palaiose

Το ερυθρό κράτησε τη φρεσκάδα και το άρωμά του από τα φρούτα του και ήταν αυτό που ”κούμπωσε” στις γεύσεις των Ιαπώνων.
Αυτή η μέθοδος παλαίωσης εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Κρήτη και το κρασί να φέρει την ταιριαστή ονομασία "Ναυάγιο".
Πολλά κρασιά, κυρίως λευκά και ροζέ αλλά και κάποια κόκκινα, προορίζονται για να καταναλωθούν άμεσα ή σε σύντομο χρονικό διάστημα. Βέβαια, ακόμη και αυτά που θα παραμείνουν στο σπίτι ακόμη και για λίγες μόνο εβδομάδες, μπορούν να επηρεαστούν από τον τρόπο συντήρησής τους εκεί. Για πολλούς λάτρεις του κρασιού, το να έχουν το κατάλληλο είδος μονάδας αποθήκευσης είναι επιτακτική ανάγκη και μονόδρομος.