ΤΟ BLOG
03/09/2016 13:34 EEST | Updated 04/09/2017 08:12 EEST

Οι μαθητές του 4ου Λυκείου Ρόδου διαφημίζουν το νησί τους

Είμαστε μαθητές της Α' Λυκείου του 4ου Γενικού Λυκείου Ρόδου. Έχουμε την τύχη και την χαρά να ζούμε σε ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας, τη Ρόδο. Με ζηλευτή ιστορία και θαυμαστό πολιτισμό, όπου κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες έρχονται να γνωρίσουν. Όλοι οι κάτοικοι του νησιού, κάθε χρόνο ερχόμαστε αντιμέτωποι με μεμονωμένους τουρίστες, που αυξάνονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, οι οποίοι προσπαθούν να αντλήσουν πληροφορίες από εμάς σχετικά με το πώς θα μπορέσουν να κινηθούν και να οργανώσουν έξυπνα τις διακοπές τους.

archive

Είμαστε μαθητές της Α' λυκείου του 4ου Γενικού Λυκείου Ρόδου. Έχουμε την τύχη και την χαρά να ζούμε σε ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας, την Ρόδο. Με ζηλευτή ιστορία και θαυμαστό πολιτισμό, όπου κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες έρχονται να γνωρίσουν. Όλοι οι κάτοικοι του νησιού, κάθε χρόνο ερχόμαστε αντιμέτωποι με μεμονωμένους τουρίστες, που αυξάνονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, οι οποίοι προσπαθούν να αντλήσουν πληροφορίες από εμάς σχετικά με το πώς θα μπορέσουν να κινηθούν και να οργανώσουν έξυπνα τις διακοπές τους. Με αυτό τον τρόπο γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργήσουμε μία μαθητική επιχείρηση με το όνομα RHODES TIPS στο πλαίσιο του προγράμματος "Εικονική Επιχείρηση" του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Τι είναι το RHODES TIPS;

Η εικονική επιχείρηση RHODES TIPS λειτουργεί όπως μια πραγματική επιχείρηση, οργανωμένη κατά τα πρότυπα μιας ανώνυμης εταιρείας. Συγκεκριμένα αφορά τη δημιουργία μίας ιστοσελίδας με θέμα τον τουρισμό και τον πολιτισμό της Ρόδου. Κάθε επισκέπτης μπορεί να συμβουλευτεί την ιστοσελίδα και να βρει πλούσιο πληροφοριακό υλικό για τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τις πολιτιστικές και τις αθλητικές εκδηλώσεις του νησιού. Επιπρόσθετα, ο χρήστης μπορεί να ζητήσει το σχεδιασμό του προσωπικού του πακέτου διακοπών, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα, τις προτιμήσεις του και την οικονομική του δυνατότητα, αλλά και να αξιολογήσει τα μέρη που θα επισκεφθεί, βοηθώντας, μέσω της αξιολόγησης, μελλοντικούς επισκέπτες.

Για να καταφέρουμε να μυηθούμε επιτυχώς στον κόσμο των επιχερήσεων, δεχθήκαμε σημαντική βοήθεια από το Δήμο Ρόδου. Ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Απόδημων Ροδίων κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου κ. Βεατρίκη Σέρβου, ο Προϊστάμενος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κ. Κώστας Χατζίκος καθώς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών κ. Νίκος Μανίκαρος αγάπησαν την ιδέα μας, μας πρόσφεραν απλόχερα τις υπηρεσίες τους και διέθεσαν όποιο μέσο μπορούσαν ώστε να συνδράμουν στην υλοποίησή της.

Όλοι μαζί εργαστήκαμε για αρκετούς μήνες σκληρά με ομαδικότητα, όρεξη και κοινό στόχο ώστε να καταφέρουμε να φτιάξουμε το Rhodes Tips

Από το ταξίδι της δημιουργίας της ιστοσελίδας μας αποκομίσαμε παρά πολλά πράγματα .Γεμίσαμε εμπειρίες,γνώσεις και δημιουργήσαμε δυνατές σχέσεις μεταξύ μας. Μάθαμε να συνεργαζόμαστε και να στήνουμε μια επιχείρηση από το μηδέν ως την τελική της μορφή.

Δουλέψαμε με αγάπη και ενθουσιασμό και καταφέραμε να φτιάξουμε μια δική μας επιχείρηση η οποία στο μέλλον θα μπορέσει να είναι βιώσιμη και κερδοφόρα.

Συμμετέχοντες μαθητές:

Γενικοί Διευθυντές Επιχείρησης: Ζευκίδης Ιωάννης και Σαράντης Θεοφάνης

Διευθυντής Πληροφοριακών Συστημάτων: Καπετανάκης Γιάγκος και Δημητράς Ιωάννης

Υπεύθυνοι Δημοσίων Σχέσεων: Ζορμπαλά Κοντέσσα, Σαββιού Μιχαέλα και Καρπάθιος Μιχάλης

Υπεύθυνοι τμήματος marketing: Γιαννακλή Νατάσα, Γιατρού Σταμάτης και Χατζημήτρος Παναγιώτης

Υπεύθυνοι Καθηγητές

Φιλιππάκη Καλλιόπη, οικονομολόγος

Τενέντε Αγγελική, βιολόγος

Εθελόντρια ΣΕΝ

Μπακαρή Μαρία, ψυχολόγος