Φιλέτα αντζούγιας με ξερά σύκα

Ένα εξαιρετικά φίνο ορεκτικό με ποιότητα και άρωμα Ελλάδας, ιδανικό να ξαφνιάσει ευχάριστα τους καλεσμένους σας!
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΗ

Ένα εξαιρετικά φίνο ορεκτικό με ποιότητα και άρωμα Ελλάδας, ιδανικό να ξαφνιάσει ευχάριστα τους καλεσμένους σας!

Υλικά:

120 γρ. φιλέτα αντζούγιας Αιγαίου (περίπου 20 κομμάτια)

100 γρ. σύκα ξερά Καλαμάτας

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

1 ξύλο κανέλας

5 κόκκοι μπαχάρι

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

3 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε τα σύκα και τα σιγοβράζουμε με το κρασί και τα μπαχαρικά σε χαμηλή θερμοκρασία 20 λεπτά περίπου και μετά τ' αφήνουμε να κρυώσουν. Έπειτα τα χτυπάμε στο μπλέντερ με το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι και γίνονται πολτός (σαν πηχτή μαρμελάδα). Τυλίγουμε τα φιλετάκια αντζούγιας με λίγο από τον πολτό των σύκων σε ρολάκια. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με λίγο άνηθο πριν σερβίρουμε.

Τιπ: Οι αντζούγιες που θα χρησιμοποιήσουμε για τη συνταγή είναι προτιμότερο να είναι φιλεταρισμένες μέσα σε ηλιέλαιο διαφορετικά θα χρειαστούν ξαρμύρισμα.

Δημοφιλή