Ημερολόγιο Εκλογών # -5

Η HuffPost Greece, μετρά αντίστροφα για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Κάθε βράδυ ένας διαφορετικός δημοσιογράφος του Newsroom, ποστάρει για τις ημέρες των εκλογών, σε αυτό το blog, όλα όσα του έκαναν κλικ.
Amanda Schutz/Flickr

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, σήμερα ο κλήρος έπεσε σε εμένα για να καταγράψω όλα όσα άκουσαν/ έμαθαν/ είδαν οι Έλληνες ψηφοφόροι.

Γράφοντας το κομμάτι Life της HuffPost Greece η πολιτική (ή καλύτερα, οι πολιτικοί) δεν είναι το φόρτε μου, αλλά από την άλλη αν δεν είναι η πολιτική κομμάτι της ζωής, τότε τι είναι;

Και με μια ανάσα ξεκινάω με τα νέα της ημέρας.

Δεν προλαβαίνω να ανοίξω το μάτι μου και τι να δω; Ο Αντώνης Σαμαράς behind the scenes το 2012 στα γυρίσματα του διαφημιστικού σποτ της Νέας Δημοκρατίας να ακολουθεί τις οδηγίες του σκηνοθέτη και να λέει: «Τέτοια ώρα είναι το ωραιότερο σεξ».

Αν το λέει εκείνος, ποια είμαι εγώ που θα τον αμφισβητήσω;

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την άλλη αποφάσισε να μας καλημερίσει με ένα tweet της Ευγενίας Μανωλίδου. Και το αναφέρω όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά επειδή είναι φοβερά εντυπωσιακό ότι κάποιος αφιέρωσε τόσο χρόνο για να φτιάξει ένα αρκουδάκι από αφρόγαλο. Αυτό θα πει τέχνη (θα πω εγώ)!

Στην ερώτηση της Άντζελας Δημητρίου «Και ποια θυσία, έχει κάνει αυτή για σένα;», ο κύριος Χιωτίδης απαντά ότι δεν πρόκειται να κάνει καμία θυσία για το ευρώ (λυπάμαι Άντζελα).

Και πιο συγκεκριμένα:

«Εάν χρειαστεί να πάμε για δημοψήφισμα, θα πάμε για δημοψήφισμα. Εάν χρειαστεί να κάνουμε παύση πληρωμών, θα κάνουμε παύση πληρωμών. Τελεία και παύλα. Και εάν χρειαστεί, προκειμένου να σκοτώσουμε το μισό πληθυσμό της χώρας, θα πάμε και στη δραχμή. Τελεία και παύλα. Με αυτή την έννοια, το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ είναι απολύτως σωστό».

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός Ημερολογίου Ο ΓΙΑΓΚΟΣ. Ε, όχι και «ποιος Γιάγκος;». Ο υποψήφιος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Αχαΐα, Γιάγκος Ραυτόπουλος, που η κάμερα φαίνεται ότι τον ενθουσίαζε ανέκαθεν και γι' αυτό έχει «γυρίσει» πολλές μεγάλες επιτυχίες έως τώρα, με πιο χαρακτηριστική το «Γιαγκόναν».

Αλλά μη φοβάστε τίποτα γιατί όπως ανέφερε ο Πάνος Καμμένος σήμερα το πρωί στον Γιώργο Παπαδάκη, θα δώσει πετρέλαιο αφορολόγητο!

Ναι καλέ, έχει πάει ήδη στη Ρωσία και τα έχει κανονίσει όλα!

Κι αν δεν με πιστεύετε...

«Την προηγουμένη εβδομάδα πήγα στη Ρωσία και πήγα γιατί ήθελα να διαπραγματευτώ και να δω την άλλη μέρα, τη Δευτέρα το πρωί, τι άλλες δυνατότητες υπάρχουν. Ξέρετε πως η Gazprom ανακοίνωσε ότι τελείωσε το αέριο από το βόρειο αγωγό; Δεν θα περνάει πλέον το αέριο της Ρωσίας από την Ουκρανία, θα περνάει από την Ελλάδα. Αυτό δεν είναι σημαντική είδηση; Δεν είναι επιστροφή και δικαίωση της ενεργειακής πολιτικής του Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, του South Stream; Βεβαίως και είναι. Στα μικρά. Εξήντα δύο δισεκατομμύρια τόνοι είναι όλο το αέριο που θα περνάει από την Ελλάδα. Τρεις μήνες credit αν έχει η Ελλάδα, έλυσε το οικονομικό της πρόβλημα σε τέσσερα χρόνια».

Σε άλλα νέα, η Μαρίν Λεπέν στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Θα χαρούμε με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», με τον Δημήτρη Παπαδημούλη να απαντά με ανάρτησή του στο twitter.

Άφησα το καλύτερο για τέλος!

Ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη που έδωσε στο Reuters, είπε πολλά, αλλά ένα μονάχα μου έμεινε χαραγμένη. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα μπορούσε να πάει σε ένα μακρινό νησί και να παίζει με την κιθάρα του. Όχι, δεν προτιμάει να κάνει ούτε ποδήλατο, ούτε κανό. Κιθάρα και πάλι κιθάρα.

Δεν θέλω να είστε κακοπροαίρετοι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δημοφιλή