yripe

Τα δεδομένα της εβδομαδιαίας έκθεσης του ΕΟΔΥ για την τριδημία γρίπης, κορονοϊού και RSV. Αναλυτικά τα ποσοστά, οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι.
Πώς περιγράφει την εικόνα η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.
85 άτομα σε ΜΕΘ με το 99% να παρουσιάζει γρίπη τύπου Α και 25 θάνατοι. Προειδοποίηση: Κανένα φάρμακο δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον αντιγριπικό εμβολιασμό.
Η θετικότητα της γρίπης παραμένει σε υψηλά επίπεδα και καταγράφηκαν 8 νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ και 4 νέοι θάνατοι.
78 διασωληνωμένοι. Αυξητική τάση παρουσιάζει η γρίπη.
Γιατί έχει σημασία να λαμβάνονται εγκαίρως τα αντιικά φάρμακα σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.
Μεγάλη έξαρσή στην Θεσσαλία: Οι προσελεύσεις των ασθενών στο νοσοκομείο με κορονοϊό διπλασιάστηκαν και με γρίπη αυξήθηκαν 20 φορές».
Αυξήθηκαν κατά 44% οι εισαγωγές στα νοσοκομεία - 1.818 ασθενείς με covid-19 νοσηλεύονται σε απλές κλίνες. Τρεις νέοι θάνατοι από γρίπη.
«Η μάσκα πρέπει να ξαναγυρίσει σε κάθε δομή υγείας, είτε λέγεται φαρμακείο, είτε νοσοκομείο, είτε ιδιωτικό ιατρείο» προειδοποιεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.
Για «αρκετά σοβαρό» κοκτέιλ αναπνευστικών ιών έκανε λόγο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας. Διπλασιασμός και στην κατανάλωση κοκαΐνης.