ΤΟ BLOG
27/08/2015 09:51 EEST | Updated 27/08/2016 08:12 EEST

Και όμως, μπορούμε

Πρέπει κάποτε να κατανοήσει η Αριστερά, ότι πλούτος και εισοδήματα δημιουργούνται μόνο από την επίμονη και μυαλωμένη εργασία των πολιτών και όχι από Κυβερνητικά Διατάγματα και νουθεσίες, ούτε με το να επιβάλλουν κάποιοι στο Νομισματοκοπείο να "κόψει" δισεκατομμύρια ταλαίπωρες πληθωριστικές δραχμούλες χωρίς κανένα αντίκρισμα! Γιά να παράγουμε περισσότερα και γιά να αποκαθηλώσουμε την ανεργία από το 31%, πρέπει να προσελκύσουμε ένα τσουνάμι επενδύσεων!

ASSOCIATED PRESS

Άκουγα σήμερα ιδιαίτερα προβεβλημένο (από τα ΜΜΕ και όχι από το έργο του), βουλευτή της Λαικής Ενότητας να διαδηλώνει ότι "Αριστερά και Μνημόνιο είναι έννοιες ασυμβίβαστες μεταξύ τους"!

Ακόμα δεν έχουν πάρει χαμπάρι:

  • Ότι ο μηχανισμός διάσωσης (=Μνημόνιο), συμφωνήθηκε με τα άλλα Ευρωπαικά Κράτη, ακριβώς γιατί εμείς στην Ελλάδα, ΔΕΝ παράγουμε αρκετά γιά να πληρώνουμε τους μισθούς και τις συντάξεις που είχαμε καθορίσει, ή γιά να καλύψουμε τις δαπάνες γιά την άμυνα, τα νοσοκομεία (και φυσικά τις υποχρεώσεις μας γιa τόκους και χρεολύσια). Εμείς τους ζητάμε συνέχεια λεφτά για να καλύψουμε τις ανάγκες που δεν μπορούμε να καλύψουμε μόνοι μας. Χωρίς κάποιο μηχανισμό διάσωσης όχι μόνο οι μισθοί και οι συντάξεις, αλλά και ολόκληρο το διοικητικό σύστημα της Χώρας μας θα κατέρρεε!
  • Ότι γιά να βελτιώσουμε τα πραγματικά μας εισοδήματα πρέπει να καταφέρουμε να παράγουμε περισσότερα αγαθά, υψηλότερης ποιότητας που να πουλιώνται σε καλές τιμές στις ελεύθερες διεθνείς αγορές.

Πρέπει κάποτε να κατανοήσει η Αριστερά, ότι πλούτος και εισοδήματα δημιουργούνται μόνο από την επίμονη και μυαλωμένη εργασία των πολιτών και όχι από Κυβερνητικά Διατάγματα και νουθεσίες, ούτε με το να επιβάλλουν κάποιοι στο Νομισματοκοπείο να "κόψει" δισεκατομμύρια ταλαίπωρες πληθωριστικές δραχμούλες χωρίς κανένα αντίκρισμα!

Γιά να παράγουμε περισσότερα και γιά να αποκαθηλώσουμε την ανεργία από το 31%, πρέπει να προσελκύσουμε ένα τσουνάμι επενδύσεων! Αυτό όμως απαιτεί πολύ πιο φιλικό περιβάλλον για τις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα και την κερδοφορία (δηλαδή πολύ χαμηλότερη φορολογία), συμμάζεμα του όγκου του Κράτους, μαζικές αποκρατικοποιήσεις, απλοποίηση των αδειοδοτήσεων, και πλήθος άλλων μεταρρυθμίσεων.

Πρέπει επίσης να επαναλειτουργήσει άμεσα και πλήρως το τραπεζικό συστήμα με μηδενικό κούρεμα καταθέσεων. Είναι πραγματικά εκπληκτική η αδράνεια και η παντελής έλλειψη πρωτοβουλιών από Ελληνικής πλευράς προς τη κατεύθυνση αυτή!

Έπρεπε ό ίδιος ο Πρωθυπουργός να είχε επισκεφθεί την κα. Μέρκελ, τον κ. Ντράγκι και τον κ. Νουαγιέ ώστε να εξασφαλισθεί (με επίσημη και αμετάκλητη δήλωση), ότι δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ κούρεμα είτε γιά καταθέσεις κάτω των €100 χιλ. είτε γιά μεγαλύτερες και γιά να επιταχυνθεί η διαδικασία της νέας επανακεφαλαιόοίηςης των Τραπεζών. Γιά να αρχίσει να μεταστρέφεται κάπως η ψυχολογία και να έχουν πλέον οι δημιουργικές επιχειρήσεις πρόσβαση σε ρευστότητα και σε πιστώσεις.

Υπενθυμίζω πως τα ακίνητα των Ελλήνων έχουν ήδη χάσει €25 δις σε αξίες το τελευταίο επτάμηνο, το Ελληνικό Χρηματιστήριο έχει ήδη χάσει €15 δις. σε "κεφαλαιοποίηση", τα Ομόλογα έχουν απωλέσει €15 δισεκ. οι μη Εισηγμένες Ελληνικές έχουν ήδη απωλέσει "αξία" €10 δισεκ., €35 δισεκ. καταθέσεις στις Ελληνικές τράπεζες έχουν ήδη αποσυρθεί από το σύστημα (μόνο το τελευταίο επτάμηνο - με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις στην ρευστότητα και την οικονομική δραστηριότητα), ενώ άλλες €20-30 δισεκ. καταθέσεις Ελλήνων "κινδυνεύουν" με κάποιου είδους κούρεμα.

Εν τω μεταξύ, τα φορολογικά έσοδα καταρρέουν, η απώλεια εισοδημάτων με όλα αυτά πρέπει να υπερβαίνει τα 7 δισεκ., ενώ οι μικρομεσαίες εξαγωγικές, βιοτεχνικές, τουριστικές, και εμπορικές επιχειρήσεις διαλύονται χωρίς πρώτες ύλες και με μηδενική συναλλακτική πίστη και ρευστότητα!

Και όμως μπορούμε μέσα σε έξι μήνες να κάνουμε τη Χώρα μας τούρμπο. Είναι ώρα γιά περισσότερη δουλειά ουσίας. Από όλους.