nostimia

Κάτι Κυριακάτικα μεσημέρια, όπου μαζευόταν η οικογένεια γύρω από ένα τραπέζι γεμάτο λαχταριστά ορεκτικά και νόστιμα φαγητά, τα θυμάμαι από παιδί. Τα έκανε στο σπίτι τους, ο κρητικός παππούς. Κόρες, γαμπροί, εγγόνια, όλοι εκεί. Τρώγαμε, έπιναν, παίζαμε, γλεντούσαν, γελούσαμε. Ήμασταν μαζί. Αργότερα τα συνέχισαν οι γονείς. Κρητικιά η μαμά, καλονοικοκυρά, φιλόξενη κι αρχόντισσα. Το τραπέζι στρωμένο άψογα, τα κρυστάλλινα ποτήρια στη σειρά, λίγα λουλούδια, πολλά ορεκτικά και το στήσιμο των πιάτων ειδικότητα της.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου. Θρυμματίζουμε το ανθότυρο με ένα πηρούνι σε μεγάλο μπώλ. Προσθέτουμε το μέλι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
Ο έρωτας τον οδήγησε στην Ιαπωνία, αλλά ο Αθανάσιος Φραγκής δεν ήταν ακόμα έτοιμος να αποχωριστεί την Ελλάδα. Έτσι, αποφάσισε