akrodexia

Εν τω μεταξύ το πολιτικό κενό διευρύνεται…
10,5εκατ. Πορτογάλοι στις κάλπες, δύο συστημικά κόμματα που διεκδικούν την νίκη και το ακροδεξιό Chega, που τρέφεται από τις αγωνίες των πολιτών και διεκδικεί ρόλο ρυθμιστή.
Μικρότερες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα στο Βερολίνο, στην Δρέσδη, στο Τσέλε, στο Κίελο , στην Στουτγάρδη και στο Πότσνταμ.
Δεν είναι απίθανο, μετά τις ευρωεκλογές, να υπάρχει ισχυρή ακροδεξιά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ικανή να παρακωλύει τη λήψη σθεναρών αποφάσεων
Το πολιτικό τοπίο στη χώρα είναι πιο τεταμένο από ποτέ.
Η ανώτατη συνταγματική αρχή της Γαλλίας απέρριψε την Πέμπτη περισσότερο από το ένα τρίτο των άρθρων του αμφιλεγόμενου μεταναστευτικού νομοσχεδίου.
Η επικεφαλής της «Εναλλακτικής για την Γερμανία», Άλις Βάιντελ, λέει ότι θα κάνει δημοψήφισμα για το μέλλον της χώρας στην ΕΕ, εάν εκλεγεί.
Η ακροδεξιά κερδίζει έδαφος από την έντονη δυσαρέσκεια στις πολιτικές Σολτς με επιχειρηματίες να στηρίζουν οικονομικά την άνοδο του AfD στην εξουσία.
Το προς έγκριση από την κυβέρνηση σχέδιο σχέδιο του ΥΕΘΑ, προβλέπει "ελευθέρας" του Ισραήλ να επιχειρεί κατά το δοκούν.Πως θα αντιδράσουν οι ακροδεξιοί που θέλουν μαζικό εκτοπισμό;
Τα προβλήματα είναι πιθανόν να μετατρέπουν σε αδιέξοδα, αν μετουσιωθεί σε ψήφους το κλίμα ενίσχυσης της ακροδεξιάς.