Και οι κρίνοντες κρίνονται

Η υπόθεση Γεωργίου είναι μία υπόθεση που από όλες τις πλευρές βλάπτει τον τόπο όχι μόνον γιατί διασύρει την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό αλλά γιατί θεσμοθετεί τον «ψεκασμένο» μεσαίωνα στον οποίο σκόπιμα κάποιοι προσπαθούν όλα αυτά τα χρόνια να βάλουν τον τόπο.
Zerbor via Getty Images

Όταν κάνουμε λόγο για κριτική στις δικαστικές αποφάσεις εννοούμε βεβαίως την κριτική που πραγματοποιείται με καλή πίστη χωρίς να προσπαθεί αυτός που την ασκεί να χειραγωγήσει μέσω αυτής τους δικαστές και τους εισαγγελείς της χώρας. Αυτή την καλοπροαίρετη κριτική την προβλέπουν και οι κανονισμοί τις πολιτείας μας για τον λόγο αυτόν οι αποφάσεις (καθώς και το σκεπτικό τους) κάθε δικαστηρίου δημοσιεύονται και έρχονται σε γνώση της νομικής κοινότητας της χώρας . Αυτή η κριτική είναι εποικοδομητική και πρέπει να γίνεται και δεν θίγει με κανέναν τρόπο την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Ο κ. Πολάκης και ο κ. Κοντονής , δευτερευόντως, αλλά και όλο το σύστημα εξουσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν ασκεί κριτική στην δικαιοσύνη αλλά προσπαθεί να την αλώσει για να καταστήσει τους δικαστές και τους εισαγγελείς της χώρας δούλους στις καθεστωτικές τους βλέψεις.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα της δικαιοσύνης ενάντια στις άδικες επιθέσεις που δέχεται και τρέφουμε ειλικρινή συμπάθεια για το δικαστικό και εισαγγελικό προσωπικό της χώρας. Η συμπαράσταση και συμπάθεια όμως δεν μας απαλλάσσουν από το δικαίωμα να ασκούμε κριτική στις αποφάσεις της που τις θεωρούμε ατυχείς και χαρακτηρίζουν αρνητικά την χώρα μας στο εξωτερικό.

Αναφερόμαστε φυσικά στην καταδικαστική απόφαση που εκδόθηκε την 1/8/2017 εις βάρος του τέως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου από το τριμελές εφετείο πλημμελημάτων Αθηνών για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Ο κ. Γεωργίου κατηγορείται από τους επικριτές του ότι διόγκωσε τεχνητά το έλλειμμα για να διευκολύνει την υπαγωγή της Ελλάδας στο μνημόνιο παρ' ότι ανέλαβε τη θέση του τρείς μήνες μετά το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης! Όπως μπορεί να καταλάβει κάποιος η αμφισβήτηση με τον πιο επίσημο τρόπο των αποφάσεων της ΕΛΣΤΑΤ του ανεξάρτητου οικονομικού φορέα που λαμβάνουν υπόψη τους οι επενδυτές θέτει σε κίνδυνο την ήδη επιβαρημένη εικόνα της χώρας μας .

Η απόφαση αυτή έχει και μία άλλη σκοτεινή πλευρά την οποία επισημαίνει με άρθρο της στο Politico.com η οικονομολόγος Μέγκαν Γκρίν : «Η τωρινή απόφαση έρχεται ύστερα από αθωωτικές αποφάσεις τεσσάρων εισαγγελέων για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ σε διάστημα τεσσάρων ετών και αυτό υπονοεί την πιθανότητα κάποιου είδους πολιτικής εμπλοκής στο δικαστικό σύστημα».

Τέλος υπάρχει και μια ηθική παράμετρος. Οι διώκτες του Α. Γεωργίου τύπωσαν την ακόλουθη προκήρυξη:

«ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ Α.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΕΛΣΑΤ(sic)!!! ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!! ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΚΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ...!!! 31 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥ 2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 9:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ»

Δεν ξέρουμε τι αντίκτυπο είχε και αν η αίθουσα του δικαστηρίου κατακλύστηκε από «πολίτες» που ζητούσαν την καταδίκη του. Πάντως είναι ντροπή με τέτοιες αποφάσεις να συντάσσεται η δικαιοσύνη με τους όχλους . Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και όχι οχλοκρατούμενη.

Η υπόθεση Γεωργίου είναι μία υπόθεση που από όλες τις πλευρές βλάπτει τον τόπο όχι μόνον γιατί διασύρει την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό αλλά γιατί θεσμοθετεί τον «ψεκασμένο» μεσαίωνα στον οποίο σκόπιμα κάποιοι προσπαθούν όλα αυτά τα χρόνια να βάλουν τον τόπο.

Δημοφιλή