Eκλογές: και όμως καλύτερα να γίνουν

Το ότι ο κ. Τσίπρας έριξε το βάρος του και υπέγραψε αυτούς τους μηχανισμούς διάσωσης (= Μνημόνιο 3) είναι κάτι που πολύ κακώς πολλοί υποτιμούν! Σηματοδοτεί το τέλος μιάς εκτός τόπου και χρόνου Αριστεράς και την ένταξή μεγάλου μέρους της στην πιό σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία! Αυτό από μόνο του θα μας επιτρέψει να ατενίζουμε το μέλλον με άλλη αισιοδοξία (παρά τις μέχρι σήμερα καταστροφικές επιλογές).
LOUISA GOULIAMAKI via Getty Images

Οι περισσότεροι ξαφνιάστηκαν με την προκήρυξη των γενικών εκλογών! Οι δε πρώτες αντιδράσεις ήταν δικαιολογημένα αρνητικές: κόστος €100 εκατομ. γιά την διενέργεια των εκλογών, πάγωμα κάθε επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, νέος κύκλος ανησυχιών και αναστάτωσης, νέα πτώση του τζίρου στα μαγαζιά, νέες καταστροφές στο Χρηματιστήριο που θα'πρεπε νάναι μοχλός κινητοποίησης κεφαλαίων, ανάπτυξης και προσέλκυσης διεθνών κεφαλαίων, κ.ο.κ.

Και όμως υπάρχει και μιά θετική πλευρά! Αυτές και όχι οι προηγούμενες εκλογές σηματοδοτούν το τέλος της "περιόδου της Μεταπολίτευσης"! Για πρώτη φορά οι ανοησίες και οι ψευδαισθήσεις και οι εικονικές πραγματικότητες που με τόση επιτυχία πλασσάριζαν τα κόμματα της Αριστεράς (ακόμα και όταν ήταν στην αντιπολίτευση πάλι επηρέαζαν την κοινή γνώμη), μπαίνουν πλέον στο περιθώριο!

Ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάται σε δύο μέρη: τον ΣΥΡΙΖΑ (με ας πούμε το 70-75% αυτών που τον ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές χάρις την έλξη/θέλξη που ασκούσε ο κ. Τσίπρας), και Την Λαική Ενότητα του κ. Λαφαζάνη (με ας πούμε το 30% των ορίτζιναλ

Συριζαίων)!

Αυτό σημαίνει πως οι φιλο-Ευρωπαικές δυνάμεις (παρά τις μεταξύ τους διαφορές), στις επόμενες εκλογές θα έχουν την καθαρή και απόλυτη πλειοψηφία!

Δηλαδή:

1. το 70% του ΣΥΡΙΖΑ (οι "ρεβιζιονιστές" κατά την ορολογία τους)

2. τουλάχιστον τα 2/3 των ψηφοφόρων και τωνβουλευτών των ΑΝΕΛ!

3. Νέα Δημοκρατία

4. ΠΑΣΟΚ

5. ΠΟΤΑΜΙ

6. ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (που φαίνεται να έχουν μια απήχηση κοντά στο 3%)!

7. Μικρότερες οργανώσεις όπως η Δημιουργία Ξανά, το Δημοκρατικό Κόμμα, η Νέα Πνοή / Νέα Ελλάδα, η Δράση, το Άλμα Ανάπτυξης, ο ΛΑ.Ο.Σ, κ.α.

Στον αντίποδα,

1. Η Λαική Ενότητα του κ. Λαφαζάνη

2. Το ΚΚΕ

3. Η Χρυσή Αυγή

4. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες μικρότερες αριστερές οργανώσεις.

Το ότι ο κ. Τσίπρας έριξε το βάρος του και υπέγραψε αυτούς τους μηχανισμούς διάσωσης (= Μνημόνιο3) είναι κάτι που πολύ κακώς πολλοί υποτιμούν! Σηματοδοτεί το τέλος μιάς εκτός τόπου και χρόνου Αριστεράς και την ένταξή μεγάλου μέρους της στην πιό σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία! Αυτό από μόνο του θα μας επιτρέψει να ατενίζουμε το μέλλον με άλλη αισιοδοξία (παρά τις μέχρι σήμερα καταστροφικές επιλογές).

Οι επόμενες εκλογές θα αναδείξουν μιά Ελλάδα έτοιμη να σοβαρευθεί και να γυρίσει σελίδα.

Πραγματικά πιστεύω πως όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη Χώρα μας τουρμπο!! Να κάνουμε όλους τους φίλους (και τους γείτονές μας) να "τρίβουν τα μάτια τους"! Μπορούμε!

Δημοφιλή