ormpan

«Κλειδί» η επίσκεψη του Σουηδού πρωθυπουργού στη Βουδαπέστη. Τη Δευτέρα θα επικυρώσει το ουγγρικό κοινοβούλιο την έγκριση ένταξης.
Το κυβερνών κόμμα Fidesz, το οποίο διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, έχει καθυστερήσει την υποψηφιότητα της Σουηδίας από τον Ιούλιο του 2022.
Συμφωνία για τη διενέργεια ετήσιων αξιολογήσεων της βοήθειας προς την Ουκρανία σε επίπεδο Ευρωπαίων ηγετών αλλά χωρίς να δίνεται η δυνατότητα βέτο.
Συμβιβαστική πρόταση της τελευταίας στιγμής. Εξαντλείται η υπόμονη των «26». Η θέση της Ελλάδας
Η ΕΕ απειλεί να διακόψει οριστικά τη χρηματοδότηση προς τη Βουδαπέστη επιταχύνοντας την πτώση του τοπικού νομίσματος και αυξάνοντας το κόστος δανεισμού.
Μετά από τηλεφωνική συνομιλία του με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.
Το «κολλέγιο» άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1990, αμέσως μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.
Επίδειξη ενότητας έπειτα από την παρατεταμένη παραφωνία στους κόλπους της ΕΕ με τον Ορμπάν να λείπει από τη σύνοδο για να κάνει χειραψία με τον Πούτιν στο Πεκίνο.
Από το τέλος της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, γίνονται προσπάθειες να δημιουργηθεί νέα στη θέση της, είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.
Η πρόσδεση της Ουγγαρίας στον άξονα Ρωσίας-Τουρκίας προχωράει και δεν πρέπει να μας εκπλήσσει η έμμεση αυτή αναγνώριση του ψευδοκράτους από τον Ορμπάν.