diatrofikes-senetheies
Αφηγήτρια και παραγωγός του ντοκιμαντέρ η Κέιτ Γουίνσλετ.
Κάποτε οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί δεν έδιναν σημασία στις διατροφικές μας συνήθειες. Σήμερα αναθεωρούν και αρχίζουν να εκτιμούν τον μεσογειακό και ιδιαίτερα τον κρητικό τρόπο διατροφής. Μάλλον, όχι τυχαία, οι Έλληνες έχουν πολύ γερή καρδιά και μάλιστα οι Κρήτες έχουν τα λιγότερα περιστατικά θρομβώσεων. Δημητριακά, όσπρια, πατάτες, λαχανικά, άγρια χόρτα, βότανα, φρούτα μαζί με λίγες ποσότητες κατσικίσιου κρέατος (και σε εβδομαδιαία βάση), γάλακτος, κυνηγιού και ψαριών είναι η βάση της διατροφής στην Κρήτη εδώ και 40 αιώνες. Και για αύξηση ενέργειας ψωμί, ελιές, ελαιόλαδο.