Το δίλημμα είναι μια Μεγάλη Παράταξη ή μια από τα ίδια;

Την προηγούμενη Κυριακή η Προοδευτική Παράταξη κέρδισε το στοίχημα της συμμετοχής και φώναξε ότι είναι παρούσα! Ο ενδιάμεσος χώρος, η Κεντροαριστερά, υπάρχει, ενάντια σε αρκετούς καλοθελητές που περίμεναν πολύ μικρότερη συμμετοχή. Η αυξημένη συμμετοχή θωράκισε την ενότητα της παράταξης, δεν ευνόησε τις υποψηφιότητες Θεοδωράκη και Καμίνη και έστειλε ξεκάθαρα στο δεύτερο γύρο τη Φώφη Γεννηματά και το Νίκο Ανδρουλάκη, με τον ευρωβουλευτή να κάνει την έκπληξη και να κερδίζει τη δεύτερη θέση σε αντίθεση με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που είχαν προηγηθεί. Το κρίσιμο ερώτημα του Α΄ γύρου για την ύπαρξη αυτού του χώρου απαντήθηκε. Το ερώτημα του Β' γύρου αφορά στα χαρακτηριστικά που θα δώσει σε αυτόν τον φορέα ο επικεφαλής του.
SOOC

Και τώρα οι δυο τους...

Την προηγούμενη Κυριακή η Προοδευτική Παράταξη κέρδισε το στοίχημα της συμμετοχής και φώναξε ότι είναι παρούσα! Ο ενδιάμεσος χώρος, η Κεντροαριστερά, υπάρχει, ενάντια σε αρκετούς καλοθελητές που περίμεναν πολύ μικρότερη συμμετοχή.

Η αυξημένη συμμετοχή θωράκισε την ενότητα της παράταξης, δεν ευνόησε τις υποψηφιότητες Θεοδωράκη και Καμίνη και έστειλε ξεκάθαρα στο δεύτερο γύρο τη Φώφη Γεννηματά και το Νίκο Ανδρουλάκη, με τον ευρωβουλευτή να κάνει την έκπληξη και να κερδίζει τη δεύτερη θέση σε αντίθεση με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που είχαν προηγηθεί.

Το κρίσιμο ερώτημα του Α΄ γύρου για την ύπαρξη αυτού του χώρου απαντήθηκε.

Το ερώτημα του Β' γύρου αφορά στα χαρακτηριστικά που θα δώσει σε αυτόν τον φορέα ο επικεφαλής του.

Το δίλημμα είναι πλέον ξεκάθαρο «Μια Μεγάλη Παράταξη ή μία από τα ίδια;»

Αυτός ο νέος φορέας θα είναι μια παράταξη με πρωταγωνιστικό ρόλο ή με ρόλο κομπάρσου;

Μια παράταξη με προοπτική που θα ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό ή μια παράταξη που θα θυμίζει το σημερινό ΠΑΣΟΚ με κάποιες μετεγγραφές αξιόλογων στελεχών;

Η υποψηφιότητα της Φώφη Γεννηματά εκφράζει τη δεύτερη απάντηση. Εκφράζει το σημερινό ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί να ενσωματώσει σημαντικά πολιτικά στελέχη σε ένα νέο φορέα. Όποιος από τους προοδευτικούς πολίτες είναι ικανοποιημένοι με το σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι λογικό και επόμενο να την στηρίξει.

Όποιος όμως από τους προοδευτικούς πολίτες, όπως κι εγώ, δεν του αρκεί, οφείλει να στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ένα νέο ευρωβουλευτή, με επιτελείο από νέους επιστήμονες που εκφράζει το κάτι το διαφορετικό. Που ξέρει να μιλά καθαρά και να μην φοβάται να πει την γνώμη του. Έναν πολιτικό που είναι ένας από εμάς.

Για όσους δεν έχουν αποφασίσει ακόμα θα πρότεινα μόνο να σκεφτούν το μέλλον με τον καθένα από τους δυο ως πρόεδρο. Να κάνουν μια αναγωγή στο μέλλον και μετά να αποφασίσουν.

Το σίγουρο είναι ότι για χάρη της ενότητας και της δυναμικής του νέου φορέα θα πρέπει όσοι συμμετείχαν στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής να συμμετέχουν και στο δεύτερο γύρο των εκλογικών διαδικασιών.

Καλή επιλογή!

Υ.Γ. Δυστυχώς τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στην Δυτική Αττική δεν οδήγησαν στην αναμενόμενη αναβολή των εκλογικών διαδικασιών, με αποκλειστική ευθύνη των κα. Γεννηματά και κ. Αλιβιζάτο. Είναι ένα λάθος μήνυμα που στέλνει ο νέος φορέας και επιβεβαιώνει όσους εκφράζουν την άποψη ότι το σημερινό πολιτικό δυναμικό βρίσκεται εκτός κοινωνίας.

Δημοφιλή