The Blog

Πριν και μετά: Πώς εφτιαξα από την αρχή ένα μπουφέ

Και μετά επιτέλους ήρθε η στιγμή για το βάψιμο :) Επειδή το αποτέλεσμα που ήθελα ήταν να είναι ματ, αποφάσισα να φτιάξω τη λεγόμενη chalk paint μόνη μου. Διότι καλή η chalk paint της Annie Sloan αλλά είναι πανάκριβη.. Οπότε έψαξα και βρήκα συνταγή για την οποία θα σου πω σε επόμενο ποστ. Το πέρασα 2 χέρια με αυτή τη μπογιά και αφού στέγνωσε, έβαλα χαρτοταινία από το σημείο που επιθυμούσα να ξεκινάει το χρυσό και το έβαψα με σπρέι.
Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.

Δεν ξέρω από που να αρχίσω με αυτό το ποστ. Όταν πρωτοσυναντηθήκαμε με αυτό το μπουφέ, ήταν σε ένα γκαράζ. Τον είδα, με είδε, κοιταχτήκαμε και αποφασίσαμε ότι είμαστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο. Όταν όμως ήρθε σπίτι και μπήκε ξαφνικά στο σαλόνι διαπίστωσα τις διαφορές μας. Ήταν πολύ μεγάλος, πολύ ψηλός και τέλος πάντων το σαλόνι μου είχε κάποιες αντιρρήσεις. Για να καταλάβεις, ήταν περίπου 15 εκατοστά ψηλότερος από το ψηλότερο έπιπλο του σπιτιού και φαινόταν τόσο παράταιρος. Ήταν λες και η πραγματική του θέση θα ήταν στην είσοδο του Μεγάρου πχ.

Τέλος πάντων, για να μη στα πολυλογώ, τον είχα σπίτι περίπου 1,5 χρόνο, μη γνωρίζοντας τι θα τον κάνω. Ώσπου 3 βδομάδες πριν, και μόλις μερικές μέρες αφότου έμαθα να χρησιμοποιώ τη σέγα, τα πήρα στο κρανίο μία Κυριακή και του έκοψα τα πόδια!!! Για να το κάνω αυτό χρειάστηκαν μόλις 10 λεπτά! Και τελικά ήταν αυτό που έπρεπε να κάνω από την αρχή. Του βρήκα μία τέλεια θέση μέσα στο σπίτι και το μετακίνησα επί τόπου. Για λίγο διάστημα μετά προσπαθούσα να αποφασίσω πώς θα τον άλλαζα.

Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση λόγω των πολλών επιλογών. Χρώμα, σχέδιο, χαμός. Τέλος πάντων, κατέληξα στο γκρι - χρυσό γιατί ήθελα μεν να του μειώσω τον όγκο, αλλά από την άλλη ήθελα να έχει και λίγη από την αίγλη που είμαι σίγουρη ότι είχε στο παρελθόν. :)

Η διαδικασία μετά το κόψιμο των ποδιών είχε αρκετό κόπο. Σε πολλά σημεία ο καπλαμάς είχε ξεκολλήσει οπότε χρειάστηκε το σχετικό πολύύύύ στοκάρισμα. Νομίζω γίνεται ξεκάθαρο από τα μπαλώματα που βλέπεις εδώ.

Μετά φυσικά το πέρασα με βελατούρα, δυο χέρια.

Και μετά επιτέλους ήρθε η στιγμή για το βάψιμο :) Επειδή το αποτέλεσμα που ήθελα ήταν να είναι ματ, αποφάσισα να φτιάξω τη λεγόμενη chalk paint μόνη μου. Διότι καλή η chalk paint της Annie Sloan αλλά είναι πανάκριβη.. Οπότε έψαξα και βρήκα συνταγή για την οποία θα σου πω σε επόμενο ποστ. Το πέρασα 2 χέρια με αυτή τη μπογιά και αφού στέγνωσε, έβαλα χαρτοταινία από το σημείο που επιθυμούσα να ξεκινάει το χρυσό και το έβαψα με σπρέι. Φυσικά είχα βγάλει όλα τα χερούλια και υπόλοιπα διακοσμητικά τα οποία έβαψα και αυτά με σπρέι. Για να προστατευτεί το χρώμα πέρασα στο τέλος μία κρέμα / κερί επιπλοποιίας που πάλι θα σου πω αναλυτικά στο ποστ που θα κάνω για την chalk paint. Αυτά!! Ό,τι απορίες, κάνε κόμεντ και απαντώ!!

Πριν σε αφήσω να το δεις, θέλω απλά να πω ότι είμαι πολύ περήφανη για το συγκεκριμένο. Ήταν από τα μεγαλύτερα challenge που είχα, και για τα γούστα μου νομίζω ότι είναι ό,τι καλύτερο μπορούσα να κάνω. :)

Δείτε περισσότερα στο www.justdiy.gr