Γιατί ο Κ. Μητσοτάκης θα εκλεγεί επόμενος πρόεδρος της ΝΔ

Η μαζική, για τα δεδομένα της εποχής, προσέλευση των κεντροδεξιών ψηφορόρων στις εσωκομματικές εκλογές έδειξε δύο πράγματα: αφ' ενός ότι δεν πήγαν να ψηφίσουν μόνο τα κομματικά - ελεγχόμενα στελέχη και οι επηρεαζόμενοι συγγενείς τους αλλά προσήλθε κυρίως μια κρίσιμη και αριθμητικά μεγάλη μάζα ψηφοφόρων που απλά ανήκουν στη φιλελεύθερη παράταξη χωρίς όμως ν' ανήκουν στον μηχανισμό του κόμματος. Από τη μία πλευρά οι κοντά στον κομματικό μηχανισμό (η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών, τα κομματικά στελέχη και οι απ' αυτούς επηρεαζόμενοι) προτίμησαν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ενώ οι υπόλοιποι τους άλλους τρεις υποψήφιους.
sooc

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εκλεγεί ο επόμενος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στις επαναλητικές εκλογές της 10ης Ιανουαρίου 2016. Αυτό θα συμβεί για: α) μαθηματικούς, β) συγκριτικούς και γ) αντικειμενικούς λόγους.

Μαθηματικοί λόγοι: Η μαζική, για τα δεδομένα της εποχής, προσέλευση των κεντροδεξιών ψηφορόρων στις εσωκομματικές εκλογές έδειξε δύο πράγματα: αφ' ενός ότι δεν πήγαν να ψηφίσουν μόνο τα κομματικά - ελεγχόμενα στελέχη και οι επηρεαζόμενοι συγγενείς τους αλλά προσήλθε κυρίως μια κρίσιμη και αριθμητικά μεγάλη μάζα ψηφοφόρων που απλά ανήκουν στη φιλελεύθερη παράταξη χωρίς όμως ν' ανήκουν στον μηχανισμό του κόμματος. Από τη μία πλευρά οι κοντά στον κομματικό μηχανισμό (η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών, τα κομματικά στελέχη και οι απ' αυτούς επηρεαζόμενοι) προτίμησαν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ενώ οι υπόλοιποι τους άλλους τρεις υποψήφιους. Αυτοί οι υπόλοιποι, οι οποίοι αριθμούν το 60% των ψηφισάντων δεν επιθυμούν τη διατήρηση της σημερινής φυσιογνωμίας και δομής του κόμματος, άσχετα με το ποιον εκ των τριών (Μητσοτάκη, Τζιτζικώστα, Γεωργιάδη) ψήφισαν. Συνεπώς η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη έχει «πιάσει ταβάνι» και δεν μπορεί να ελπίζει σε ουσιαστική προσέλκυση άλλων ψήφων.

Συγκριτικοί λόγοι: Η σύγκριση των δύο υποψηφίων του επόμενου γύρου είναι καταλυτική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερτερεί σημαντικά από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη σε οποιαδήποτε σύγκριση: διαθέτει ένα άριστο βιογραφικό σπουδών, μια σημαντική επαγγελματική εμπειρία προτού πολιτευθεί, είναι νέος και βιολογικά ακμαίος, η ομάδα των στελεχών και συνεργατών που τον περιβάλλει είναι υψηλοτάτου επιπέδου, και ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης (η μοναδική κυβερνητική θέση που ανέλαβε) πραγματοποίησε σημαντικό μεταρρυθμιστικό και μετρήσιμο έργο. Ακόμα και αν κάποιος ανατρέξει στις ιστοσελίδες των δύο υποψηφίων (www.kmitsotakis.gr και www.meimarakis.gr) αντιλαμβάνεται την σημαντική διαφορά στον τρόπο οργάνωσης, παρουσίασης και επικοινωνίας με την κοινωνία.

Αντικειμενικοί λόγοι: Σημαντικότεροι εξ' όλων είναι οι λόγοι για τους οποίους αντικειμενικά, και με βάση την κοινή λογική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εκλεγεί ως ο επόμενος Πρόεδρος της κεντροδεξιάς παράταξης. Είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο, μέσα σ' ένα περιβάλλον πολιτικής μιζέριας, προσήλθαν 400.000 άνθρωποι αποφασισμένοι να περιμένουν στωικά στην ουρά προκειμένου ν' ακουστεί το ηχηρό μήνυμά τους: «Είμαστε εμείς οι λογικοί νοικοκυραίοι πολίτες που βλέπουμε τη χώρα μας να έχει καταστραφεί τόσο από ένα διεφθαρμένο κομματικό (πράσινο και γαλάζιο) κράτος που λειτούργησε έτσι επί 35 χρόνια βασιζόμενο στα ολοένα και αυξανόμενα δανεικά, όσο και από την παράλογη ιδεοληπτική διακυβέρνηση Τσίπρα του τελευταίου χρόνου που αποτελείωσε τα πάντα. Είμαστε αυτοί που, κυρίως ως ελεύθεροι επαγγελματίες, μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα και μικροί επιχειρηματίες έχουμε υποφέρει τα μέγιστα, έχουμε σηκώσει το μεγαλύτερο φορτίο φόρων αλλά παρ' όλα αυτά στο δημοψήφισμα ψηφίσαμε «ναι» για το καλό των επόμενων γενεών, είμαστε αυτοί που θέλουμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις προς μία φιλελεύθερη κατεύθυνση, με μικρότερο και αποτελεσματικότερο κράτος, με περισσότερη και ευκολότερη επιχειρηματικότητα, με συνθήκες που θα επιτρέψουν μεγαλύτερη παραγωγή πλούτου.

Είμαστε αυτοί που ανήκουμε στη φιλελεύθερη παράταξη που θα πραγματοποιήσει όλα τα παραπάνω βασιζόμενη σ' ένα κεντροδεξιό κόμμα που θα είναι οργανωμένο με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, που θα στελεχωθεί από την αρχή με ανθρώπους που έχουν άριστο βιογραφικό και πραγματική προστιθέμενη αξία και όχι από τα σημερινά στελέχη που είναι «τα δικά μας έμπιστα (πλην όμως μετριότατα και απλήρωτα επί μήνες) παιδιά», που θα παράξει πολιτικές προτάσεις και κυβερνητικό πρόγραμμα μέσα από τους μηχανισμούς του και όχι από την αυλή του Προέδρου, που τα συνέδριά του θα είναι τρόπος προσέγγισης της κοινωνίας και όχι κομματικές φιέστες για τον αρχηγό μπροστά σε άδειες πλαστικές καρέκλες, που με τις ιδέες του θα μπορέσει να ξαναναγίνει αρεστό στην κοινωνία και κυρίως στη νεολαία, που θα μπορέσει να προσελκύσει στην πολιτική ανθρώπους πετυχημένους στο επαγγελμά τους που παράλληλα θέλουν να προσφέρουν στην πατρίδα τους.

Είμαστε αυτοί που για να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα καταλαβαίνουμε ότι χρειαζόμαστε έναν μορφωμένο ικανό ηγέτη με αρετές σύγχρονου manager και όχι έναν πολιτικό «με καλό μπαλκόνι» και μαγκιά, έναν λογικό και σοβαρό άνθρωπο που με τα αντικειμενικά προσόντα του θα μπορέσει να σταθεί ισότιμα απέναντι στους ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους μας, έναν ήπιο πολιτικό που θα πείσει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ότι μόνο η φιλελεύθερη δεξιά ιδεολογία συνδυασμένη με την κοινωνική ευαισθησία του κέντρου μπορούν να φέρουν ευημερία, αυτήν που τόσο χρειάζεται η πατρίδα για ν' αναγεννηθεί μετά από χρόνια μέσα από τις στάχτες της».

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτοί οι πολίτες που εκφράζουν αυτό το όραμα και αυτά τα όνειρα έχουν μία και μοναδική επιλογή για αρχηγό της παράταξης και για μελλοντικό Πρωθυπουργό: τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δημοφιλή