Oι δανειστές μας χρησιμοποιούν την ευκαιρία αυτή για να στείλουν ένα μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο. Στην κυβέρνηση: το ενδεχόμενο να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση δεν μας τρομάζει πια τόσο ώστε να συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Στον ΣΥΡΙΖΑ: αν περιμένατε πως τα δύσκολα πέρασαν και πως μπορείτε να χαλαρώσετε παραλαμβάνοντας την εξουσία, καταλάβατε λάθος.
Sooc.gr

Σε περίπτωση που δεν το είχατε καταλάβει ως τώρα, φαίνεται πως κατά τη διάρκεια αυτής, της τελευταίας κατά την κυβέρνηση, αξιολόγησης, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας αποφάσισαν να εμφανιστούν αμετακίνητοι. Δεν έχετε εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που είχαμε συμφωνήσει πως έπρεπε να εκπληρωθούν, προκειμένου να επιστρέψουμε; Θα μείνουμε εδώ που είμαστε. Αυτό αποτυπώνεται κι από τη χθεσινή δήλωση της εκπρόσωπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Mina Andreeva, κατά την οποία ξεκαθάρισε πως η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα μόλις εκπληρωθούν οι περιβόητες προϋποθέσεις.

Υποψιάζομαι πως η ελληνική πλευρά ελπίζει ακόμα σε ένα θαύμα, όπως στην επιστροφή της τρόικας μέσα από μια "πολιτική απόφαση". Αλλά αυτή τη φορά ούτε η Γερμανία φαίνεται διατεθειμένη να μας δώσει "σημείωμα γονέα" για να περάσουμε κι αυτή την αξιολόγηση χωρίς να έχουμε "παραδώσει" τα συμφωνηθέντα, με τον Wolfgang Schäuble να εμφανίζεται ιδιαίτερα απογοητευμένος από την πορεία των μεταρρυθμίσεων.

Προς τι αυτή η σκληρότητα, προς τι αυτή η πρωτόγνωρη δυσκαμψία; Νομίζω πως οι δανειστές μας χρησιμοποιούν την ευκαιρία αυτή για να στείλουν ένα μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο. Στην κυβέρνηση: το ενδεχόμενο να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση δεν μας τρομάζει πια τόσο ώστε να συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Στον ΣΥΡΙΖΑ: αν περιμένατε πως τα δύσκολα πέρασαν και πως μπορείτε να χαλαρώσετε παραλαμβάνοντας την εξουσία, καταλάβατε λάθος.

Μια πρόσκληση σε συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα, για να ενημερωθεί για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα (κίνηση η οποία φαίνεται να εξετάζεται πια σοβαρά από Σαμαρά-Βενιζέλο), θα ήταν ενδεχομένως ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά μόνο αν γίνει χωρίς να έχει γνώμονα τη διαμόρφωση εντυπώσεων. Ας ελπίσουμε όλα αυτά να γίνουν άμεσα αντιληπτά από τους εγχώριους ηγέτες και να συνειδητοποιήσουν πως μόνο με εθνική συνεννόηση και αυτοπειθαρχία θα περάσει η χώρα και αυτό τον κάβο.

Δημοφιλή