Οι θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός επί πέντε ολόκληρα χρόνια πήγαν χαμένες. Η δημοσιονομική εξυγίανση ανακόπηκε. Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ματαιώθηκε. Η ύφεση επέστρεψε. Το φάντασμα της χρεοκοπίας εξαπλώθηκε απειλητικά. Οι τράπεζες έκλεισαν. Οι παραγωγικές, οικονομικές, εμπορικές δραστηριότητες απονεκρώθηκαν. Η ανεργία αυξήθηκε. Η ευρωπαϊκή μας θέση υπονομεύτηκε.
|
Andy Ryan via Getty Images

Βιώνοντας τη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα μου έρχεται στο μυαλό η σπαρακτική φράση του Θανάση Βέγγου «Η Ελλάδα πεθαίνει» στην ταινία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου «Το Βλέμμα του Οδυσσέα». Πράγματι η χώρα μας ψηλαφίζοντας στο σκοτάδι προσπαθεί να ορθοποδήσει από το τσουνάμι της κρίσης. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι πολλά. Και το κυριότερο, εδώ και επτά μήνες, βρέθηκε μετέωρη εξαιτίας της χαοτικής διακυβέρνησης Τσίπρα.

Οι θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός επί πέντε ολόκληρα χρόνια πήγαν χαμένες. Η δημοσιονομική εξυγίανση ανακόπηκε. Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ματαιώθηκε. Η ύφεση επέστρεψε. Το φάντασμα της χρεοκοπίας εξαπλώθηκε απειλητικά. Οι τράπεζες έκλεισαν. Οι παραγωγικές, οικονομικές, εμπορικές δραστηριότητες απονεκρώθηκαν. Η ανεργία αυξήθηκε. Η ευρωπαϊκή μας θέση υπονομεύτηκε. Για πρώτη φορά μετά τη συμμετοχή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, οι εταίροι μας έδειξαν την πόρτα της εξόδου. Αντί να ξεμπερδέψουμε με τα μνημόνια, υπογράψαμε ένα τρίτο χειρότερο. Τελικά η ελπίδα δεν ήρθε ποτέ! Έσβησε! Κι ο Αλέξης Τσίπρας, πανικόβλητος, αναζητώντας μια σανίδα σωτηρίας, επέλεξε για τρίτη φορά μέσα σε επτά μήνες να μας οδηγήσει στις κάλπες.

Σήμερα, εγκαταλείποντας υποτίθεται τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, καλεί τους Έλληνες να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία. Δηλώνει ασυμβίβαστος, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να μας πείσει ότι εκβιαζόμενος αναγκάστηκε να συμβιβαστεί για το συμφέρον της χώρας. Μολονότι ο ίδιος υπέγραψε τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους, υποστηρίζει ότι δεν πιστεύει σ' αυτή, υποσχόμενος παράλληλα προγράμματα.

Βιώνοντας τη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα μου έρχεται στο μυαλό η σπαρακτική φράση του Θανάση Βέγγου «Η Ελλάδα πεθαίνει» στην ταινία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου «Το Βλέμμα του Οδυσσέα».

Επιχειρώντας να υποβαθμίσει τα τραγικά του λάθη, την παροιμιώδη απειρία του και τις ανερμάτιστες πολιτικές του στοχοποιεί τους πολιτικούς του αντιπάλους εγκαλώντας τους ότι αποπνέουν παρελθόν. Αυτοεμφανίζεται ως φορέας του νέου όταν στις αποσκευές του κουβαλά παρωχημένες ιδέες και αναχρονιστικές δυνάμεις.

Στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου οι πολίτες θα κρίνουν και θα αξιολογήσουν με αυστηρό τρόπο όλους μας. Τώρα όλοι αντιληφθήκαμε τι σήμαινε και πόσο πληρώσαμε το πείραμα Τσίπρα. Στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου όλοι μας, όλοι εσείς έχετε τη δυνατότητα να εκπέμψετε το δικό σας μήνυμα.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ζητά την ψήφο σας γιατί πιστεύουμε ακράδαντα πως η Ελλάδα μπορεί να βγει από το αδιέξοδο ακολουθώντας υπεύθυνες, ρεαλιστικές και προοδευτικές πολιτικές. Γιατί πιστεύουμε στη δύναμη της συνεργασίας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων. Η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει τη συμπαράταξη όλων που θα στηρίζεται σε ένα συγκεκριμένο προγραμματικό και πολιτικό πλαίσιο.