proedrikes-ekloyes

«Η 5η Νοεμβρίου θα είναι η πιο σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της χώρας μας».
Πρόκειται για πλήγμα για τον Τραμπ, ο οποίος εδώ και χρόνια επικαλείται προεδρική ασυλία, ενώ αντιμετωπίζει πολλαπλές δίκες.
Μια πιθανή εκλογική αναμέτρηση που αναμένεται όχι μόνο να αναταράξει την αμερικανική πολιτική σκηνή αλλά και να έχει τεράστιο διεθνή αντίκτυπο.
Ποσοστό 55% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων άσκησε μέχρι τις 15:00 το εκλογικό δικαίωμά του για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερό προβάδισμα του πρώην ΥΠΕΞ, Νίκου Χριστοδουλίδη, δίχως όμως να ξεπερνά το 50% στον Α' γύρο.
Δεν το βάζει κάτω παρά τις επικρίσεις που δέχεται από κόμμα και παραδοσιακούς υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων για το "φιάσκο" που προκάλεσε στις ενδιάμεσες εκλογές.
Υποστηρίζεται από σχεδόν όλες τις πολιτικές παρατάξεις, πλην του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος της Ελευθερίας της Αυστρίας.
«Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να συμβάλετε να προληφθεί η έλευση στην εξουσία της υποψήφιας της άκρας δεξιάς, της Μαρίν Λε Πέν".
Αναλυτές αναφέρουν ότι μια χαμηλή συμμετοχή προκαλεί αβεβαιότητα για το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα για τους Λε Πεν-Μακρόν.
Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, το καλύτερο και το χειρότερο σενάριο και οι βουλευτικές εκλογές του ερχόμενου Ιουνίου.