festival-kinematoyrafoe-thessalonikes

«Buona sera gentile signora Bellucci. Σας ευχαριστούμε που ήρθατε στη Θεσσαλονίκη για να γεμίσετε με φως το Φεστιβάλ και την πόλη μας».
Ευχαρίστησε επίσης το ελληνικό κοινό που την αποδέχτηκε ως Μαρία Κάλλας, παρά το γεγονός ότι δεν είναι Ελληνίδα, αλλά υπέθεσε ότι την επέλεξαν εξαιτίας της μεσογειακής της καταγωγής.
Στο Ολύμπιον στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης κατέφθασε η Ιταλίδα σταρ, επίτιμη καλεσμένη του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Το επεισόδιο γνωστοποίησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.
«Από τη δεκαετία του ’80 και με εμβληματικές ταινίες, όπως το ”’Αρπα Colla”, η ”Λούφα και παραλλαγή” σχολιάζει τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα με έναν ανελέητο τρόπο».
Ο διάσημος σκηνοθέτης παρέδωσε masterclass στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. «Από το Six Feet Under, στην κορυφή: Η εξέλιξη της σύγχρονης τηλεόρασης».
Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, ο Δημήτρης Πιατάς, το θερμό χειροκρότημα για τον εκλιπόντα Μισέλ Δημόπουλο και η Ζιλιέτ Μπινός σε μια γαστρονομική ιστορία έρωτα.
Θα βραβευτεί με τιμητικό Χρυσό Αλέξανδρο για το σύνολο της προσφοράς της στο σινεμά και θα παρευρεθεί σε δύο προβολές της 64ης διοργάνωσης.
Ο Θανάσης Νεοφώτιστος, δημιουργός της μικρού μήκους AirHostess-737, που κέρδισε 22 βραβεία σε 80 Φεστιβάλ, υπογράφει το σποτ του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Και με φωτογραφικά σχόλια του Δημήτρη Τσουμπλέκα.