moeseio-akropoles

Την Κυριακή 31 Μαρτίου, με το δημοφιλές Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών της ΚΟΑ. Τη Δευτέρα 1 Απριλίου ξεκινάει το θερινό ωράριο λειτουργίας του Μουσείου.
Θα είναι ανοιχτό για την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου 2024, από τις 8 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα.
Αλλά και το γούρι του Μουσείου για το 2024, εμπνευσμένο από έναν μικρό χάλκινο τροχό, που αφιερώθηκε στο ιερό της Ακρόπολης γύρω στο 480 - 470 π.Χ., σύμβολο της τύχης και των απρόβλεπτων γυρισμάτων της.
Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης επιδόθηκε τιμητικός τόμος στον καθηγητή Νικόλαο Σταμπολίδη ως αντίδωρο της πολυετούς προσφοράς του.
Η Υδρία του Μειδία μετά από 250 χρόνια στην Ελλάδα. «Πολύ καλές» χαρακτήρισε τις σχέσεις Μουσείου Ακρόπολης και Βρετανικού Μουσείου, ο γενικός διευθυντής, Νίκος Σταμπολίδης.
«Πολιτισμός δεν είναι μόνον οι αρχαιότητες και τα έργα Τέχνης. Πολιτισμός είναι και οι σχέσεις και οι συμπεριφορές των ανθρώπων», δηλώνει με νόημα ο γενικός διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης.
Επειτα από δημόσιο ψήφισμα για την απώλεια, προχωρά σε δωρεά προς την Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών στην οποία υπήρξε Πρόεδρος.
Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., η είσοδος στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου θα είναι ελεύθερη.
Τι απαντά το Μουσείο σε σχέση με δημοσιεύματα ότι αφαιρέθηκαν νομίσματα από χώρο ανασκαφής του.
Την ημέρα αυτή, το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ.