Wamli: Ένα online shop με κομμάτια που ανήκουν περισσότερο στην κατηγορία του funky, pop art design

«Πρέπει οπωσδήποτε να δεις το Wamli στο internet! Έχουν τα πιο τέλεια πράγματα» μου είπε ένας φίλος μου, ψάχνοντας μανιωδώς με τι θα γεμίσει το νέο του διαμέρισμα.
imatiothiki

«Πρέπει οπωσδήποτε να δεις το Wamli στο internet! Έχουν τα πιο τέλεια πράγματα» μου είπε ένας φίλος μου, ψάχνοντας μανιωδώς με τι θα γεμίσει το νέο του διαμέρισμα. Είχε σταμπάρει ένα βιβλίο επισκεπτών για το WC. Δεν μπορούσα να καταλάβω τον ενθουσιασμό του, μέχρι βρέθηκα μια μέρα στο σπίτι του Tarek να καταβροχθίζω λιβανέζικα εδέσματα και να κοιτάω τριγύρω μαγεμένη από τα υπέροχα κομμάτια που έχει στο σπίτι του.

Όταν του πρότεινα να κάνουμε φωτογράφηση για την imatioθiki, μου είπε καλύτερα να συναντιόμασταν στο γραφείο του, το οποίο και αποκαλούν Happy House. Δεν ξέρω γιατί ακριβώς, αλλά σίγουρα ένα τέτοιο γραφείο σου φτιάχνει τη διάθεση. Με άλλα λόγια, αν ήμουν ο Tarek, μάλλον θα ζούσα στο γραφείο μου. Αλλά εγώ δεν είμαι ο Tarek και δουλεύω σε ένα γιαπί. Όπως και να έχει, εγώ φωτογράφισα το Happy House, ή αλλιώς το αρχηγείο του Wamli, μια Πέμπτη απόγευμα - που είναι σαν μια τυπική Παρασκευή απόγευμα, αφού εδώ στην Μέση Ανατολή η βδομάδα είναι κάπως διαφορετική.

-Λοιπόν, ας τα πάρουμε ένα ένα: τι είναι το Wamli; Και πως σκεφτήκατε το όνομα αυτό;

-Το Wamli ουσιαστικά είναι ένα online shop με κομμάτια που ανήκουν περισσότερο στην κατηγορία του funky, pop art design. Επιλέγουμε προσεκτικά τα brands που είναι τα πιο αυθεντικά και φρέσκα και που θα κάνουν το Wamli να είναι μια πλατφόρμα που φιλοξενεί τις πιο φανταστικές ιδέες σε όλο τον κόσμο. Το όνομα Wamli ήρθε μετά από τρεις ατελείωτες μέρες brainstorming. Ξεκινήσαμε καταναλώνοντας ντροπιαστικά τεράστιες ποσότητες Red Bull, ξεστομίζοντας όνοματα στην τύχη τελείως, ονειροπολώντας στη μέση των συζητήσεων μας, μέχρι που καταλήξαμε να ψάχνουμε στο Google όλα τα ονόματα που σκεφτήκαμε, ώστε να δούμε αν κάποιος το έχει προλάβει ήδη. Τελικά, κάποια στιγμή, στις 4 το πρωί, κάποιος απλά ξεστόμισε αυτή τη λέξη που κανείς δεν είχε ακούσει ποτέ... Wamli. Μετά από δύο λεπτά νεκρικής σιγής, τσεκάραμε ότι κανείς δεν το είχε προλάβει και αρχίσαμε να σκεφτόμαστε πως το όνομα αυτό θα μπορούσε να ταιριάξει στο όραμα της εταιρείας που θέλαμε να στήσουμε.

-Πριν από το Wamli έκανες κάτι τελείως διαφορετικό, μέχρι που μια μέρα αποφάσισες να μπεις στον δημιουργικό κόσμο. Θές να μου μιλήσεις λίγο για αυτό;

-Δούλευα σε μια εταιρεία που δεν μου ταίριαζε καθόλου. Ήταν μια τυπική δουλειά γραφείου και ήταν μια αρκετά άσχημη και εξαντλητική εμπειρία. Μόλις κατάλαβα ότι δεν άνηκα εκεί και πως υπήρχε εκεί έξω κάτι καλύτερο για εμένα, έκανα ένα τεράστιο άλμα πίστης, μάζεψα μια βαλίτσα με ρούχα και παραιτήθηκα. Ένα μήνα αργότερα επικοινώνησα με το Wamli. Ευτυχώς το δημιουργικό περιβάλλον του the Happy House ήταν ακριβώς αυτό που έψαχνα.

-Ποιο ρόλο παίζει η δημιουργία στη ζωή σου;

-Όταν πρωτοκατάλαβα την σημασία του να δημιουργείς στην καθημερινότητά σου, πήρα ένα χαρτί και έγραψα ένα τεράστιο 'YOU MUST CREATE' με ένα δάχτυλο να δείχνει εμένα σαν αυτά τα Uncle Sam poster από τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο. Το είχα στο deskop του υπολογιστή μου όσο δούλευα στο γραφείο που ήμουν, ώστε να μου θυμίζει κάθε μέρα τη σημαντικότητα της δημιουργίας και να μην την αφήνει να σβήσει από τις καθημερινές υποχρεώσεις και την ρουτίνα του γραφείου. Η δημιουργία είναι μάλλον ο δεύτερος σφυγμός μου. Αν το αγνοήσω, νομίζω θα μεταλλαχτώ σε ζόμπι. Πρέπει να το κάνω τώρα. Αλλιώς μπορεί να είναι πολύ αργά.

-Μια τυπική μέρα στο Wamli πως είναι;

-Μπορώ να σου δώσω την τυπική απάντηση, που θα ήταν ο διαβάζουμε και απντάμε σε mail, πηγαίνουμε σε meetings και κάνουμε τις τελειωτικές διορθώσεις σε projects που τρέχουν εκείνη τη στιγμή, αλλά μάλλον αυτό θα ήταν κάπως βαρετό. Το καλύτερο με το να δουλεύεις στο The Happy House είναι πως όλα συμβαίνουν στο δια ταύτα. Προσπαθούμε να παραμένουμε δημιουργικά διεγερμένοι κάθε μέρα, και έτσι μπορεί να βρεις κάποιον από εμας να χαζεύει ένα άσχετο site ή να συζητάμε για ιδέες. Είτε έχει να κάνει με προιόντα που θέλουμε να συμπεριλάβουμε στο Wamli, είτε με φανταστικές διαφημίσεις, είτε με sites τα οποια μας εμπνέουν, πάντα έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά σε νέες ιδέες και στα δρώμενα. Αυτή είναι η όμορφη πλευρά της δουλειάς. Υπάρχει βέβαια και η τρελή διάσταση του θέματος, που περιλαμβάνει φάρσες στον CEO μας, να βάζουμε κομμάτια στη διαπασών όταν κυριαρχεί η απόλυτη ησυχία στο γραφείο ή απλά να παίζουμε foosball.

-Πώς φαντάζεσαι το Wamli σε δέκα χρόνια;

-Κάτσε λίγο, μισό λεπτό να φέρω την γυάλινή μου μπάλα και να την τρίψω λιγάκι για να έχω την απάντησή σου *βγάζει μια μεγάλη γυαλιστερή γυάλινη μπάλα από κάτω από το τραπέζι, ξαφνικά του πέφτει στο πάτωμα και σπάει σε χίλια κομμάτια, επειδή του έκλεψε την προσοχή το burger του συναδέλφου του*... χμμμ... ουπς! Φαντάζομαι δεν μένει παρά να δούμε σε δέκα χρόνια.

-Πώς βρίσκετε τους διάφορους σχεδιαστές με τους οποίους συνεργάζεστε; Και πόσο δύσκολο είναι η δουλειά σου να πραγματεύεται με την τέχνη και την λογική ταυτόχρονα; Γιατί από την μια έχετε τις ιδέες, αλλά από την άλλη αυτές οι ιδέες πρέπει τελικά να γίνουν ένα εμπορικό προϊόν.

-Προσωπικά θα ψαξω για σχεδιαστές συνεργάτες μέσα από το instagram ή από site τέχνης. Ορισμένες φορές οι ίδιοι οι δημιουργοί θα μας στείλουν mail και θα μας εκφράσουν την επιθυμία τους να μπουν κάτω από την ομπρέλα του Wamli. Το πόσο δύσκολο είναι το να πατάς με το ένα πόδι στην τέχνη και το άλλο στην λογική στην δουλειά σου, έχει να κάνει με το πόσο σταθερές είναι η αξίες και ο πυρήνας του brand σου. Ευτυχώς στο Wamli, έχουμε αποφασίσει να είμαστε αδιάλλακτοι με αυτό, και βέβαια στο τέλος πραγματοποιούμε 1 στις 500 ιδέες που έχουμε... το οποίο είναι καταπληκτικό!

-Το Dubai μάλλον είναι το καλύτερο μέρος για το Wamli γιατί....;

-Γιατί προσφέρει υψηλές υπηρεσίες και υποστήριξη ισάξια με αυτή που βρίσκεις στις ΗΠΑ, ενώ κρατάει τα έξοδα σε χαμηλό επίπεδο, εξ' αιτίας της βιομηχανίας που βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο.

-Ποιο είναι το πιο τέλειο πράγμα στη δουλειά σου και ποια συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με κάτι το δημιουργικό;

-Το καλύτερο πράγμα σχετικά με την δουλειά μου, θα έλεγα πως είναι η ελευθερία που μου δίνεται όταν αναλαμβάνω projects. Δεν πιστεύω πως είμαι και ο ποιο σωστός άνθρωπος να δώσω συμβουλές σε κάποιον για την καριέρα του. Για να είμαι ειλικρινής, νιώθω πολύ τυχερός με το πώς τα πράγματα έχουν εξελιχθεί μέχρι τώρα. Εκάνα ένα τεράστιο άλμα στο άγνωστο και δούλεψε. Θα μπορούσε πολύ εύκολα όλο αυτό να καταλήξει σε μια τεράστια αποτυχία. Οπότε αυτό που έχω να πω είναι πως πρέπει να ακούς προσεκτικά το ένστικτό σου. Πολλές φορές βγάζει πιο πολύ νόημα από οποιαδήποτε λογική απάντηση.