eppoa

Μετά από διεκδίκηση 17 ετών. Η αφετηρία χρονολογείται το 2006, όταν ξεκίνησε η έρευνα των ελληνικών αρχών στην περιουσία της εταιρείας.
Στεγάζεται στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο της Χώρας. Το αρχαιολογικό υλικό της έκθεσης προέρχεται από τις έως τώρα ανασκαφές σε σημαντικές θέσεις του νησιού
Παραχωρείται η χρήση του κτηρίου και των δύο βοηθητικών κτισμάτων, ιδιοκτησίας του ΥΠΠΟΑ.
Η ψηφιακή βοηθός-ξεναγός «Κλειώ» έχει τη δυνατότητα να απαντήσει σε περισσότερες από 10.000 ερωτήσεις για την Ακρόπολη στα ελληνικά και στα αγγλικά.
Τμήματα της Αρχαίας Τρίκκης αποκαλύπτονται από τα τέλη του 19ου αιώνα, μέσω ανασκαφών, καθώς η σύγχρονη πόλη των Τρικάλων έχει οικοδομηθεί στην ίδια θέση.
«Στόχος είναι μετά την αντιμετώπιση των δομικών και αισθητικών προβλημάτων που παρουσιάζει, να αναδειχθεί η ιστορική και αρχαιολογική του αξία καθώς και η περαιτέρω λειτουργική αξιοποίηση του, ως επισκέψιμου χώρου».
Το πρόγραμμα προβλέπει τη δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας και app στην οποία θα προβάλλονται, εκτός των μνημείων και των σημείων της διαδρομής, τα τοπικά προϊόντα.
Μετά τη μετατροπή τους σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.
Κατατέθηκε ο φάκελος από το ΥΠΠΟΑ. Το έθιμο με τις πανάρχαιες ρίζες που αναβιώνει σε έναν μικρό μεταβυζαντινό ναό εκεί όπου τελούνταν τα Ελευσίνια Μυστήρια.
Αρμοδιότητα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι δύο ιστορικοί κινηματογράφοι, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού.