγκους/σιλοτέιπ/χρώματα.

Πάμε!

Κουτάκι δώρου για κόσμημα (ή κάτι άλλο μικρό) από ρολό χαρτιού υγείας.

Αυτό είναι εύκολο. Νομίζω ότι κάποια στιγμή στο δημοτικό μας το είχαν δείξει. Ακολουθείς τα βήματα παρακάτω, κι έτοιμο το κουτάκι!

Στη συνέχεια δημιουργείς με ό,τι έχεις! Εγώ έβαλα για αρχή μαύρη κλωστή και έκανα δυο ρίγες.

Αλλά επειδή μου φαινόταν πολύ σκέτο έτσι, είπα να το κάνω κάπως πιο χριστουγεννιάτικο. Έτσι, έφτιαξα μία σφραγίδα Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Χρησιμοποίησα αφρώδες φύλλο, σχεδίασα το δέντρο, το έκοψα και το κόλλησα σε ένα κομμάτι φελιζόλ. (μόλις είχα ανοίξει μία συσκευασία και ήταν το φελιζόλ μπροστά μου, γι' αυτό. Eναλλακτικά μπορείς να το κολλήσεις σε κάποιο κομμάτι ξύλο, πλαστικό κλπ).

Έβαλα χρώμα σε ένα μπολ κι άρχισα τα πειράματα.

Και μετά, έβαλα και μία πάνω στο δωράκι! Με κίτρινο μανό έκανα και στολίδια για να φωτίσει λίγο. :) Γλυκούλι δεν είναι;

Τώρα, πάμε να δούμε ακόμα ένα αμπαλάρισμα τσίφτικο από χαρτοσακούλα!

Ανοίγεις το ντουλάπι με τις σακούλες και βρίσκεις μία χάρτινη. Την κόβεις όπως σε βολεύει και τη χρησιμοποιείς ως περιτύλιγμα.

Κι επειδή για να λέμε και του στραβού το δίκιο, αυτό από μόνο του είναι πολύ βαρετό, πρέπει να του δώσεις ένα "τσίκι"

Παίρνεις ένα μολύβι με στρογγυλή γόμα από πίσω και το χρησιμοποιείς ως σφραγίδα για να κάνεις πουά πάνω στο χαρτί. Ιδού!

Εγώ έβαλα κι ένα κορδόνι που βρήκα μπροστά μου και του έκανα ρίγες. Ναι, εντάξει, το παραδέχομαι, έχω θέμα με τις ρίγες.

Και να τα και τα 2 μαζί! Εντάξει, δεν είναι ό,τι πιο επαγγελματικό έχεις δει, αλλά είναι μία προσπάθεια όσο να πεις.

Δημοφιλή