semvoelio-asfaleias

«Η τρομοκρατία, σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της, αντιπροσωπεύει μια από τις σοβαρότερες απειλές για την ειρήνη και την ασφάλεια διεθνώς» αναφέρει το ΣΑ.
ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανία καταδίκασαν τις πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία με 31 νεκρούς και εκάδες τραυματίες.
Δεν κατατέθηκε πρόταση ανακοίνωσης καθώς το σώμα διχάζεται διαχρονικά για το παλαιστινιακό και το ζητούμενο ήταν ένα κείμενο που θα πήγαινε πέρα από την καταδίκη της Χαμάς.
Κάτι που χαρακτηρίζει ως «ωφέλιμο και για τις δύο χώρες αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».
Μόνο η Ρωσία, η Κίνα και η Βραζιλία υποστήριξαν το ρωσικό σχέδιο ψηφίσματος, ενώ τα υπόλοιπα 12 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ επέλεξαν να απόσχουν.
«Για να το κατανοήσει κανείς, αρκεί να σκεφτεί που βρισκόμασταν πριν από λίγες εβδομάδες».
Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 25 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 16 αποχές κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου στη Γενεύη.
Πως απαντά στην ανακοίνωση του τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας που καλεί «σε εκλογίκευση όσους παροτρύνουν την Ελλάδα να στρατιωτικοποιήσει τα νησιά».
«Όταν κράτος-μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας εξαπολύει απρόκλητο και αδικαιολόγητο πόλεμο...η αναστολή της ιδιότητας του μέλους του ΣΑ πρέπει να είναι αυτόματη».
Επιστολές Δένδια με τις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων.