5 πράγματα που όλοι πρέπει να γνωρίζουν για το σεξ

Εάν έχετε κόλπο και δεν μπορείτε να έρθετε σε οργασμό κατά τη διάρκεια της διείσδυσης, ανήκε στην πλειοψηφία. Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι κάτι δεν πάει καλά επειδή δεν μπορούν να έρθουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.
B2M Productions

Διοργανώνω σεμινάρια ώστε να μαθαίνουν οι ενήλικες πως να έχουν πιο υγιή και γεμάτη απόλαυση σεξουαλική ζωή. Ως εκπαιδεύτρια σε θέματα που σχετίζονται με το σεξ, ρίχνω φως σε όλα αυτά τα σημεία που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κατάφεραν να μάθουν όταν ήταν πιο μικροί.

Σε κάθε σεμινάριο, πολλοί έχουν απορίες και όταν τους βοηθάω να τις λύσουν και όταν, τελικά, αυτό συμβαίνει μου λένε ότι «μακάρι να το γνωρίζαμε νωρίτερα»!

Αυτά είναι τα 5 πράγματα που όλοι εύχονταν να γνώριζαν για το σεξ.

1. Η χρήση σεξουαλικών βοηθημάτων δεν σημαίνει ότι ο/η σύντροφός σας δεν σας είναι αρκετοί. Πρόκειται για έναν προβληματισμό που έχουν πολλοί, ειδικά οι γυναίκες που θεωρούν ότι οι άντρες θα νιώσουν άβολα με την χρήση βοηθημάτων. Οι άνθρωποι, όμως, από την παλαιολιθική εποχή ακόμα, ήταν εκπαιδευμένοι να χρησιμοποιούν «εργαλεία», οπότε γιατί να νιώσει κανείς άσχημα όταν τα χρησιμοποιεί;

2. Εάν έχετε κόλπο και δεν μπορείτε να έρθετε σε οργασμό κατά τη διάρκεια της διείσδυσης, ανήκετε στην πλειοψηφία. Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι κάτι δεν πάει καλά επειδή δεν μπορούν να έρθουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος για να φτάσει κανείς στην κορύφωση. Ο καλύτερος τρόπος είναι αυτός που ευχαριστεί εσάς και τον σύντροφό σας.

3. Το μέγεθος μετράει για κάποιους, αλλά όχι όσο νομίζουν οι άντρες. Αρχικά, είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς ότι έρευνες έχουν δείξει ότι ο μέσος όρος πέους υπολογίζεται στα 13 εκατοστά, οπότε οι περισσότεροι βρίσκονται κοντά σε αυτόν τον αριθμό. Παρ' ολ' αυτά, αν και το μέγεθος παίζει κάποιο ρόλο, δεν είναι για όλους σημαντικό. Αυτό που οι γυναίκες θεωρούν πιο σημαντικό είναι η ποιότητα της σύνδεσης και η επιθυμία του ζευγαριού να δημιουργήσει μία αμοιβαία εμπειρία.

4. Πολλές γυναίκες πονούν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και αυτό δεν χρειάζεται να συμβαίνει. Ιδανικά το σεξ είναι μία ευχάριστη εμπειρία, αλλά πολλές γυναίκες βιώνουν πόνο. Αυτό, όμως, δεν χρειάζεται να σας συμβαίνει. Εάν νιώθετε πόνο καλό θα ήταν να επισκεφτείτε αρχικά τον γυναικολόγο σας και στη συνέχεια έναν ειδικό ψυχικής υγείας, αφού είναι πιθανό ο πόνος να οφείλεται σε ψυχογενείς παράγοντες.

5. Οι ουσιαστικές συζητήσεις γύρω από το σεξ είναι σημαντικές. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται να κάνουν τέτοιες συζητήσεις, αλλά η εμπειρία με έχει διδάξει ότι μπορεί να ωφελήσουν πολύ το ζευγάρι. Ακόμα, κι αν μιλάμε για το σεξ με φίλους, η χρήση των λέξεων και των όρων μας απελευθερώνει και μας κάνει να νιώθουμε πιο άνετα. Με αυτόν τον τρόπο νιώθουμε και πιο ασφαλείς κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης και «σπάμε» τα ταμπού.