Εκλογές, αστρολογία και το θέατρο του παραλόγου

Η διαμόρφωση του εκλογικού τοπίου στην Ελλάδα του 2015 αποδεικνύει ότι κανένας πολιτικός αναλυτής δεν μπορεί να προβεί σε ακριβείς προβλέψεις. Προβλεψεις σε οποιονδήποτε χώρο γίνονται βάσει μίας κάποιας λογικής. 'Οταν όμως το απρόβλεπτο γίνεται προβλέψιμο, το αδύνατο δυνατό, και το ανέφικτο εφικτό, τότε φυλακισμένοι βουλευτές επαναδιεκδικούν ψήφους πίσω από τα σίδερα ενώ άλλοι που δεν πήγαν φυλακή κατεβαίνουν για πρωθυπουργοί, και η λογική συνέπεια του παραλογισμού είναι μια Βουλή που ξεκινάει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καταλήγει σε εκλογή πρωθυπουργού. Επειδή όμως τίποτα δεν λειτουργεί μες το χάος, ποιές ανώτερες δυνάμεις άραγε υποκινούν τον πολιτικό μας κόσμο;
DEA / A. DAGLI ORTI via Getty Images

Η διαμόρφωση του εκλογικού τοπίου στην Ελλάδα του 2015 αποδεικνύει ότι κανένας πολιτικός αναλυτής δεν μπορεί να προβεί σε ακριβείς προβλέψεις. Προβλεψεις σε οποιονδήποτε χώρο γίνονται βάσει μίας κάποιας λογικής. 'Οταν όμως το απρόβλεπτο γίνεται προβλέψιμο, το αδύνατο δυνατό, και το ανέφικτο εφικτό, τότε φυλακισμένοι βουλευτές επαναδιεκδικούν ψήφους πίσω από τα σίδερα ενώ άλλοι που δεν πήγαν φυλακή κατεβαίνουν για πρωθυπουργοί, και η λογική συνέπεια του παραλογισμού είναι μια Βουλή που ξεκινάει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καταλήγει σε εκλογή πρωθυπουργού. Επειδή όμως τίποτα δεν λειτουργεί μες το χάος, ποιές ανώτερες δυνάμεις άραγε υποκινούν τον πολιτικό μας κόσμο;

Η πλέον ανώτερη δύναμη που μπορούμε κατά κάποιον τρόπο να ερμηνεύσουμε την αποκρυστάλλωση του εκλογικού τοπίου είναι η Αστρολογία, από την σύμβουλο Αστρολογίας και επιχειρήσεων Ιωάννα Αυγερινού

Ι.Α. - " Η διέλευση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω βάλλει κατά των υπάρχουσων δομών. Απο τη στιγμή που σε μια τετοια περίοδο διεξάγουμε εκλογές, κλονίζεται συθέμελα το πολιτικό οικοδόμημα της Ελλάδος. Το μόνο σίγουρο ειναι οτι την Δευτερα 26 /1 τίποτα δεν θα παραμείνει το ίδιο"

ΜΜ- Δηλαδή εννοειτε ότι θα αλλαξει η πολιτική?

Θα αλλάξει η αντίληψή μας με τον οποίο θα βλέπουμε την Πολιτική αλλα και τα πολιτικά κομματα. Ανάλογα με τις γενέθλιες ημερομηνίες κόμματα και αρχηγοί θα επηρεαστούν.

Μ.Μ.- Δηλαδή ;

Στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 γεννήθηκε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Παρθένος, ως ζωδιο του μεταβλητού σταυρού βάλλεται απο τον Κρόνο. Το ΠΑΣΟΚ πληρώνει την λανθασμένη επιλογή διεξαγωγής εκλογών την 17η Ιουνιου του 2012 οταν ο Κρόνος κάνοντας σύνοδο με τον γενέθλιο Ουρανό - μια όψη που προκαλεί συγκλονιστικές αλλαγές-προκάλεσε την πτώση του. Με Αστρολογική ακρίβεια συνεχίζει την κατηφόρα.

Ι. Α. -"Ο Καρκίνος, τώρα, ζει στα λιμνάζοντα νερά αναπολώντας την περίοδο της κύησης".

Παρά ταύτα η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε μονη της να κόψει τον ομφάλιο λόρο με την μητέρα Ελλάδα δηλώνοντας ότι 'ο κόσμος συνωστίστηκε στην προκυμαια της Σμυρνης' τον Αύγουστο του 1922 παρομοιάζοντας την Καταστροφή της Σμύρνης και το ενα εκατομμύριο πρόσφυγες, με...ροκ συναυλία. Τέτοιου είδους δηλώσεις δοκίμασαν τον σύνδεσμο του κόμματος με την κοινωνία ενώ η δήλωση ότι 'ο χορός του Ζαλόγγου δεν χορεύτηκε ποτέ' τραυμάτησε το λαϊκό υποσυνείδητο και μας αφαίρεσε την τελευταία ηρωϊκή επιλογή να πηδήξουμε στο γκρεμό για να γλυτώσουμε από όσα μας πλήγουν.

ΤΡΙΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ

Το ενδιαφέρον του κοινού εστιάζεται στη λεγόμενη τρίτη θέση όχι μόνο γιατί το τριτο σε δύναμη κόμμμα παρουσιάζεται ως ρυθμιστής της ισορροπίας δυνάμεων αλλά και γιατί κατά τα φαινόμενα το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί στο φωτοφίνις.

Η ημερομηνία γεννησης της Χρυσής Αυγής είναι δύσκολο να προσδιοριστεί και χάνεται μέσα σε μία ομίχλη διφορούμενων γεγονότων. Με βάση την πρώτη διακυρηξη που δημοσίευσε τον Δεκεμβριο 1989, η Χ.Α. ως Τοξότης πετυχαίνει τους σκοπούς της αναδομώντας μια αφηρημένη σκέψη και χαράζει την πορεία της πάνω σε θεωρητικά μοντέλα. Βάσει των όψεων που σχηματίζονται, η νοοτροπία της είναι Πλουτώνια, δηλαδή υπόγεια και απόρρητη. Η τωρινή διέλευση του Κρόνου επιφέρει ένα πάγωμα. Για αυτόν τον λόγο η Χ.Α. ασκεί μια πολιτική διαχείμασης και προσκαλεί τους οπαδους της να ξεχειμωνιάσουν κοντά της. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει εάν στη χειμέρια νάρκη βρίσκεται ένα αρκουδάκι ή ένας δράκος.

Eξ ίσου μυστηριώδες με τα την σπηλιά της διαχείμασης και τα άδυτά της είναι και 'Το Ποτάμι' που ως φαίνεται στα βάθη του διατηρεί καλά φυλαγμένα μυστικά. Από όλους τους υποψηφίους αρχηγούς κομμάτων ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι ο μοναδικός που κρατάει απόρρητη την ημερομηνία γέννησής του. Μοναδικό σημείο αναφοράς στα ΜΜΕ το έτος 1963.

ΙΑ - "Στο Κινέζικο οροσκόπιο ο Σ. Θεοδωράκης είναι Φίδι δηλαδη μια προσωπικότητα που συνεχώς αναγεννιέται και αλλάζει δέρμα. Ως Ιχθύς, Το Ποταμι κολυμπάει αμφίδρομα στα μυστηριώδη νερα του. Θα πρέπει να χαλιναγωγήσει την αυθόρμητη εξιδανίκευση που το διέπει για να μην επισκιάσει τη σοβαρότητα του . Παράλληλα οφειλει να δαμάσει εναν εγγενή φόβο απόρριψης που του δημιουργεί ο Κρόνος και μπορει να το σπρώξει σε λάθη ".

Η μυστικοπάθεια των διεκδικητών της τρίτης θέσης μπορεί να περιγραφεί από το κόμμα 'Τελεία' του Αποστόλου Γκλέτσου διά στόματος της υποψηφίας του Κατερίνας Στανίση:

"Μυστήριο κατάντησες για μένα

Και τ' άχω αγαπούλα μου χαμένα

Και το σφυγμό σου δεν μπορώ να βρω..."

ΟΙ ΔΙΔΥΜΟΙ ΚΑΙ Τ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ

Στο επόμενο διπλό ζώδιο οι Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρεου δημιουργούν το Δίδυμο του Μνημονίου. Διδυμοι και οι δυο, μένει μοναχα να δουμε κατά πόσο ορισμός αυτος προσδιορίζεται απ το ουσιαστικό (κλιτό μέρος του λόγου ου φανερώνει πρόσωπο, ενέργεια, ιδιότητα: δηλαδή αν πρόκειται για διαφορετικά ή πανομοιότυπα δίδυμα) ή απο το ουσιαστικοποιημένο επίθετο (κατά πόσο όλοι οι Διδιμοι είναι Μνημονιακοί;)

Υπό αυτή την οπτική γωνία τίθεται το μέγα ερώτημα: Πως ξεχωρίζεις έναν δίδυμο απο έναν άλλο; Η επιστήμη δηλώνει ότι 'κάποια χαρακτηριστικά όπως η διάνοια και η προσωπικότητα γίνονται ολο και πιό κοινά καθώς περνούν τα χρόνια'. 'Αρα πως διαχωρίζεις δυο Διδύμους που αμφότεροι διετέλεσαν αρχηγοί κόμματος, πρωθυπουργοί και απόφοιτοι του ίδιου σχολείου;

Ι.Α. - "Εδω σηκώνει η Αστρολογία τα χέρια ψηλά !"

Το αστερι των εκλογών 2015 ειναι αδιαμφισβήτητα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πολιτικός αρχηγός για τον οποίον οι υπόλοιποι αρχηγοί κομμάτων κάνουν τα αδύνατα δυνατά να προβάλουν με τη στάση και τις δηλώσεις τους.

ΜΜ -Υπάρχει καποιο στοιχειο που να δικαιολογει αυτη την προβολή;

Ι.Α.- "Ο διελαύνων Διας περνάει πάνω του και τον ευνοεί. Ο Αλέξης Τσιπρας γεννήθηκε με τη Μεταπολίτευση, την 27η Ιουλίου 1974, δύο μέρες μετά την επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Την ίδια μέρα συμπληρώθηκε η κυβέρνηση εθνικής ενότητας, και, παραδόξως, το Κογκρέσσο των ΗΠΑ επέδωσε στον πρόεδρο Νιξον την μομφή για το σκανδαλο Γουώτεργκεητ, με αποτέλεσμα την παραίτησή του".

Μια τέτοια συγκαιρία ιστορικών γεγονότων είναι τυχαία ή σημαδιακή; Θα καταφέρει o Τσίπρας να δώσει τη χαριστική βολή στη Μεταπολίτευση ή θα είναι ο συνεχιστής της; Θα μπορέσει να εμνεύσει την εθνική ενότητα που τόσο έντονα διαφημίζει; Και ποιά μοίρα επιφυλάσσει μελλοντικά για τους πολιτικούς που σήμερα κατηγορεί ως διεφθαρμένους;

Η Αστρολογία είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι διότι ασχολείται με την μετακίνηση ενεργειας στον χρονοχώρο του Συμπαντος. Πριν δυο χιλιάδες χρόνια προεκλήθη ένα αστρονομικό φαινόμενο από τη συνάντηση τριών πλανητών των Κρόνου, Δία και Αφροδίτης. Το φαινόμενο ονομάστηκε Το Αστέρι της Βηθλεέμ και προμήνυε μια μεγάλη αλλαγή.

Στην απελπισία του ο κόσμος σήμερα ψάχνει για έναν σωτήρα και ο Αλέξης Τσίπρας αποδεχτηκε τον ρόλο. 'Αραγε θα είναι σε θέση ν' αποδείξει ότι από την Βηθλεέμ στην Κουμουνδούρου ο δρόμος δεν είναι και τόσο μακρύς;

Ο ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΕΡΜΗΣ

Ι.Α. - " Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι οι πρώτες εθνικές εκλογές που διεξάγονται με ανάδρομο`Ερμή. Ο Ερμής είναι ο πλανήτης από τον όποιον αντλούμε πληροφόρηση για τον τροπο που σκεπτόμασετε. Η ανάδρομη πορεία του σημαίνει πλήρη σύγχιση.

Το ξεκαθάρισμα ψηφοδελτίων, σταυρών, δικαστικών αντιπροσώπων προσφέρει το τέλειο υλικό για τη δημιουργία χάους. Ο Ερμής είναι επίσης ο πλανήτης των μετακινήσεων. Πως θα φτάσουν οι ψηφοφόροι στα εκλογικά κέντρα, μέσα στο χειμώνα, οταν ο ανάδρομος προβλεπει καθυστερήσεις στις μετακινήσεις και ταλαιπωρία. Για αλλη μια φορά δεν λαμβάνονται υπ' όψιν οι παραμετροι μπροστά στους εγωισμούς του πολιτικού βίου. Ας ελπίσουμε οτι τα άστρα δεν θα εκδικηθούν αυτη την αλαζονεια...".

Και ας ευχηθούμε ότι το πολιτικό μας σύστημα που στην προσπάθειά του να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας τελικά εκλέγει πρωθυπουργό, δεν θα βγάλει την επόμενη Κυριακή ...Αρχιεπίσκοπο!