865.132 προσλήψεις την περίοδο 2004-2009 τα χρόνια που η κρίση στεριώθηκε και η «προφορική συνέντευξη» γινόταν θεσμός για όλα τα «κομματικά παιδιά». Το πελατειακό κράτος σε όλη του την παντοκρατορία και αίγλη. Με μια υπερπαραγωγή προσλήψεων ενορχηστρωμένη από τον τότε Υπουργό Εσωτερικών. Για αυτόν και μόνον τον λόγο δεν μας εκπλήσσει το γεγονός που η κυβέρνηση του κρατισμού, από τον κρατισμό, για τον κρατισμό τον επέλεξε για ΠτΔ.
Pacific Press via Getty Images

Ο ΠτΔ δήλωσε κατά την πρωτοχρονιάτικη τελετή στο προεδρικό μέγαρο ότι «Εγώ είμαι εδώ! Και για το ασφαλιστικό και για το προσφυγικό». Ίσως αυτή να είναι η μεγάλη είδηση της καθιερωμένης πρώτης τελετής του χρόνου. Βέβαια δεν μας εκπλήσσει καθόλου αυτή η δήλωση του ΠτΔ, εξ' άλλου όλοι έχουμε νιώσει στο πετσί μας τον χρόνο που μας πέρασε το «Εγώ είμαι εδώ» του σημερινού πρόεδρου. Ας θυμηθούμε μόνον την στάση που τήρησε ο Προκόπης Παυλόπουλος τις δραματικές ώρες του Ιουλίου του 2015 όταν θα μπορούσε να παραιτηθεί από την θέση του ΠτΔ ματαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο το αναίτιο, διχαστικό και καταστροφικό δημοψήφισμα . Δεν το έκανε όμως και επέλεξε να είναι για ακόμα μια φορά βολικός σύμμαχος στις δυνάμεις που τον ανέδειξαν και τον έβγαλαν από την πολιτική αφάνεια.

Και άλλοτε ο τόπος πλήρωσε το «Εγώ είμαι εδώ» του κ. Παυλόπουλου. Πιο συγκεκριμένα:

1)865.132 προσλήψεις την περίοδο 2004-2009 τα χρόνια που η κρίση στεριώθηκε και η «προφορική συνέντευξη» γινόταν θεσμός για όλα τα «κομματικά παιδιά». Το πελατειακό κράτος σε όλη του την παντοκρατορία και αίγλη. Με μια υπερπαραγωγή προσλήψεων ενορχηστρωμένη από τον τότε Υπουργό Εσωτερικών. Για αυτόν και μόνον τον λόγο δεν μας εκπλήσσει το γεγονός που η κυβέρνηση του κρατισμού, από τον κρατισμό, για τον κρατισμό τον επέλεξε για ΠτΔ.

2) Στις 24 Αύγουστου του 2007 μια φωτιά που ξεκίνησε από το χωριό Ζαχάρω έμελε να κατακάψει 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης, 14 χωριά συμπεριλαμβανομένου και του ιερού χώρου της αρχαίας Ολυμπίας. Σε αυτήν την ιστορία δεν πρέπει να λησμονούμε και τους 44 νεκρούς που η μνήμη τους έμελε να γίνει χαράμι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του2007. Η ευθύνη για εκείνο το φιάσκο βαραίνει βέβαια τον τότε Υπουργό Δημοσίας Τάξεως Β. Πολύδωρα άλλα και τον τότε Υπουργό Εσωτερικών.

3)Το 2008 το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως είχε συγχωνευθεί με το Yπουργείο Eσωτερικών κατά συνέπεια ο Yπουργός Eσωτερικών ήταν υπεύθυνος για την λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ. Στις 6 Δεκεμβρίου ο Α. Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός από το χέρι ενός (διαταραγμένου) ειδικού φρουρού του Ε. Κορκονέα, το πώς υπήρχαν διαταραγμένα πρόσωπα στην αστυνομία είναι μια άλλη συζήτηση. Το τι ακολούθησε εκείνη την δολοφονία θέλω να πιστεύω ότι τα θυμόμαστε. Σήμερα οι άνθρωποι που έβγαζαν τότε πύρινους λόγους στα κανάλια υπέρ της «εξέγερσης» συμμετέχουν και στηρίζουν την κυβέρνηση που καθαγιάζει τον τότε Yπουργό Eσωτερικών.

4) Τέλος όλοι θυμόμαστε τον αμέτοχο και αδιάφορο Προκόπη Παυλόπουλο που παρακολουθούσε τον ξυλοδαρμό της Λ .Κανέλη και τον προπηλακισμό της Ρ. Δούρου από τον ναζί Κασιδιάρη στο πλατό του ANT1 το Καλοκαίρι του 2012.

Αυτή η κριτική προς το πρόσωπο του κ. Παυλόπουλου δεν είναι καινούρια, έχει ακουστεί πολλές φορές, αλλά πως γίνεται να μην ακουστούν τέτοια πικρά επιτεύγματα...; Δυστυχώς ο ρόλος του ως ΠτΔ θα φανεί πιο έντονος την χρονιά που ξεκινά. Ο ρόλος του στην «τριπλή εγκάρδια συνεννόηση» Α. Τσίπρα - Π. Καμμένου - Κ. Καραμανλή θα γίνει πλέον πασιφανής. Και το «Εγώ είμαι εδώ» θα αντηχεί όταν η κυβέρνηση θα φυλλοροεί από νομοσχέδιο σε νομοσχέδιο και η οικονομία θα βυθίζεται σε μία νέα χρονιά φορομπηχτικής ύφεσης.

Δημοφιλή