Μια μέρα στη λιμνοθάλασσα

«Έστηνα την camera από τα χαράματα ως το σούρουπο, συνεχίζει, για να πετύχω τα πουλιά την κατάλληλη στιγμή, ήσυχα χωρίς να τα ενοχλήσω». Και το αποτέλεσμα της καταγραφής απ' αυτό το μεγαλείο της ελληνικής φύσης, 26 φωτογραφίες ενός μοναδικού οικοσυστήματος με ερωδιούς, φλαμίνγκο, χελώνες και σπάνια είδη πτηνών και ζώων, του υδροβιότοπου της Μεσσηνίας που τα απολαμβάνουμε στην καρδιά της Αθήνας!
sooc

«Σέβομαι την Ηθική της Φύσης»

Μου λέει ο βιολόγος και φωτογράφος άγριας φύσης, ο Ελβετικής καταγωγής, Andrea Bonetti κι εξηγεί τον τρόπο, που έχει φωτογραφήσει τη Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας και απειλούμενα είδη στην Πελοπόννησο.

Ένας από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας, που αποτελεί καταφύγιο για 271 διαφορετικά είδη πουλιών, πολλά από τα οποία είναι σπάνια και προστατευόμενα, καθώς και μοναδικό καταφύγιο σε όλη την Ευρώπη για τον Αφρικάνικο χαμαιλέοντα.

«Έστηνα την camera από τα χαράματα ως το σούρουπο, συνεχίζει..., για να πετύχω τα πουλιά την κατάλληλη στιγμή, ήσυχα χωρίς να τα ενοχλήσω».

Και το αποτέλεσμα της καταγραφής απ' αυτό το μεγαλείο της ελληνικής φύσης, 26 φωτογραφίες ενός μοναδικού οικοσυστήματος με ερωδιούς, φλαμίνγκο, χελώνες και σπάνια είδη πτηνών και ζώων, του υδροβιότοπου της Μεσσηνίας που τα απολαμβάνουμε στην καρδιά της Αθήνας!

Η έκθεση φωτογραφίας στολίζει την Στοά Σπυρομήλιου στο εμπορικό κέντρο City Link. Τη διοργάνωσε με τίτλο μια «Μέρα στην Λιμνοθάλασσα» η Costa Navarino, που έχει όραμα την καθιέρωση της Μεσσηνίας ως πρότυπο αειφόρου προορισμού παγκοσμίου φήμης για την προβολή και προστασία του φυσικού πλούτου της περιοχής.

«Αυτό είναι το κέντρο της περιβαλλοντικής φιλοσοφίας μας», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ Στεφ. Θεοδωρίδης.

Η ώρα της γης

Η Ώρα της Γης έδωσε στα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρετανία και King George την ευκαιρία να λάβουν σε μια μεγάλη παγκόσμια πρωτοβουλία που οργάνωσε η WWF για τον αγώνα κατά της αλλαγής του κλίματος:

Με τα φώτα κλειστά για μία ώρα, τα δύο κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα για καλύτερο μέλλον στον Πλανήτη.

Η Χριστίνα Παπαθανασίου, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων, η δυναμική και υπέρκομψη αυτή γυναίκα εξηγεί πως κατά τη διάρκεια της «Ώρας της Γης» τα συγκεκριμένα με ιστορία στον τόπο μας, συνέβαλαν στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα:

Έσβησαν τον εξωτερικό φωτισμό, και τον χαμήλωσαν στους κοινόχρηστους χώρους υπό το ρομαντικό φως των κεριών. Οι πελάτες, βεβαίως, ενημερώθηκαν για την περιβαλλοντική αυτή ευαισθητοποίηση, που την ίδια ώρα έγινε σε εμβληματικά κτίρια και μνημεία από την Ασία μέχρι την Ευρώπη και από την Αφρική μέχρι την Αμερική.

«Δείχνουμε, έτσι», λέει ο Γενικός διευθυντής των ξενοδοχείων του ομίλου Λασκαρίδη, ο Τ. Αναστασιάδης, «πόσο σημαντικές είναι οι απλές πρωτοβουλίες για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση εκπομπών του CO₂».

Σίφνος και περιβάλλον: Κάντο όπως ένας Σιφνιός

Η Συνεταιριστική Εταιρεία Σίφνου -Sifnos Island Cooperative- στο πλαίσιο της συνεχούς δραστηριότητας της για την πράσινη ανάπτυξη του νησιού ξεκίνησε μια εκστρατεία για την μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας.

Η πρωτοβουλία βρήκε μεγάλη απήχηση, αφού περισσότερες από 2.400 πάνινες τσάντες, που παράγονται στο νησί, διατέθηκαν, ήδη, από τις πρώτες ημέρες...

Η νοικοκυροσύνη, η καθαριότητα, η διαρκή φροντίδα των κατοίκων για την προστασία του περιβάλλοντος και η υψηλή ποιότητα ζωής στο νησί είναι μακρά παράδοση στην Σίφνο, κάτι που εμείς έχουμε ζήσει, φιλοξενούμενοι από την οικογένεια Βερνίκου.

Οι αξιέπαινες ενέργειες του Συνεταιρισμού απευθύνονται κατ' αρχήν στους μαθητές των σχολείων της Σίφνου και την ενημέρωσή τους και βέβαια στους κατοίκους και τους επισκέπτες του όμορφου νησιού με σεβασμό στον άνθρωπο, την φυσική και πολιτιστική μας κληρονομιά.

Στην όμορφη Χαλκιδική

Ανοιξιάτικη δραπέτευση υπόσχεται με την καθιερωμένη ποιότητά του το Sani Resort Χαλκιδική, με τους αδελφούς Ανδρεάδη στο τιμόνι.

Τον Ανδρέα, δυναμικό Πρόεδρο του SETE, δριμύς, κι εύστοχος στην πρόσφατη ομιλία του στην Γ. Συνέλευση του SETE, στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία του πρωθυπουργού και τον μεθοδικό Σταύρο, προωθούν τον υψηλής ποιότητας Τουρισμό στην χώρα μας, προβάλλουν τις φυσικές ομορφιές μας, την παράδοση, της ελληνικές γεύσεις-

Το εκεί Sani Gourmet «φανταστικό φεστιβάλ Γαστρονομίας» ήταν από τα καλύτερα - Καλές Γεύσεις!