idees

Το πιο εύκολο, νόστιμο και θρεπτικό πρωινό φτιάχνεται σε δευτερόλεπτα και απολαμβάνεται στο λεπτό.
Το “safe place” μας θέλει την προσοχή που του αξίζει.
Απλές, γρήγορες και οικονομικές κινήσεις για να μεταμορφώσετε τον χώρο του σπιτιού όπου περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας.
Η προετοιμασία μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα αγχώδης διαδικασία, επομένως δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να ανασάνει με
Στις περιπτώσεις που το να παραμείνετε στο κρεβάτι δεν αποτελεί επιλογή.
Ο κ. Κ. Γεωργουσόπουλος σε ένα εξαιρετικό του άρθρο το εξηγεί πολύ καλύτερα από οποιαδήποτε απόπειρα θα μπορούσα να κάνω εγώ: «Όταν ιδρύθηκαν τα πρώτα πανεπιστήμια στην Ευρώπη και άρχισε η έρευνα να θεωρείται από το Βατικανό εχθρός της πίστης, τα πανεπιστήμια κήρυξαν τους χώρους τους άσυλα, ώστε να προστατεύσουν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, την απρόσκοπτη έρευνα, τις νέες ιδέες και τις τολμηρές νέες αξίες ζωής που οδήγησαν στην Αναγέννηση και στον Διαφωτισμό και εν συνεχεία στην Αστική Επανάσταση στη Γαλλία».
Αυτή τη χρονιά το πρόγραμμα του συνεδρίου θα «τρέχει» παράλληλα σε διαφορετικούς χώρους εντός του ΚΠΙΣΝ. Ομιλίες, workshops, συζητήσεις, παρουσιάσεις και Q&A sessions θα φιλοξενούνται ταυτόχρονα σε δυο σκηνές (την Κεντρική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και τη Σκηνή των Βιβλίων που θα βρίσκεται μέσα στην καρδιά του κτιρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος) και στο Lab, μία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ΚΠΙΣΝ. Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, παράλληλες δράσεις θα πραγματοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας στους χώρους του συνεδρίου.
Oι πιο ταλαντούχες μαθητικές ομάδες, με τα πιο καινοτόμα προϊόντα και τα πιο πλήρη επιχειρηματικά σχέδια ξεχώρισαν και θα
Οι μικροί ομιλητές θα διαπραγματευθούν θέματα όπως το ταξίδι στον χρόνο, τη ρομποτική, το ταξίδι μέσα από ένα βιβλίο ιστορίας και τα ταξίδια της φαντασίας. Οι ενήλικοι ομιλητές είναι λιγότεροι σε αριθμό και θα μας μιλήσουν για το γέλιο, την τεχνολογία, την άτυπη εκπαίδευση και την αξία του εθελοντισμού ήδη από την ηλικία του Δημοτικού. Επιπλέον, φέτος δίνεται η ευκαιρία στους γονείς μέσα από τα διαδραστικά εργαστήρια της εκδήλωσης να εμπλακούν σε όσα βιώνουν τα παιδιά τους. Ενδεικτικές θεματικές είναι το 3D printing, η φωτογραφία, η yoga, ο προγραμματισμός και το θεατρικό παιχνίδι.
Η Ελλάδα ζει το σύνδρομο του σαλιγκαριού. Εξαιρετική χαμηλή ταχύτητα κι αντοχή ανάλογη ενός σαλιγκαριού, αφού είναι σε όλους γνωστό πόσο αργά κινείται το σαλιγκάρι. Επίσης, είναι γνωστό ότι σε θερμές εποχές προφυλάσσεται αντέχοντας για μήνες χωρίς νερό. Συνεπώς, βασανιστικά αργή πρόοδος κι ανθεκτικότητα των Ελλήνων σε ένα πολιτικο-οικονομικό πρόγραμμα που μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει λύσεις. Το σύνδρομο του σαλιγκαριού δεν ενοχλεί την Κυβέρνηση. Σχεδόν το επιδιώκει. Στην αργκό θα το ονομάζαμε «τενεκεδάκι». Σπρώχνω λίγο κάθε ημέρα, μέχρι να δω τι θα κάνω. Και μέχρι τότε διατηρώ τα κεκτημένα.