ΤΟ BLOG
28/04/2016 10:02 EEST | Updated 29/04/2017 08:12 EEST

Πασχαλινά διαστημικά αυγά (με υλικά απ΄την κουζίνα σου!)

Αν υπάρχει κάτι που μου τη σπάει με τα πασχαλινά αυγά είναι η σοβαρή πιθανότητα να φας ένα ροζ αυγό. Τι εννοώ: Να ρε παιδί μου, ανοίγεις το αυγό με το αλάτι στο χέρι, έτοιμος μιαμ μιαμ να το φας και ξαφνικά να βλέπεις την κόκκινη μπογιά να έχει ποτίσει όλο το αυγό και σκέφτεσαι, δεν βράζω καλύτερα ένα καινούριο; Έτσι λοιπόν, πριν μερικά χρόνια που αποφάσισα για πρώτη φορά να βάψω αυγά, πήρα τηλέφωνο τη μαμά για οδηγίες κι εκείνη μου είπε πως αντί για βαφή χημική θα μπορούσα να τα βάψω με τα φλούδια από κόκκινα κρεμμύδια.

justdiy.gr

Αν υπάρχει κάτι που μου τη σπάει με τα πασχαλινά αυγά είναι η σοβαρή πιθανότητα να φας ένα ροζ αυγό. Τι εννοώ: Να ρε παιδί μου, ανοίγεις το αυγό με το αλάτι στο χέρι, έτοιμος μιαμ μιαμ να το φας και ξαφνικά να βλέπεις την κόκκινη μπογιά να έχει ποτίσει όλο το αυγό και σκέφτεσαι, δεν βράζω καλύτερα ένα καινούριο; Έτσι λοιπόν, πριν μερικά χρόνια που αποφάσισα για πρώτη φορά να βάψω αυγά, πήρα τηλέφωνο τη μαμά για οδηγίες κι εκείνη μου είπε πως αντί για βαφή χημική θα μπορούσα να τα βάψω με τα φλούδια από κόκκινα κρεμμύδια. Κάπως έτσι λοιπόν λύθηκε το ζήτημα του ροζ αυγού. Μετά από λίγη σκέψη κι έρευνα συνειδητοποίησα πως υπάρχουν κι άλλες τροφές που απελευθερώνουν τις χρωστικές τους ουσίες, οπότε άρχισα τις δοκιμές! Τα έβαψα λίγο νωρίτερα βέβαια για να τα μοιραστώ μαζί σας, εδώ στο justDIY, αλλά δεν πειράζει θα τα φάω σύντομα και θα φτιάξω καινούρια!:)

Δεν είναι τα κλασικά αυγά με τα πολύ έντονα χρώματα βέβαια, μοιάζουν κάπως διαστημικά, αλλά εμένα μου αρέσουν πολύ!

Λοιπόν, ας πούμε και τον τρόπο τώρα (ας πούμε για 6 αυγά):

Πριν να αρχίσεις τη διαδικασία, φρόντισε να έχεις βγάλει τα αυγά από το ψυγείο για να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Αυτό βοηθάει στο να μην σπάσουν τα αυγά κατά το βράσιμο.

Πλένεις τα αυγά πολύ καλά!

Γεμίζεις ένα κατσαρολάκι με νερό, προσθέτεις μισή κούπα άσπρο ξύδι και 2-3 κουταλιές αλάτι και μέσα βάζεις τα αυγά.

Μόλις αρχίσει ο βρασμός βάζεις μέσα:

Για κίτρινο: 2-3 κουταλιές σούπας σαφράν σε σκόνη

Για κόκκινο-καφέ: τα φλούδια από 3-4 κόκκινα κρεμμύδια

Για πρασινο-μπλε-γκρι διαστημικό: 3-4 φύλλα από κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένα

Για μωβ-καφέ: 2-3 κουταλιές σούπας σουμάκ

Τα αφήνεις να βράσουν όλα μαζί, αλλά όχι να κοχλάζουν για να μην κουνιούνται πολύ και σπάνε. Εγώ τα άφησα να βράζουν καμιά ώρα. Μετά δεν τα βγάζεις απ' ευθείας! Όσο περισσότερο τα αφήσεις στο νερό, τόσο περισσότερο θα χρωματιστούν. Όταν αποφασίσεις να τα αφαιρέσεις, κάντο με ένα κουτάλι της σούπας και άφησέ τα να στεγνώσουν καλά πάνω σε μια πετσέτα. Για να κάνεις πιο έντονο το χρώμα, μπορείς να βάλεις λίγο λάδι σε ένα βαμβάκι και να τα γυαλίσεις με αυτό.

Μπορείς να πειραματιστείς και με άλλα υλικά, αν και εδώ πρέπει να παραδεχτώ πως προσπάθησα με κατεψυγμένο σπανάκι και δεν πήγε καλά!! Επίσης, τα παραπάνω αποτελέσματα είναι σε καφέ αυγά. Στο σούπερ μάρκετ που τα αγόρασα, άνοιξα όλες τις συσκευασίες για να δω ποια ήταν τα πιο ανοιχτόχρωμα! Οπότε, αν βρεις λευκά αυγά, τότε το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα πιο έντονο και διαφορετικό. Κι αν κάνεις κι εσύ πειράματα, στείλε μου φωτό στο justdiygr@gmail.com για να τα ανεβάσουμε:)

Καλό Πάσχα να έχουμε!:)

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του justdiy.gr

Sponsored Post