Ευτυχισμένη με 3 βήματα; Γίνεται!

Ένα από τα πιο συχνά χαρακτηριστικά των ανθρώπων που δεν νιώθουν ικανοποιημένοι από τη ζωή που ζουν, που νιώθουν πως με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο έχουν βαλτώσει είναι ότι αναβάλλουν την προσωπική τους ευχαρίστηση για το μέλλον. Μπορεί να έχουν ήδη κανονίσει μια μικρή χειμωνιάτικη απόδραση σε κάποιο βουνό, αλλά αυτό είναι σε 4 μήνες ή μπορεί να έχουν αποφασίσει ότι όταν συνταξιοδοτηθούν θα μείνουν σε ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα, αλλά αυτό είναι σε 20 χρόνια και στο ενδιάμεσο η ζωή περνάει και χάνεται, όπως λέει και το άσμα.
gruizza via Getty Images

Ένα από τα πιο συχνά χαρακτηριστικά των ανθρώπων που δεν νιώθουν ικανοποιημένοι από τη ζωή που ζουν, που νιώθουν πως με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο έχουν βαλτώσει είναι ότι αναβάλλουν την προσωπική τους ευχαρίστηση για το μέλλον.

Μπορεί να έχουν ήδη κανονίσει μια μικρή χειμωνιάτικη απόδραση σε κάποιο βουνό, αλλά αυτό είναι σε 4 μήνες ή μπορεί να έχουν αποφασίσει ότι όταν συνταξιοδοτηθούν θα μείνουν σε ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα, αλλά αυτό είναι σε 20 χρόνια και στο ενδιάμεσο η ζωή περνάει και χάνεται, όπως λέει και το άσμα.

Από την άλλη, οι άνθρωποι που είναι ευχαριστημένοι από τη ζωή τους, που είναι γεμάτοι ζωντάνια και αισιοδοξία, είναι άνθρωποι που φροντίζουν να δημιουργούν μικρές ή μεγάλες αφορμές για να διασκεδάζουν, να χαλαρώνουν ή να απολαμβάνουν, όσο πιο συχνά μπορούν.

Βήμα 1: Έτοιμη; Ετοίμασε μολύβι και χαρτί ή κάτσε μπροστά από τον υπολογιστή σου και συμπλήρωσε τις προτάσεις που ακολουθούν.

Θα περνούσα υπέροχα αν έκανα/δοκίμαζα ....

Θα ευχαριστιόμουν πολύ αν έβγαινα/έβλεπα τον/την ....

Πάντα ήθελα να δοκιμάσω/κάνω ...

Βήμα 2: Επίλεξε μια από τις απαντήσεις σου και προγραμμάτισε χρόνο στο ημερολόγιο σου, για μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, για να απολαύσεις αυτή τη δραστηριότητα, όπως θα κανόνιζες ένα επαγγελματικό ραντεβού,.

Βήμα 3: Μείνε πιστή στο πλάνο σου και τήρησε την υπόσχεση που έδωσες στον εαυτό σου αγνοώντας τυχόν αντιστάσεις που μπορεί να εμφανιστούν από τη στιγμή που θα πάρεις την απόφαση, μέχρι και την ημέρα που έχεις προγραμματίσει το μικρό σου πείραμα ευτυχίας!

Και επειδή η ζωή είναι πάντα καλύτερη όταν τη μοιράζεσαι, σήκωσε το κινητό σου και κάλεσε μια φίλη σου ή το σύντροφο σου για να μοιραστείς τα νέα σου αλλά και την απόφασή σου να κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί μέσα στις επόμενες 10 μέρες.

Extra πόντοι αν τους παρασύρεις να έρθουν και εκείνοι μαζί σου!

Έχω δει δεκάδες γυναίκες να δέχονται με δισταγμό να κάνουν αυτό το μικρό πείραμα προσωπική ευχαρίστησης και να επιστρέφουν στο γραφείο μου δύο εβδομάδες αργότερα γεμάτες ενθουσιασμό για το πως κάτι που ακούγεται τόσο απλό, μπορεί να κάνει τόσο μεγάλη αλλαγή στη διάθεση και την ψυχολογία μας.

Εσύ τι λες; Θα δοκιμάσεις αυτά τα τρία βήματα;

Βάλε την προσωπική σου ευχαρίστηση στην κορυφή της λίστας με τις προτεραιότητές σου και δες τη ζωή σου να αλλάζει με τον πιο ευχάριστο τρόπο.