ΤΟ BLOG
01/11/2016 07:44 EET | Updated 02/11/2017 07:12 EET

StepForward: Ένα επιχειρηματικό βήμα μπροστά από μαθητές Λυκείου

«Αφορμή της ιδέας αυτής» όπως μας ενημερώνει η υπεύθυνη καθηγήτρια του Ομίλου Επιχειρηματικότητας, κ. Βασιλική Καλκάνη, «αποτέλεσε η συνάντησή μας με δύο αθλητές των παραολυμπιακών αγώνων που επισκέφτηκαν την Ελληνογερμανική Αγωγή την ημέρα που ήταν αφιερωμένη σε άτομα με αναπηρία. Μαζί τους συζητήσαμε για την καθημερινότητα των αθλητών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και για την ανεπαρκή κοινωνική βοήθεια. Αυτή η συνάντηση μας άγγιξε και κάπως έτσι αρχίσαμε να δημιουργούμε από το μηδέν την ιστοσελίδα μας, μέσω της οποίας ουσιαστικά φέρνουμε σε επαφή τους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν άτομα με αναπηρία με τους αντίστοιχους οργανισμούς.

archive

Νεαροί «επιχειρηματίες» της Ελληνογερμανικής Αγωγής προχωρούν ένα βήμα μπροστά με τη μαθητική επιχείρηση StepForward! Μια 16μελή ομάδα εμπνευσμένων «επιχειρηματιών» με όραμα, του Λυκείου της Ελληνογερμανικής Αγωγής, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, δημιούργησε την μαθητική επιχείρηση «StepForward» με κοινωνικό χαρακτήρα και όραμα για να βοηθήσει τα άτομα με αναπηρία.

«Αφορμή της ιδέας αυτής» όπως μας ενημερώνει η υπεύθυνη καθηγήτρια του Ομίλου Επιχειρηματικότητας, κ. Βασιλική Καλκάνη, «αποτέλεσε η συνάντησή μας με δύο αθλητές των παραολυμπιακών αγώνων που επισκέφτηκαν την Ελληνογερμανική Αγωγή την ημέρα που ήταν αφιερωμένη σε άτομα με αναπηρία. Μαζί τους συζητήσαμε για την καθημερινότητα των αθλητών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και για την ανεπαρκή κοινωνική βοήθεια.

Αυτή η συνάντηση μας άγγιξε και κάπως έτσι αρχίσαμε να δημιουργούμε από το μηδέν την ιστοσελίδα μας, μέσω της οποίας ουσιαστικά φέρνουμε σε επαφή τους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν άτομα με αναπηρία με τους αντίστοιχους οργανισμούς. Στόχοι της εταιρείας μας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και η προσέλκυση χορηγών για τα άτομα με αναπηρία.

Στο πλαίσιο των δράσεων που διοργανώνει η StepForward με στόχο την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην οικονομική και κοινωνική ζωή, συναντηθήκαμε με μαθητές από το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κωφών Βαρήκοων Αργυρούπολης. Μαζί τους σχεδιάσαμε και αναπτύξαμε βιωματικές δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες γνωριστήκαμε, συζητήσαμε και μοιραστήκαμε μοναδικές εμπειρίες. Επικοινωνήσαμε μέσω της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και έτσι συνειδητοποιήσαμε τις δυσκολίες που συναντούν τα κωφά βαρήκοα παιδιά στην καθημερινή τους ζωή, την εκπαίδευση και τη μετέπειτα επαγγελματική τους εξέλιξη.

Επιπλέον, οι δύο αυτές ομάδες πραγματοποίησαν μία εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο της Ελληνογερμανικής Αγωγής όπου παρατήρησαν παρέα τον Ήλιο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/ Junior Achievement Greece, λάβαμε μέρος μαζί με τις υπόλοιπες εικονικές επιχειρήσεις στην Εμπορική Μαθητική Έκθεση στις εγκαταστάσεις του The Mall Athens, όπου παρουσιάσαμε τις δραστηριότητες της επιχείρησής μας και επικοινωνήσαμε στο κοινό την ιδέα και τον στόχο μας. Ήταν πραγματικά μία αξέχαστη εμπειρία!»

Μέλη Επιχείρησης «StepForward»

Ακρίβου Μαριάνθη, Αλβανός Γιώργος, Δουκάκη Νέλλα, Δράκου Εβίτα, Κοντοδιού Αγγελική, Λιόσης Μιχάλης, Μάρκου Ελίνα, Μιχάλη Μελίνα, Μοραγλής Αλέξανδρος, Μπαϊρα Δήμητρα, Μπούγας Οδυσσέας, Ντίνας Νίκος, Παυλίδου Μαριλένα, Φόρτη Έλενα, Χρηστόπουλος Ανδρέας, Χρυσανθακοπούλου Μαρίνα

Sponsoed Post