fistiki

Εκ πρώτης όψεως δύσκολα θα βγάλετε άκρη.
Όταν υπάρχουν σοβαρές διπλωματικές διενέξεις μεταξύ ισχυρών χωρών, εκτός από τις προσκηνιακές και προβεβλημένες διαμάχες
Ξέχασα να σας πω ότι η Ελένη Κυπραίου είναι 79 χρονών, αλλά η ψυχούλα της είναι πιο έφηβη από πολλούς έφηβους. Το 2005, όταν τελείωσε την καριέρα της ως δημοσιογράφος εγκαταστάθηκε στα πατρογονικά της κτήματα και αποφάσισε να γίνει αγρότης. Τώρα δυο λόγια για το βιογραφικό της πριν πάρει την απόφαση να γίνει αγρότης. Η Ελένη Κυπραίου του Δημοσθένη ήταν ηθοποιός, συγγραφέας και η πρώτη Ελληνίδα τηλεπαρουσιάστρια. Σύζυγος του δημοσιογράφου Χρήστου Φιλιππίδη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Μαρτίου του 1937. Δάσκαλός της, στη μουσική - πιάνο ήταν ο Φιλοκτήτης Οικονομίδης. Όμως αργότερα συνέχισε μουσικές σπουδές στο Ωδείο της Λυών στη Γαλλία.
Την πρώτη οργανωμένη φυτεία φιστικιάς στην Αίγινα δημιούργησε, το 1896, στο κτήμα του ο Νικόλαος Περόγλου, φέροντας σπόρους πιθανότατα από τη Συρία, και από εκεί το φιστίκι εξαπλώθηκε αρχικά στην Αττική και μετά στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η αιγινήτικη φιστικιά αξιοποιεί τα φτωχά, ασβεστώδη εδάφη του νησιού, τα οποία σε συνδυασμό με το ξηρό περιβάλλον, την περιορισμένη άρδευση και τη γειτνίαση με τη θάλασσα προσδίδουν στον καρπό ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, εξαιρετική γεύση και άρωμα ώστε δίκαια το φιστίκι Αιγίνης να χαρακτηρίζεται το καλύτερο διεθνώς.
Η Μυρτώ και η Σεμέλη Παυλίνη, μπορεί να ξεκίνησαν την εταιρεία τους, NUTS ‘N NUTS, σε μία δύσκολη οικονομική κατάσταση για