Μια σοκολατένια καρδιά για να την ερωτευθείτε

Ο πανεύκολος παραδοσιακός σιμιγδαλένιος χαλβάς μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα πολύ ιδιαίτερο γλύκισμα για τους αγαπημένους σας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΗ

Ο πανεύκολος παραδοσιακός σιμιγδαλένιος χαλβάς μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα πολύ ιδιαίτερο γλύκισμα για τους αγαπημένους σας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Υλικά:

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό

2 φλιτζάνια ζάχαρη

4 φλιτζάνια νερό

200 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και ψιλοτριμμένα

1 ξύλο κανέλας και φλούδα πορτοκαλιού για το σιρόπι

κανέλα σκόνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε ένα μέτριο κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τη φλούδα πορτοκαλιού σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να βράζει. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Ανακατεύουμε διαρκώς και ρίχνουμε το σιρόπι σταδιακά, λίγο λίγο στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μίγμα να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε το μίγμα με μιά κουτάλα σε αντικολλητική φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει για ένα δεκάλεπτο περίπου.

Πριν σερβίρουμε, καλύπτουμε τη φόρμα με μια πιατέλα σερβιρίσματος, αναποδογυρίζουμε και αφαιρούμε τη φόρμα. Σερβίρουμε τον χαλβά γαρνίροντας με κανέλα.

Συμβουλή:

Αν θέλουμε να κάνουμε πιο ιδιαίτερο το γλύκισμά μας, χρησιμοποιούμε φόρμες σε διάφορα σχήματα (καρδιά, λουλούδι κλπ) λιώνουμε κουβερτούρα και επικαλύπτουμε τον χαλβά. Μπορούμε να γαρνίρουμε με αμύγδαλα, φράουλες, καρύδα κλπ... Έχετε φαντασία, γίνετε δημιουργικοί και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!

Δημοφιλή