ethniko-theatro

Ο Σουηδός θεατρικός συγγραφέας αφηγείται την ιστορία της κόρης του θεού Αγνής, από τη στιγμή που κατεβαίνει από τον ουρανό για να επισκεφθεί τη γη.
Τι ισχύει για όσους έχουν προμηθευτεί εισιτήρια.
Η κωμωδία του βραβευμένου με Πούλιτζερ συγγραφέα κάνει πρεμιέρα στις 10 Φεβρουαρίου. Σκηνοθεσία Θωμάς Μοσχόπουλος.
Ο λόγος για την παράσταση της Κεντρικής Σκηνής σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.
Θα ακουστούν οι ιστορίες «Μπάμπουσκα» της Ξένιας Καλογεροπούλου, «Ο παπουτσής και τα ξωτικά» των αδελφών Γκριμ και «Τα δώρα της αγάπης» του Ο. Χένρι.
Η σπουδαία κυρία του ελληνικού θεάτρου μοιράζεται, με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, πολύτιμες αναμνήσεις. Το νέο βιβλίο της παρουσιάζεται στις 12 Δεκεμβρίου, στο Εθνικό Θέατρο.
Η έννοια της ταυτότητας ως στοιχείο αυτοπροσδιορισμού, αλλά και ως κίνδυνος εγκλωβισμού μέσα στα πλαίσια που έχουν επιβληθεί από την καταγωγή, τη θρησκεία, τις παραδόσεις, την οικογένεια και τον εαυτό μας.
Oι θεατές, όπως ακριβώς και οι ήρωες της τραγωδίας, θα λάβουν μέρος σε ένα ζοφερό νοητικό παιχνίδι, στα όρια μεταξύ θεατρικής εμπειρίας και κινηματογραφικής ψευδαίσθησης.
«Ένα ρέκβιεμ για τον σύγχρονο κόσμο που κρύβει την κούρασή του κάτω από τη σκόνη της υπερδραστηριότητας και της παραγωγικότητας».
Η πρώτη παραγωγή της Σκηνής «Μαρίκα Κοτοπούλη» του Εθνικού Θεάτρου κάνει πρεμιέρα στις 8 Νοεμβρίου. «Mια παράσταση για τον χρόνο, την αγάπη και την ελπίδα».