ΙΣΡΑΗΛ

Εκλεισαν έναν κεντρικό δρόμο το βράδυ της Τρίτης, καθώς απαίτησαν να γίνουν περισσότερα για την απελευθέρωση όσων εξακολουθούν να κρατούνται από τη Χαμάς.
Περισσότερες από τις μισές εξαγωγές και 1 στους 10 εργαζόμενους βασίζονται στην Τεχνολογία, που προσφέρει 30% του ΑΕΠ. Ποιές Ισραηλινές εταιρείες «χτυπάνε την πόρτα» της Ελλάδας.
Στην συγκεκριμένη περιοχή δεν φτάνουν εδώ και εβδομάδες τρόφιμα - εκτός από εξαιρετικά μικρές ποσότητες, πολύ σποραδικά- και 300.000 άνθρωποι σχεδόν λιμοκτονούν.
Ενώ ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ περιοδεύει σε Μ.Ανατολή με θέμα και την μεταπολεμική Γάζα και την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους. Πίεση και σε Μπάιντεν με επιστολή πρώην διπλωματών,στρατιωτικών.
Τα σχέδιά του έχουν προκαλέσει διεθνή ανησυχία για μεγάλες απώλειες αμάχων.
Ο Φιλίπ Λαζαρινί είχε "προγραμματίσει να πάει στη Ράφα", αλλά "πληροφορήθηκε πως δεν του επιτρέπεται να εισέλθει".
Τον Φεβρουάριο το Al Jazeera είχε κατηγορήσει το Ισραήλ ότι βάζει συστηματικά στο στόχαστρο τους εργαζομένους του στη Γάζα.
Ο ΟΗΕ προβλέπει λιμό από το ώρα έως και τον Μάιο κατ' ελάχιστο μεταξύ των 300.000 εγκλωβισμένων στη Βόρεια Γάζα. Δεύτερο πλοίο με βοήθεια ετοιμάζεται να αποπλεύσει από την Κύπρο.
Το Τελ Αβίβ κάνει λόγο για τρομοκράτες που κρύβονται σε αυτό. Αναφορές για νεκρούς και εγκλωβισμένους αμάχους που είχαν βρει καταφύγιο. Πάνω από 31.700 οι νεκροί στην Γάζα.
Τι αναφέρουν συριακά ΜΜΕ.