mesa-koinonikes-dikteoses

Μεγάλη αντιπαράθεση με γερουσιαστές να δηλώνουν ότι παραβιάζει την Πρώτη Τροπολογία του Συντάγματος.
Από τον «θάνατο» του Τwitter και τη γέννηση των X, Threads και Bluesky, μέχρι την «εισβολή» των Bots και την απειλή για την ψυχική υγεία και τη δημοκρατία.
Πώς κυβερνήσεις, τρολ, καιροσκόποι και κερδοσκόποι εκμεταλλεύονται το διαδίκτυο για να διαδώσουν αμφισβητούμενο περιεχόμενο.
Ο Ζούκερμπεργκ και ο Μασκ γνωρίζουν ότι στην πολιτική αυτός που φιλοδοξεί να κερδίσει την εξουσία, θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει τα κοινωνικά δίκτυα.
Η είδηση σήμερα διαχειρίζεται και διοχετεύεται στην κοινωνία μέσα από οδούς στις οποίες η βαρύτητα της υπογραφής του κοινοποιούντος ελάχιστη σημασία έχει.
Δίνεται η μεγάλη μάχη για την επικράτηση της μίας έναντι της άλλης ιδεολογικής προσέγγισης.
Γνωρίζουμε, άραγε, πόση δύναμη έχει το πληκτρολόγιό μας; Μεγάλη, αρκεί να μην την αναλώνουμε σε δήθεν influencers και αναρτήσεις με φίλτρα.
Και ποιος δεν αγανακτεί όταν βλέπει τις καταστροφές; Από του σημείου αυτού όμως μέχρι του “καλά να πάθετε που ψηφίσατε Μητσοτάκη”, η διαφορά είναι μέρα με νύχτα.
Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είναι μια πραγματικότητα. Στην Ελλάδα του 2023 ωστόσο περιμένουμε να είναι κι ο Καταλύτης των Εκλογών.
Τα παιδιά κάτω των 18 ετών θα χρειάζονται την άδεια των γονέων τους για πρόσβαση σε εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης όπως το TikTok βάσει νόμου.