ΤΟ BLOG
03/04/2017 14:55 EEST | Updated 04/04/2018 08:12 EEST

Bee ο' balsam: Oι μαθητικές κηραλοιφές που κάνουν «θαύματα»

Το μήνυμα το οποίο εμείς ως μαθητές θα θέλαμε να περάσουμε τόσο στους συνομηλίκους μας, που πιθανώς κάνουν κι εκείνοι τον αγώνα τους σαν μικροί επιχειρηματίες, όσο και στο καταναλωτικό μας κοινό είναι ότι «Ναι, πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουμε!» Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και αν και γνωρίζουμε πως το εγχείρημα μας είναι ιδιαίτερα δύσκολο, ξέρουμε πως με ομαδικότητα, συνεργασία καιουσιαστική επικοινωνία μεταξύ μας θα μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας τις απαραίτητες εργασίες! Δεν το βάζουμε κάτω και δεν μας πτοεί η κρίση!

archive

Πώς ξεκινήσαμε;

Με μια ομάδα που συνίσταται από 11 μαθητές της Α΄Λυκείου της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου και με την πολύτιμη βοήθεια της καθηγήτριας μας και οικονομολόγου, κυρίας Τζώρτζη Μαρίας καθώς και του κυρίου Αγγελόπουλου Αριστομένη, οικονομολόγου και επαγγελματικού στελέχους επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα με μερικές δεκαετίες εμπειρίας στη διοίκηση επιχειρήσεων, ξεκινήσαμε να οραματιζόμαστε και να παραθέτουμε μια πληθώρα διαφορετικών ιδεών προσπαθώντας να καταλήξουμε στην καλύτερη δυνατή για να δημιουργήσουμε τη δική μας μαθητική επιχείρηση, στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Πραγματοποιώντας το εγχείρημά μας αυτό έπρεπε να λάβουμε υπόψη μας ότι ήταν πρωτίστως αναγκαίο να έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να δοκιμάσουμε το προϊόν σε μορφή δείγματος, το προϊόν να διαθέτει ένα ευρύ καταναλωτικό ενδιαφέρον καθώς επίσης να αναλογιστούμε πως με την επιλογή του προϊόντος πρέπει να συνεισφέρουμε στη διεύρυνση της ποικιλίας των γνήσιων ελληνικών προϊόντων και στην ενίσχυση της εθνικής μας οικονομίας.

Ποιες ήταν οι αρχικές μας ιδέες και πώς καταλήξαμε στην τελική μας επιλογή;

Παρά το σύντομο χρονικό διάστημα που είχαμε στη διάθεσή μας προκειμένου να επινοήσουμε ιδέες ως αντικείμενο της επιχείρησής μας, τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά. Οι ιδέες που παρουσιάστηκαν ήταν:

1. Πρόγραμμα ρύθμισης της πληρότητας των χώρων Στάθμευσης.

2. Κούφια μπισκοτάκια με περιεχόμενο ένα σημείωμα με μήνυμα.

3. Μηχανική προέκταση της βάσης κινητού τηλεφώνου που να πολλαπλασιάζει την ένταση του ήχου του τηλεφώνου.

4. Φυσικά προϊόντα με βάση την «κηραλοιφή» και πρόσθετες καλλυντικές ουσίες για θεραπευτικές ή καλλυντικές χρήσεις.

Όλες οι παραπάνω ιδέες ξεχώρισαν για διαφορετικό λόγο η καθεμία. Η πρώτη κατά σειρά ιδέα κρίθηκε ενδιαφέρουσα και καινοτόμος αλλά δεν ήταν δυνατόν να παραχθεί κάποιο σχετικό «χειροπιαστό» δείγμα σε σύντομο χρονικό διάστημα γι'αυτό και απορρίφθηκε. Η δεύτερη ιδέα χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Ωστόσο, οι προσπάθειες να παραχθεί το οραματισμένο προϊόν απέτυχαν. Η τρίτη ιδέα διακρίθηκε για την πραγματικά συγκινητική, όπως χαρακτηρίστηκε από την καθηγήτριά μας, προσπάθειά μας καθώς σε ελάχιστο χρονικό διάστημα παρουσιάσαμε ένα πρωτότυπο δείγμα ικανό να μας κάνει να αντιληφθούμε τις διαστάσεις και τις ικανότητες ενός τέτοιου εξευγενισμένου τελικού προϊόντος.

Δυστυχώς, παρουσιάστηκε προβληματισμός σχετικά με τον αριθμό και τύπο του καταναλωτικού κοινού που θα ενδιαφέρονταν γι' αυτό. Είναι προφανές πως η τελική μας επιλογή ήταν η τέταρτη καθώς πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις που είχαμε θέσει και ήταν επιπλέον σχετικά εύκολη η διαδικασία παραγωγής της. Δημιουργήσαμε, λοιπόν, κηραλοιφές φτιάχνοντάς τες από αγνό μελισσοκέρι και παρθένο ελαιόλαδο. Το προϊόν μας ονομάζεται "Bee o' balsam" Στην αρχή φοβόμασταν μήπως δεν πετύχουμε το σκοπό μας. Εντούτοις, όλα πήγαν καλά και το προϊόν μας είναι έτοιμο να το δοκιμάσετε!

Η μυστική συνταγή της δικής μας κηραλοιφής:

Το"bee o' balsam" είναι ένα προϊόν απόλυτα φυσικό σε μορφή αλοιφής που θα βασίζεται στο κερί που προέρχεται από κερήθρες μελισσοπαραγωγής. Είναι ένα μίγμα κεριού μαζί με έλαιο σαμπούκου, βαλσαμέλαιο, καλέντουλα, αιθέρια έλαια, χαμομήλι και λεβάντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το προϊόν μας είναι μοναδική καινοτομία της μαθητικής ομάδας μας και δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο! Για τον λόγο αυτόν ελπίζουμε στην υποστήριξή σας και βασιζόμαστε σε αυτήν!

Το προϊόν: Θεραπευτικές και καλλυντικές Ιδιότητες!

1) Θεραπευτικές ιδιότητες

Το προϊόν μας είναι κατάλληλο για την αντιμετώπιση:

1. Εγκαυμάτων

2. Των δερματικών ερεθισμών

3. Των οιδημάτων

4. Των εκζεμάτων

5. Της ψωρίασης

2) Καλλυντικές ιδιότητες

Το προϊόν μας είναι κατάλληλο για:

1. Την τόνωση και ενυδάτωση του προσώπου και γενικά του δέρματος

2. Την προστασία από τον ήλιο

Σαμπούκος ή αφροξυλιά

6+1 λόγοι να μας προτιμήσετε!

1. Το κερί της μέλισσας έχει μαλακτικές ιδιότητες και είναι ιδιαίτερα ενυδατικό. Έτσι βοηθάει το δέρμα να έχει μία απαλή και ελαστική δομή, χαρίζοντας του την απαραίτητη υγρασία.

2. Περιέχει αντιβιοτικές και αντισηπτικές ουσίες και παρουσιάζει θεραπευτική δράση. Η κεραλοιφή λοιπόν, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στις επιδερμίδες που παρουσιάζουν ακμή, εξανθήματα και σπυράκια.

3. Το κερί της μέλισσας επίσης, είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ουσίες που περιέχει. Είναι επομένως ιδιαίτερα επουλωτικό και βοηθάει στην αντιμετώπιση των πληγών του δέρματος, των εκζεμάτων και σε κάθε είδους δερματοπάθεια.

4. Σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο που εμπεριέχεται στην κεραλοιφή δημιουργούνται προϊόντα για το δέρμα τα οποία είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες που τρέφουν το δέρμα μας, ενισχύουν την ελαστικότητα του, και αναπληρώνουν τα πολύτιμα λιπίδια της επιδερμίδας.

5. Η κεραλοιφή και όλα τα φυσικά καλλυντικά που περιέχουν κερί και ελαιόλαδο (ή και άλλα έλαια, όπως για παράδειγμα το αμυγδαλέλαιο), καθώς δεν περιέχουν καθόλου νερό στη σύσταση τους, δεν απαιτούν καμία προσθήκη συντηρητικού ή χημικού για τη διατήρησή τους. Αποτελούν επομένως, το απόλυτο φυσικό προϊόν με συστατικά που μας έχει χαρίσει η φύση.

6. Η κεραλοιφή επίσης, είναι ευρέως γνωστή και για την εξαίρετη αντιγηραντική της δράση. Καθώς το κερί της μέλισσας είναι ιδιαίτερα ενυδατικό και επουλωτικό, προσφέρει στο δέρμα μας την απαραίτητη υγρασία, που χάνεται με την πάροδο των χρόνων, προκαλώντας έτσι την αφυδάτωση του δέρματος και τη δημιουργία ρυτίδων. Επίσης, η επουλωτική του δράση λειαίνει τα σημάδια του χρόνου και προσδίδει στην επιδερμίδα μας τη χαμένη της λάμψη.

7. Η τιμή του (8,50€ λιανική) δεν είναι εμπόδιο στην απόκτησή του, διότι είναι αρκετά οικονομική για όσα προσφέρει και υπόσχεται η δημιουργία του (άριστος συνδυασμός ποιότητας - τιμής). Κάθε άλλο παρά αποκλίνει από τις αντίστοιχες τιμές προϊόντων με παρεμφερή χρήση.

Στο πλαίσιο της εμπορικής έκθεσης που οργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ)/Junior Achievement Greece στις 10 Φεβρουαρίου 2017, παρουσιάσαμε το καινοτόμο προϊόν μας στο γνωστό σε όλους «THE MALL ATHENS». Τα προϊόντα μας εντυπωσίασαν και πήγαμε πολύ καλά στις πωλήσεις!

Τα μέλη της ομάδας μας:

1. Αλυσσανδράκης Νικόλαος-Αλκίνοος

2. Αυλωνίτης Δημήτριος

3. Ανδριανάκου Ναταλία

4. Γιαννόπουλος Παναγιώτης

5. Καραθανάσης Κωνσταντίνος

6. Ορφανού Ήλια

7. Παγάνης Θεόδωρος

8. Παπιώτη Θεανώ-Αθανασία

9. Πολυχρόνης Βασίλειος

10. Τηλέλης Πασχάλης

11. Χιώτης Κωνσταντίνος

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την καθηγήτριά μας και οικονομολόγο, κυρία Τζώρτζη Μαρία καθώς και τον κύριο Αγγελόπουλο Αριστομένη, οικονομολόγο και επαγγελματικό στέλεχος επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα που με όρεξη και πάθος μας καθοδήγησαν στα πρώτα μας βήματα στον επιχειρηματικό τομέα.

Το μήνυμα της επιχείρησής μας:

Το μήνυμα το οποίο εμείς ως μαθητές θα θέλαμε να περάσουμε τόσο στους συνομηλίκους μας, που πιθανώς κάνουν κι εκείνοι τον αγώνα τους σαν μικροί επιχειρηματίες, όσο και στο καταναλωτικό μας κοινό είναι ότι «Ναι, πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουμε!» Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και αν και γνωρίζουμε πως το εγχείρημα μας είναι ιδιαίτερα δύσκολο, ξέρουμε πως με ομαδικότητα, συνεργασία καιουσιαστική επικοινωνία μεταξύ μας θα μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας τις απαραίτητες εργασίες! Δεν το βάζουμε κάτω και δεν μας πτοεί η κρίση! Είμαστε η νέα γενιά αυτής της χώρας και κάποτε θα πάρουμε εμείς το τιμόνι. Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε προετοιμασμένοι για το μέλλον!» Ελπίζουμε να μας στηρίξετε σε αυτόν τον πρώτο μας αγώνα!

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεισφορά σας! Δείτε το βίντεο της επιχείρησής μας:

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post