Ξεκίνα Σήμερα

Αν το να κλείσεις το ραντεβού με το μαγαζί που ονειρεύεσαι να δεις τα προϊόντα σου μέσα, σου φαίνεται αδύνατον, ξεκίνα σήμερα γράφοντας ένα email, εξηγώντας γιατί θεωρείς ότι τα προϊόντα σου είναι ιδανική προσθήκη στη γκάμα που ήδη προσφέρεται από το κατάστημα. Αν το να στείλεις το άρθρο σου στο αγαπημένο σου site σου φαίνεται τρομακτικό, ανέβασε το σήμερα, στο προσωπικό σου site ή στη σελίδα σου στο facebook. Μοιράσου το με ανθρώπους που μπορεί να χρειάζονται να ακούσουν το μήνυμά σου σήμερα.
Olivia Bell Photography via Getty Images

Ναι, μπορεί να είναι πιο εύκολο αν περιμένεις ακόμα ένα χρόνο πριν δειγματίσεις τα προϊόντα σου σε αυτό το μαγαζί που λατρεύεις. Μπορεί και όχι.

Ναι, μπορεί το κείμενό σου να είναι πιο ολοκληρωμένο σε 6 μήνες και να ανέβει πιο εύκολα στο αγαπημένο σου site. Μπορεί και όχι.

Ναι, μπορεί όταν έχεις χάσει αυτά τα 5 κιλά που σε ταλαιπωρούν, να νιώθεις πιο έτοιμη να μιλήσεις για τη δουλειά σου στην τηλεόραση. Μπορεί και όχι.

Και στο ενδιάμεσο η ζωή συνεχίζεται. Οι ευκαιρίες εμφανίζονται και χάνονται.

Η πίστη στον εαυτό σου και τις ικανότητές σου κλονίζεται και το συναίσθημα του ότι είσαι εγκλωβισμένη στο ίδιο σημείο ή ότι ζεις τη ζωή σου σε επανάληψη ξανά και ξανά, γίνεται όλο και πιο έντονο αλλά περιέργως όλο και πιο οικείο, πιο βαρύ αλλά και πιο δικό σου.

Και προτού να το καταλάβεις, το «να μην κάνεις», «το να μην τολμάς» γίνεται η νέα σου νόρμα, ο νέος τρόπος να είσαι.

Και τελικά ο χρόνος για το δειγματισμό περνάει και εσύ δεν έχεις ακόμα τολμήσει να κάνεις την επικοινωνία που χρειάζεται. Οι 6 μήνες για το άρθρο πέρασαν και εσύ ακόμα δεν το θεωρείς αρκετά καλό για να το στείλεις. Τα κιλά δεν χάθηκαν γιατί αφού έχασες τα πρώτα 3 μετά πήρες 1, έχασες 2, ξαναπήρες 3 και τώρα δεν ξέρεις πόσα ακόμα πρέπει να χάσεις για να δώσεις την άδεια στον εαυτό σου να βγει εκεί έξω και να μιλήσει με σιγουριά κ αυτοπεποίθηση για αυτό που κάνεις.

Ξεκίνα από το σημείο που βρίσκεσαι.

Μην περιμένεις άλλο.

Ξεκίνα κάνοντας κάτι μικρό.

Αν το να κλείσεις το ραντεβού με το μαγαζί που ονειρεύεσαι να δεις τα προϊόντα σου μέσα, σου φαίνεται αδύνατον, ξεκίνα σήμερα γράφοντας ένα email, εξηγώντας γιατί θεωρείς ότι τα προϊόντα σου είναι ιδανική προσθήκη στη γκάμα που ήδη προσφέρεται από το κατάστημα.

Αν το να στείλεις το άρθρο σου στο αγαπημένο σου site σου φαίνεται τρομακτικό, ανέβασε το σήμερα, στο προσωπικό σου site ή στη σελίδα σου στο facebook. Μοιράσου το με ανθρώπους που μπορεί να χρειάζονται να ακούσουν το μήνυμά σου σήμερα.

Αν το να ξεκινήσεις δίαιτα, για εκατοστή φορά, σου φαίνεται μάταιο, ξεκίνα σήμερα προσθέτοντας μια πράσινη σαλάτα στα γεύματα της ημέρας σου και νιώσε τη διαφορά.

Ξεκίνα σήμερα, παίρνοντας την απόφαση να μπεις σε δράση, ακόμα και αν αυτό σε τρομάζει.

Μπορείς. Πίστεψέ με. Έχεις μέσα σου όλη τη δύναμη που χρειάζεσαι. Και αν χρειάζεσαι βοήθεια στην νέα σου προσπάθεια, μη διστάσεις να τη ζητήσεις, όμως μη ξεχνάς, πως όλη η εξωτερική βοήθεια του κόσμου δεν φτάνει, αν εσύ μέσα σου δεν πάρεις πρώτα την απόφαση να σταματήσεις να περιμένεις.

Αν εσύ δεν θυμηθείς ότι αυτό που ζεις, δεν είναι πρόβα, είναι η ίδια σου η ζωή.