Γιατί πρέπει να σταματήσετε να παρακολουθείτε τα social media του πρώην σας

Τσακώνεστε συνεχώς, τον απάτησες/σε απάτησε, σας έχει περάσει ο έρωτας. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, εσείς και το άτομο που πιστεύατε ότι θα παντρευτείτε, χωρίσατε. Μετακομίζετε και δεν έχετε μάθει τίποτα για αυτόν. Αλλά ναι, ένα είναι σίγουρο, θα γίνετε ψυχοπαθής με τη βούλα για πολλούς μήνες. Θα παρακολουθείτε ένα ένα τα social media του (σοβαρά, ακόμα και το Snapchat;).
Fred Prouser / Reuters

Τσακώνεστε συνεχώς, τον απάτησες/σε απάτησε, σας έχει περάσει ο έρωτας. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, εσείς και το άτομο που πιστεύατε ότι θα παντρευτείτε, χωρίσατε. Μετακομίζετε και δεν έχετε μάθει τίποτα για αυτόν.

Αλλά ναι, ένα είναι σίγουρο, θα γίνετε ψυχοπαθής με τη βούλα για πολλούς μήνες. Θα παρακολουθείτε ένα ένα τα social media του (σοβαρά, ακόμα και το Snapchat;).

Θα κατασκοπεύετε τους φίλους που απέκτησε προσφάτως στο Facebook διατηρώντας ταυτόχρονα μια πολύ ψύχραιμη online παρουσία. Όλες οι φωτογραφίες σας πρέπει να δείχνουν τέλειες και ακόμα καλύτερα για σας αν ήταν ο τύπος που πάντα ζήλευε λίγο τα like που σας έκαναν στις φωτογραφίες σας (ας είμαστε ειλικρινείς, κι εκείνος σας παρακολουθεί).

Θα του στέλνετε κάθε τόσο για να δείτε αν βρήκε εκείνο το αντικείμενο που σας ανήκει και που έχετε ανάγκη και θα του υπενθυμίζετε ότι σας χρωστάει ακόμα λεφτά για τον τελευταίο λογαριασμό του νερού. Θα μείνετε κολλητές με τη μητέρα του και θα κάνετε like στα post του στο Facebook. Όχι επειδή όντως σας άρεσαν, αλλά επειδή είναι ζωτικής σημασίας να παραμείνετε στον κόσμο του.

Έχω υπάρξει αυτό το κορίτσι. Το καταλαβαίνω. Το να πάρεις την απόφαση να χωρίσεις είναι μόνο η μισή μάχη. Η άλλη μισή είναι να πας όντως παρακάτω. Και πρέπει να πας.

Η άλλη επιλογή θα σου ραγίσει την καρδιά. Ξέρεις ότι θα βρει κάποια άλλη και πίστεψέ με, δε θες να είσαι τριγύρω όταν θα συμβεί αυτό. Θα είναι πιο όμορφη από εσάς, θα έχει πιο στητά στήθη και θα φαίνεται ότι τον κάνει πολύ πιο ευτυχισμένο από όσο εσείς. Θα σας πονάει απίστευτα και επιπλέον, δεν θα πρέπει να σας αφορά.

Τον αγαπούσατε κάποτε, θυμάστε; Δεν αξίζει να είναι ευτυχισμένος, ακόμα και χωρίς εσάς; Γιατί, μαντέψτε: τη στιγμή που θα αφεθείτε και θα τον «απελευθερώσετε», θα αποκτήσετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε τι κάνει εσάς ευτυχισμένη.

Κοιτάξτε, αν αντλείτε ικανοποίηση από το να παρακολουθείτε την πεθερά της ξαδέρφης της καινούριας φιλενάδας του, τότε οκ, κάντε το. Αν όμως αυθεντική ευτυχία σημαίνει για σας ελευθερία, νέες εμπειρίες και την πιθανότητα της πραγματικής αγάπης... αφήστε τον.

Ήταν ένα μάθημα, τίποτε άλλο.

Αν δε μπορείτε να σταματήσετε να τον παρακολουθείτε, ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε την επιλογή "block". Η καρδιά σας θα σας ευχαριστεί για αυτό.

Υγ. Όταν αναπόφευκτα αγνοήσετε την παραπάνω ώριμη συμβουλή, θυμηθείτε να επιστρέψετε στο ψεύτικο προφίλ σας όσο τον παρακολουθείτε. Σε κανένα δεν αξίζει ο τρόμος ενός like που έγινε κατά λάθος.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στη HuffPost Australia και μεταφράστηκε στα ελληνικά.