Επτά προορισμοί της τελευταίας στιγμής για το τριήμερο

Αν και ο καιρός δεν προμηνύεται ιδιαίτερα καλός, σκέφτηκα να σου προτείνω επτά προορισμούς, προσβάσιμους με το αυτοκίνητο, όμως. Και ξέρεις γιατί; Γιατί είμαστε last minute! Θα ήθελα πολύ να σου προτείνω εξωτερικό ή ελληνικά νησιά (γιατί δεν είναι μόνο το καλοκαίρι όμορφα!), αλλά αφενός το εξωτερικό έχει μια διαδικασία- εκτός αν πετύχεις την σούπερ προσφορά, δύσκολο για 25η και αφετέρου γιατί όπως προανέφερα, ο καιρός μάλλον θα είναι μουντός και σε προδιαθέτει για διαφορετικές εξορμήσεις.
mylandingrunway.gr

Αν και ο καιρός δεν προμηνύεται ιδιαίτερα καλός, σκέφτηκα να σου προτείνω επτά προορισμούς, προσβάσιμους με το αυτοκίνητο, όμως. Και ξέρεις γιατί;

Γιατί είμαστε last minute! Θα ήθελα πολύ να σου προτείνω εξωτερικό ή ελληνικά νησιά (γιατί δεν είναι μόνο το καλοκαίρι όμορφα!), αλλά αφενός το εξωτερικό έχει μια διαδικασία- εκτός αν πετύχεις την σούπερ προσφορά, δύσκολο για 25η και αφετέρου γιατί όπως προανέφερα, ο καιρός μάλλον θα είναι μουντός και σε προδιαθέτει για διαφορετικές εξορμήσεις.

Οπότε, τι καλύτερο, από το να πάρεις το αυτοκίνητό σου, την ημέρα και την ώρα που θελήσεις και να περιπλανηθείς; Όσο και όπου θέλεις!

Εγώ θα «ρίξω» στο τραπέζι μερικές ιδέες και εσύ φτιάχνεις το πλάνο σου!

Ορεινή Κορινθία. Αν έχεις διαβάσει και προηγούμενα posts μου, έχω μια αδυναμία στα μέρη αυτά, γιατί τα επισκέπτομαι συχνά και έχω περάσει πολύ όμορφα, χειμώνα καλοκαίρι. Παίρνεις, που λες, το αυτοκίνητό σου και κατευθύνεσαι προς Ξυλόκαστρο. Σταματάς, εάν θέλεις, για λίγο και συνεχίζεις για Τρίκαλα Κορινθίας. Μπορείς να διανυκτερεύσεις εκεί και την επόμενη ημέρα να οδεύσεις προς τη λίμνη Δόξα. Εκεί κοντά υπάρχει και ένα πολύ μικρό χωριουδάκι, οι Καστανιές, και στη συνέχεια, μπορείς να πας προς Στυμφαλία. Μην ξεχάσεις να έχεις έναν χάρτη μαζί σου, ώστε να χαράξεις τη δική σου διαδρομή και να μείνεις όσο θέλεις σε όποιο μέρος θέλεις!

Καστανιές

Ναύπλιο. Κλασική επιλογή, λογικά θα το έχεις επισκεφθεί και άλλες φορές, αλλά το θεωρώ ιδανική λύση εάν απλώς θέλεις να ξεφύγεις από Αθήνα, να χορτάσεις υπέροχη θέα και βόλτες σε γραφικά σοκάκια. Και πάλι, με το αυτοκίνητό σου, μπορείς να εξερευνήσεις και άλλα μέρη εκεί κοντά! Δες και πιο αναλυτικά εδώ.

Θέα από το Παλαμήδι

Αγόριανη, Παρνασσός. Ένα πανέμορφο μικρό χωριουδάκι! Βρίσκεται σε μια ελατοσκέπαστη πλαγιά του Παρνασσού και είναι γνωστή και ως Επτάλοφος. Η ιδανική επιλογή για εσένα που θέλεις να απολαύσεις ηρεμία και βουνίσιο αέρα! Η Αγόριανη, μπορεί να αποτελέσει και ορμητήριο για άλλες εκδρομές! Μπορείς να πας στο Σαρανταύλι (το σπήλαιο), στη Λιλαία, στην Αράχοβα!

Αγόριανη

Μηλιές, Πήλιο. Το αγαπώ αυτό το μέρος! Είναι, πραγματικά, πολύ όμορφο και μέσα στη φύση. Χωριό, χτισμένο σε υψόμετρο 400 μέτρων, με γραφική πλατεία και επιλογές για πεζοπορία, όπως είναι για παράδειγμα η διαδρομή του «Μουτζούρη», του ιστορικού τρένου. Εκεί κοντά, βρίσκονται και τα χωριουδάκια Βυζίτσα, Άγιος Γεώργιος και Πινακάτες. Και πάλι, τα μέρη ενδείκνυνται για ηρεμία, χαλάρωση και επαφή με τη φύση! Μπορείς, επίσης, να πας Τσαγκαράδα και Μούρεσι. Στην επιστροφή από Πήλιο, σταματάς και στο Βόλο!

Μηλιές

Θεσσαλονίκη. Άλλη μια κλασική αξία, που δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ. Βόλτες στο κέντρο και στην Άνω Πόλη, που μοιάζει να βγήκε από άλλη εποχή, τα Λουλουδάδικα, η Στοά Μοδιάνο και η Αγορά Καπάνι, τα λαδάδικα και φυσικά οι υπέροχες γεύσεις. Να αναφέρω επίσης και τις ομπρέλες στη νέα παραλία, οι οποίες είναι έργο του γλύπτη Γιώργου Ζογγολόπουλου. Οι «Ομπρέλες» είχαν παρουσιαστεί στην Μπιενάλε της Βενετίας το 1995. Όσες φορές και να την έχω επισκεφθεί, δεν την βαριέμαι ποτέ!

Θεσσαλονίκη

Ευρυτανία. Προυσός, Καρπενήσι, Δομνίστα, Βελούχι, λίμνη Κρεμαστών. Πολλά τα όμορφα σημεία και οι επιλογές!

Φαράγγι Πάντα Βρέχει

Μεσσηνία. Πύλος, η ιστορική κωμόπολη, με δυο σημαντικά αξιοθέατα, το Νιόκαστρο και τη Σφακτηρία. Μπορείς, φυσικά, να επισκεφθείς και την Καλαμάτα, την Κυπαρισσία, τη Μάνη, ενώ αξίζει να σου τονίσω τα ιδιαίτερα γραφικά μέρη Πολυλίμνιο και Νέδα.

Πύλος. Πηγή: Γιάννης Τούντας και diakopes.in.gr

Για πες! Τι σκέφτεσαι να κάνεις; :)

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα mylandingrunway.gr