ΤΟ BLOG
28/02/2017 09:05 EET | Updated 01/03/2018 07:12 EET

Καστανάλευρο που «σπάει ταμεία» από τους μαθητές του ΓΕΛ Αγιάς Λάρισας

Ο Δημήτρης και η Σταυριάννα είναι οι δυο μαθητές που δέχονται τελικά την πρόκληση του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece και αναλαμβάνουν επιχειρηματική δράση συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση». Δημιουργούν την MELIBIOS ΕΠΕ εμπνευσμένοι από το όνομα του χωριoύ τους και αναθέτουν στη δημιουργική ομάδα της επιχείρησής τους να βρουν ένα προϊόν που παράγει ο τόπος τους και αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την περιοχή τους, με τον περιορισμό όμως να είναι ένα καινοτόμο προϊόν.

archive

Παίζεται τώρα...

Δεύτερη εβδομάδα SOLD OUT για το καταπληκτικό έργο «Ο Κατά Φαντασίαν Επιχειρηματίας» της MELIBIOS ΕΠΕ του ΓΕΛ ΑΓΙΑΣ: μην το χάσετε!

Ένα έργο-ύμνος στην επιχειρηματικότητα από το μεγάλο παραγωγό βραβευμένων ιδεών : ΣΕΝ/JA GREECE

ΣΕΝΑΡΙΟ

Ένα μικρό, ήσυχο χωριό: Μελίβοια Αγιάς, ένα συνηθισμένο, επαρχιακό σχολείο: Γενικό Λύκειο Αγιάς Λάρισας, κάποιοι ασυνήθιστοι, ονειροπόλοι μαθητές.... που έρχονται αντιμέτωποι με τη μεγάλη πρόκληση ...Μπορείς να γίνεις επιχειρηματίας;

Ο Δημήτρης και η Σταυριάννα είναι οι δυο μαθητές που δέχονται τελικά την πρόκληση του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece και αναλαμβάνουν επιχειρηματική δράση συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση». Δημιουργούν την MELIBIOS ΕΠΕ εμπνευσμένοι από το όνομα του χωριoύ τους και αναθέτουν στη δημιουργική ομάδα της επιχείρησής τους να βρουν ένα προϊόν που παράγει ο τόπος τους και αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την περιοχή τους, με τον περιορισμό όμως να είναι ένα καινοτόμο προϊόν. Θα καταφέρει τελικά η ομάδα να βρει το προϊόν; Θα αρέσει η ιδέα στην αυστηρή και απόλυτη «κατά φαντασίαν» επιχειρηματία Σταυριάννα; Ποιος ο ρόλος της Τζένης; Τι είναι το SWOT; Τι θα πει ο Σάββας και ο Θάνος για την καταπληκτική ιδέα; Θα καταφέρουν τελικά να συνεργαστούν ο Χάρης και ο Αναστάσης; Ποιος ο συνεκτικός ιστός όλων αυτών των ετερόκλητων χαρακτήρων Άννας, Άντας, Μένης Στέφανου, Αποστόλη και Γιάννη που τους κρατά δεμένους; Που οδηγούνται; Σε ένα θρίαμβο... ή σε μια καταστροφή; Ρίσκο ή λογική ; Τι είναι πιο δυνατό; Μια συνεχής αναμέτρηση με το χρόνο... θα προλάβουν να είναι όλα έτοιμα στις 17 Φεβρουαρίου; Τι θα γίνει τότε; Ποια τα εμπόδια και οι νέες προκλήσεις των πρωταγωνιστών; Μια συνεχή αναμέτρηση δυνάμεων και αντοχών μια γλυκιά αγωνία δίχως τέλος... Και αν θέλετε λίγο ΚΑΣΤΑΝΟΡE- MARRONE βιαστείτε!

Μην το χάσετε !

Δ Ι Α Ν Ο M H

Επιχειρηματίας Α' & Διευθύνων Σύμβουλος: Δημήτρης Ντελής

Επιχειρηματίας Β': Σταυριάννα Δολμέ

Υπεύθυνοι Παραγωγής: Α'ρόλος Σάββας Τσιόκος

Β΄ρόλος Θάνος Τσιάρας

Υπεύθυνοι Μάρκετινγκ (Έρευνα Αγοράς): Α' ρόλος Άννα Ζαβάλκου

Β΄ ρόλος Σταυριάννα Δολμέ

Υπεύθυνοι Μάρκετινγκ Διαφήμιση) : Α΄ ρόλος Τζένη Πλατσά

Β' ρόλος Αντελαϊντα Μέτσια

Υπεύθυνοι Πωλήσεων : Α΄ ρόλος Χάρης Γκουντιντάς

Β΄ρόλος Αναστάσης Δήμου

Υπεύθυνοι Ποιοτικού ελέγχου: Α΄ρόλος Αποστόλης Τσακνάκης

Β΄ρόλος Γιάννης Καραμάνης

Υπεύθυνοι Δημοσίων σχέσεων& προβολής:Στέφανος Μπάτσικας-Μένη Χονδροδήμου

Κριτικές...

• Ένα υπέροχο έργο με επιχειρηματικές ανησυχίες και προεκτάσεις... που όλοι πρέπει να δουν (Γεωργία Λόκα, συντονίστρια εκπ/κος)

• Το έργο τράβηξε την προσοχή του επιχειρηματικού κόσμου με την στέρεη φιλοσοφία του και την καλοστημένη επιχειρηματική ιδέα! Ένα μεγάλο Μπράβο!

(Γεώργιος Δεσπότης, εθελοντής-επιχειρηματικός σύμβουλος, Δ/νων Σύμβουλος της Μέλισσας-Κίκιζας

Και... τα καταφέραμε! Στις 17 Φεβρουαρίου 2017 στην 11η Εμπορική Έκθεση Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΣΕΝ/JA Greece, παρουσιάσαμε με μεγάλη επιτυχία το καινοτόμο προϊόν μας: Εξαιρετικής ποιότητας καστανάλευρο , χωρίς γλουτένη, που φτιάξαμε μόνοι μας απο τα μοναδικής ποιότητας κάστανα της περιοχής μας και με αυτό δημιουργήσαμε υπέροχες γλυκιές γεύσεις! Το ονομάσαμε KAΣΤΑΝΟΡΕ-MARRONE. Μας πήραν πολλές συνεντεύξεις και το προϊόν μας άρεσε πολύ!

Ο δημοσιογράφος Νικος Αβουκάτος, έγραψε στην ιστοσελίδα greenagenda.gr: «Η επιχείρηση Μελίβιος ΕΠΕ αναδεικνύει το καστανάλευρο KAΣΤΑΝΟΡE-MARRONE με το μότο: "Ο τόπος σου, ο θησαυρός σου!" Τα παιδιά αποφάσισαν να αξιοποιήσουν το κάστανο, ένα βασικό προϊόν της Μελίβοιας στη Λάρισα».

«Σκεφθήκαμε να αναδείξουμε τη σημασία της μεταποίησης του προϊόντος, γιατί διαπιστώσαμε ότι οι Ιταλοί έμποροι αγοράζουν τα κάστανα, φτιάχνουν το καστανάλευρο και το πωλούν πολύ ακριβά. Τα παιδιά βλέποντας το πρόβλημα αυτό αποφάσισαν να καρπωθούν την υπεραξία του κάστανου», τόνισε η εκπαιδευτικός του ΓΕΛ Αγιάς, Γεωργία Λόκα.

Το έργο μας θα έχει σίγουρα πολλές συνέχειες!!!

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post