O ΣΥΡΙΖΑ σήμερα δεν έχει λόγο ύπαρξης ως κόμμα

Είναι ένα κόμμα που έθρεψε όσο κανείς άλλος τον δηλητηριώδη λαϊκισμό στη χώρα. Είναι ένα κόμμα που διογκώθηκε μέσα από κραυγές για το αντιμνημόνιο, που κέρδισε εκλογές μόνο με τις ψεύτικες υποσχέσεις και σήμερα καλείται να εφαρμόσει ένα μνημόνιο στο οποίο δεν πιστεύει. «Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος παράλογος, παράνομος, δεν μειώνεται, καταργείται», έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας στις εκλογές το 2015. Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας αυξάνει τον ΕΝΦΙΑ όπως και 27 ακόμη φόρους. Αυτό είναι ένα μόνο από τα εκατοντάδες παραδείγματα που σφραγίζουν την πλήρη ρήξη μεταξύ των γενεσιουργών δυνάμεων της κατάληψης της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη της σημερινής πραγματικότητας.
Alkis Konstantinidis / Reuters

Για να υπάρχει ένα κόμμα καθώς και να κρατά την εξουσία πρέπει να συντρέχουν τρεις προϋποθέσεις.

Πρώτον, να οριοθετεί έναν ξεκάθαρο οραματικό στόχο για το που θέλει να πάει την χώρα. Δεύτερον, να διαθέτει τους ανθρώπους και τα στελέχη για να το υλοποιήσουν και να κάνουν τη ζωή των πολιτών καλύτερη. Τρίτον, να έχει τη λαϊκή εντολή για τα δυο προηγούμενα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα δεν έχει τίποτα από τα τρία. Ο οραματικός του στόχος για σκίσιμο των μνημονίων έχει θαφτεί κάτω από την πραγματικότητα. Τα στελέχη του δεν πιστεύουν και κυρίως δεν μπορούν να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις. Και δεν υπάρχει λαϊκή εντολή για τα μέτρα που επιβάλλει, αφού έχει υποσχεθεί ακριβώς τα αντίθετα.

Σαν κόμμα σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Είναι ένα κόμμα που έθρεψε όσο κανείς άλλος τον δηλητηριώδη λαϊκισμό στη χώρα. Είναι ένα κόμμα που διογκώθηκε μέσα από κραυγές για το αντιμνημόνιο, που κέρδισε εκλογές μόνο με τις ψεύτικες υποσχέσεις και σήμερα καλείται να εφαρμόσει ένα μνημόνιο στο οποίο δεν πιστεύει.

«Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος παράλογος, παράνομος, δεν μειώνεται, καταργείται», έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας στις εκλογές το 2015. Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας αυξάνει τον ΕΝΦΙΑ όπως και 27 ακόμη φόρους.

Αυτό είναι ένα μόνο από τα εκατοντάδες παραδείγματα που σφραγίζουν την πλήρη ρήξη μεταξύ των γενεσιουργών δυνάμεων της κατάληψης της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη της σημερινής πραγματικότητας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φτιάχτηκε για να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Δεν ψηφίστηκε για να εφαρμόσει αυτά τα σκληρά μέτρα. Δεν κέρδισε το δημοψήφισμα για να αυξήσει τη λιτότητα. Αλλά ακόμη κι αν ήταν έτσι, δεν έχει το ανθρώπινο δυναμικό που χρειάζεται μια κυβέρνηση για να υλοποιήσει αυτήν την πολιτική.

Είναι κρίμα για το πολιτικό σύστημα στη χώρα να έχει μια κυβέρνηση με αυτά τα χαρακτηριστικά. Είναι ένας φαύλος κύκλος φόρων και εισφορών, μεθοδευμένης φτωχοποίησης, πλαστών πτυχίων, απομόνωσης πίσω από κλούβες, παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, αντιδημοκρατικών διαδικασιών στο Κοινοβούλιο και διαφθοράς των offshore που σπάει μόνο με έναν τρόπο. Την δημοκρατική διέξοδο των εκλογών.

Ο όρος «εξουσία» προέρχεται από το ρήμα «έξεστι» που σημαίνει «είναι δυνατόν». Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κέρδισε την εξουσία. Υπέκλεψε την ψήφο των πολιτών. Και σύντομα θα αναγκαστεί να την επιστρέψει πίσω αφού είναι από κάθε άποψη αδύνατον να λύσει τα προβλήματα των πολιτών και να κυβερνήσει την Ελλάδα αποτελεσματικά. Η Ελλάδα χρειάζεται μια άλλη Κυβέρνηση. Σύντομα.

Δημοφιλή