Ημερολόγιο εκλογών # -14

Η HuffPost Greece, μετρά αντίστροφα για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Κάθε βράδυ ένας διαφορετικός δημοσιογράφος του Newsroom, ποστάρει για τις ημέρες των εκλογών, σε αυτό το blog, όλα όσα του έκαναν κλικ.
Amanda Schutz/Flickr

Η ημέρα δεν είχε και πολύ ζουμί. Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναμενόμενο (καμία σχέση με του πρωθυπουργού) και δεν προκάλεσε ούτε ένα σατιρικό τουίτ. Το ίδιο και οι περισσότερες κυριακάτικες δηλώσεις.

Με λίγα λόγια, σήμερα Κυριακή 11 Ιανουαρίου:

  • Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε πολύ καλά γαλλικά
  • Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε μαντήλι καλαματιανό για να το κουνήσει στον πρωθυπουργό
  • Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε μαζί με τη Ν.Δ δεν σημαίνει ότι έχουν και συγγένειες
  • Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα δώσει ψήφο ανοχής σε ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ σήμερα γιορτάζει 96 χρόνια
  • Η πιο πρωτότυπη δήλωση ανήκει στον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος είπε πως στις εκλογές το πιο σημαντικό δεν είναι ποιος θα βγει πρώτος, αλλά ποιος θα έρθει τρίτος.
  • Σε καμία από τις 4 δημοσκοπήσεις δεν φαίνεται να μπαίνει το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή.
  • Ο Πάνος Καμμένος είπε ότι θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στους δύο τρίτος δεν χωρά, δεν θέλει ποτάμια ανάμεσα τους

@Το ζιγκ ζαγκ του Θεόδωρου Φορτσάκη

Οι πιο πιπεράτες δηλώσεις δεν προέρχονται από κανέναν από τους πολιτικούς αρχηγούς. Προέρχονται από τον απερχόμενο Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρο Φορτσάκη, που είναι πλέον επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Sooc

Ο κ. Φορτσάκης είπε σήμερα στο Μega ότι αποδέχτηκε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας γιατί αισθάνθηκε ότι μπορεί να υπερασπιστεί καλύτερα το Πανεπιστήμιο από ένα βήμα πολιτικό.

Οk, πριν από 1-2 μήνες δεν θα με εξέπληττε η κίνηση του αλλά δεν μπορώ να ξεπεράσω τις δηλώσεις που είχε κάνει στις 15 Δεκεμβρίου, τότε που είχε σχηματίσει αλυσίδα προστασίας γύρω από το Πανεπιστήμιο. Τότε, στη συνέντευξη τύπου που είχε δώσει από κοινού με τους άλλους πρυτάνεις, είχε πει πως «η ανικανότητα της κυβέρνησης είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Θεόδωρος Φορτσάκης (15 Δεκ. 2014): «Ο υπουργός Παιδείας ανακοινώνει ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την επιστροφή των 399 διοικητικών υπαλλήλων και ο κ. Μητσοτάκης δεν λέει τίποτα, ούτε ναι ούτε όχι... η ανικανότητα της κυβέρνησης είναι εξαιρετικά επικίνδυνη» .

Ίσως επείσθη από την κίνηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης να υπογράψει επιτέλους την προπαραμονή πρωτοχρονιάς τις μετακινήσεις των 600 διοικητικών υπαλλήλων των 8 ΑΕΙ που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα εδώ και 17 μήνες.

Sooc

@Βενιζέλος δεν απαντά καν στον Παπανδρέου

Κατά τ' άλλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεώρησε πως δεν τον αφορούν τα όσο είπε το Σάββατο, ο Γιώργος Παπανδρέου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ, επεξεργάζονταν σχέδια για να τον ανατρέψουν για προσωπικό όφελος, πριν από τις Κάννες. Ο κ. Βενιζέλος στις σημερινές του δηλώσεις, δεν αναφέρθηκε καν στον Γιώργο Παπανδρέου, είπε μόνο ότι πλέον υπάρχουν πολλές ΔΗΜΑΡ.

Ημερολόγιο Εκλογών # -15

Δημοφιλή