Πλήρης παρακμή!

Πενήντα διαμαρτυρόμενοι κλείνουν τους δρόμους για τα «δικαιώματά» τους και γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τα δικαιώματα των χιλιάδων συμπολιτών τους που ταλαιπωρούν. Παίρνουμε σύνταξη στα 40 ή και με 15 χρόνια ασφάλισης και διαμαρτυρόμαστε όταν μας τη μειώνουν! Το 25% των πολιτών δεν πληρώνει τη ΔΕΗ, αλλά έχει λεφτά να γεμίζει τις ταβέρνες. Δεκάδες χιλιάδες δεν πληρώνουν τα στεγαστικά τους δάνεια, αν και έχουν την οικονομική άνεση, γιατί γνωρίζουν ότι κάποια άλλα κορόιδα θα επιβαρυνθούν το κόστος τους.
IAKOVOS HATZISTAVROU via Getty Images

Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας ζει την απόλυτη έλλειψη επενδυτικής και αναπτυξιακής πολιτικής και συνεπώς προοπτικής εξόδου από την κρίση. Τα «δημοκρατικά» κόμματα της χώρας, που καλούνται να εφαρμόσουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, διαφέρουν μόνο ως προς τον βαθμό ανικανότητας των στελεχών τους! Δυστυχώς, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος συνεχίζει την κατρακύλα της λαϊκίστικης παρακμής, η οποία νομοτελειακά βυθίζει τη χώρα όλο και περισσότερο σε οικονομικό τέλμα. Συμφωνούν σε όλα τον Σεπτέμβριο, αλλά προκειμένου να περισώσουν την κομματική τους πελατεία διαφωνούν σε όλα τον Δεκέμβριο, ενώ γνωρίζουν ότι η σωτηρία της χώρας βρίσκεται στην εφαρμογή αυτών που συμφώνησαν τον Σεπτέμβριο! (Η Φώφη, π.χ., που ως φαίνεται έχει «κρυφό» αναπτυξιακό πλάνο για τη χώρα, χτυπά πεισματικά το γοβάκι της και λέει «όχι σε όλα». Μπράβο, Φώφη!).

Δυστυχώς, ξεμείναμε από πολιτικούς ηγέτες - διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Tο πρόβλημα, όμως, δεν είναι μόνο οι πολιτικοί μας. Είμαστε όλοι εμείς που τους επιλέγουμε ανάλογα με τις ιδεοληψίες μας και με τις υποσχέσεις τους. Γίναμε λαός που άγεται και φέρεται από πολιτικούς και δημοσιογράφους - ιεροκήρυκες του λαϊκισμού. Επί μία εβδομάδα, όλα τα μέσα στο αποκορύφωμα του φαρισαϊσμού και του λαϊκισμού τους, ασχολούνται δήθεν από ενδιαφέρον με τον «άτυχο» καστανά, ενώ στην πραγματικότητα στο πρόσωπο του καστανά εκπροσωπούνται δεκάδες χιλιάδες μικροπωλητές που ασύδοτα και ανεξέλεγκτα πωλούν από κάστανα και λουκουμάδες έως μαϊμού επώνυμες τσάντες σε ολόκληρη τη χώρα και «κλέβουν» την πελατεία από τους μαγαζάτορες τα μαγαζιά των οποίων «ψυχορραγούν» κάτω από βάρος των «νόμιμων» εξόδων τους.

Διαμαρτυρόμαστε για τις ανύπαρκτες κοινωνικές παροχές, αλλά η πλειονότητα των μικροεπιχειρηματιών, των ελεύθερων επαγγελματιών και όλων όσων μπορούν, φοροδιαφεύγει ανερυθρίαστα και εμείς, ως ανεύθυνοι πολίτες, ούτε καν τους ζητάμε αποδείξεις πληρωμής. Χτίζουμε παρανόμως σε ρέματα και δάση και έπειτα διαμαρτυρόμαστε που πλημμυρίσαμε ή που καήκαμε. Οι ανεπάγγελτοι αφισοκολλητές των κομμάτων διαμαρτύρονται γιατί ο αρχηγός δεν τους έκανε υπουργούς! Βγάζουμε αντικαπνιστικούς νόμους που κανείς δεν σέβεται, όπως δεν σέβεται και την υγεία των συμπολιτών του.

Πενήντα διαμαρτυρόμενοι κλείνουν τους δρόμους για τα «δικαιώματά» τους και γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τα δικαιώματα των χιλιάδων συμπολιτών τους που ταλαιπωρούν. Παίρνουμε σύνταξη στα 40 ή και με 15 χρόνια ασφάλισης και διαμαρτυρόμαστε όταν μας τη μειώνουν! Το 25% των πολιτών δεν πληρώνει τη ΔΕΗ, αλλά έχει λεφτά να γεμίζει τις ταβέρνες. Δεκάδες χιλιάδες δεν πληρώνουν τα στεγαστικά τους δάνεια, αν και έχουν την οικονομική άνεση, γιατί γνωρίζουν ότι κάποια άλλα κορόιδα θα επιβαρυνθούν το κόστος τους. Δημόσιοι υπάλληλοι προσλαμβάνονται με ρουσφετολογικά σημειώματα, αλλά αν τους μειωθεί ο μισθός ή ακούσουν ότι θα αξιολογηθούν, μιλούν για κράτος που ασελγεί!

Καταντήσαμε το ΕΣΠΑ από αναπτυξιακό μηχανισμό σε μηχανισμό κωλυσιεργίας και εκβιασμού του κάθε άτυχου επενδυτή που απέβλεπε στην οικονομική συμβολή του.

Έχουμε μία δικαιοσύνη που πλειστάκις τελεσιδικεί την υπόθεσή σου μετά θάνατον, προς τέρψη φυσικά των δικηγόρων, και μία παιδεία που καλλιεργεί μόνο την φροντιστηριακή παραπαιδεία αλλά και πολλούς γιατρούς των οποίων η επιστημονική συνείδηση και απόδοση είναι άμεσα συνδεδεμένη με το περιεχόμενο του φακέλου!

Φυσικά, εύκολα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι για τη σημερινή μας κατάντια δεν φταίμε εμείς, αλλά ο Σόιμπλε, το ΔΝΤ η τρόικα και οι λοιπές συνωμοτικές δυνάμεις!

Τελικά είμαστε ένας λαός με κοινωνική συμπεριφορά όπως αυτή που αντανακλάται στα... γήπεδα και με διαχειριστικές ικανότητες όπως αυτές που αντικατοπτρίζονται στις διαδικασίες για την ανάδειξη προέδρου στη ΝΔ! Δυστυχώς, η παρακμή μας είναι πλήρης.

Σημείωση

Οι «πρόσφυγες» που έρχονται στην Ευρώπη, όχι μόνο δεν πρόκειται ποτέ να ενσωματωθούν στη δυτική κουλτούρα, αλλά θεωρούν καθήκον τους να εξισλαμίσουν και εμάς! Κατάντησαν τα νησιά μας και το κέντρο της Αθήνας ένα απέραντο τσαντίρι και κάποιοι πιστεύουν ότι θα σεβαστούν την - έστω και υποτυπώδη - φιλοξενία που τους παρέχουμε και τις αξίες μας!

Δημοφιλή