Σκόπελος, τόπος μαγικός και ονειρεμένος

Θα χαρακτήριζα τη Σκόπελο «εναλλακτικό» νησί, με την έννοια ότι δε θα βρεις αρκετά bar (ίσως κανένα) στη πόλη που να παίζουν δυνατά μουσική και να χορεύουν ξέφρενοι τουρίστες. Αν σου αρέσει αυτό το είδος διασκέδασης η Σκόπελος δεν είναι για σένα. Μπορείς να ακούσεις όμως τζαζ στον πλάτανο, μου έκανε εντύπωση που και το πρωί δεν είχες που να κάτσεις, ωραίες μουσικές στο mercurius , ένα γραφικό μπαράκι μέσα στα σοκάκια, και να απολαύσεις τη θέα στο βράχο (θα κουραστείς λίγο να ανέβεις τα αρκετά σκαλιά, αλλά η θέα θα σε αποζημιώσει).
Mary Tsiana

Η Σκόπελος είναι απο τα ομορφότερα νησιά των Σποράδων. Βρίσκεται ανάμεσα από τη Σκιάθο και την Αλόννησο. Απέχει περίπου πέντε ώρες από το λιμάνι του Βόλου και από μισή της Σκιάθου και της Αλόννησου. Ισορροπεί γλυκά από την κοσμοσυρροή της Σκιάθου και την ηρεμία της Αλοννήσου.

Σοκάκια στη χώρα

Έχω πάει αρκετές φορές στη Σκόπελο, αυτή πρέπει να ήταν η τέταρτη. Είχε περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά, ομολογώ τη βρήκα πιο ανανεωμένη από ποτέ. Η χώρα πανέμορφη με τα γραφικά αιγαιοπελαγίτικα σοκάκια, στους τόνους του γαλάζιου και του λευκού, ανθισμένες βουκαμβίλιες στα μπαλκόνια των σπιτιών με εικόνα άλλης εποχής.

Οι παραλίες της είναι μαγικές, η Σκόπελος είναι ντυμένη στα πράσινα. Είναι μια αγκαλιά από πευκοδάσος και μέσα της το γαλαζοπράσινο της θάλασσας.

Στάφυλος

Μια βόλτα στον Στάφυλο θα σε πείσει. Αν υπάρχει παράδεισος θα είναι κάπως έτσι! Ο Στάφυλος είναι η πιο κοντινή παραλία στη χώρα. Είναι από τις ομορφότερες. Κατεβαίνοντας (περίπου 500μ από το δρόμο) βλέπεις αυτή τη φανταστική θέα.

Ο Πάνορμος είναι ένας μικρός κόλπος με κρυστάλλινα νερά . Απίστευτη παραλία με βότσαλο.

Αγνώντας

Αν δεν πας στον Αγνώντα για ουζάκι χάνεις. Δεν έχω δει ομορφότερο ηλιοβασίλεμα δίπλα στο κύμα. ο Αγνώντας είναι και μικρό λιμανάκι. Όταν δε, τα πλοία λόγω καιρού δεν φύγουν από το λιμάνι της χώρας, ξεκινούν από αυτό του Αγνώντα.

Η Καστάνη είναι η πιο «διάσημη» παραλία , μιας και αρκετά από τα γυρίσματα του Mama mia τραβήχτηκαν εκεί. Βρίσκεται περίπου 20χμ από τη χώρα της Σκοπέλου και έχει περίπου 500μ χωματόδρομο από τον κεντρικό δρόμο προς την παραλία. Υπάρχει beach bar και μεγάλο πάρκινγκ .

Καστάνη

Η παραλία είναι αμμώδης, χαζεύεις το πευκοδάσος που φτάνει σχεδόν μέχρι τη θάλασσα με τα γαλαζοπράσινα νερά. Μια μαγεία!

Θα χαρακτήριζα τη Σκόπελο «εναλλακτικό» νησί, με την έννοια ότι δε θα βρεις αρκετά bar (ίσως κανένα) στη πόλη που να παίζουν δυνατά μουσική και να χορεύουν ξέφρενοι τουρίστες. Αν σου αρέσει αυτό το είδος διασκέδασης η Σκόπελος δεν είναι για σένα. Μπορείς να ακούσεις όμως τζαζ στον πλάτανο, μου έκανε εντύπωση που και το πρωί δεν είχες που να κάτσεις, ωραίες μουσικές στο mercurius , ένα γραφικό μπαράκι μέσα στα σοκάκια, και να απολαύσεις τη θέα στο βράχο (θα κουραστείς λίγο να ανέβεις τα αρκετά σκαλιά, αλλά η θέα θα σε αποζημιώσει) .

Αν είσαι λάτρης της φύσης και των χαλαρών διακοπών, η Σκόπελος είναι ιδανική επιλογή,

Το blog είναι αναδημοσίευση από το Mary Jazz.