ΤΟ BLOG
30/10/2015 03:32 EET | Updated 30/10/2016 07:12 EET

To έξυπνο κόλπο για να ξεβουλώσετε τα σιφόνια στο μπάνιο σας

Όταν βρεθείτε στην δυσάρεστη θέση να έχει βουλώσει το σιφόνι της μπανιέρας σας και καταλήξετε σε μια λίμνη από νερό, ένα από αυτά τα προϊόντα που υπάρχουν στο εμπόριο μπορεί να σας «λύσει» τα χέρια, αλλά όπως θα σας έλεγε και κάθε υδραυλικός, αυτά τα χημικά μπορεί να καταστρέψουν τους σωλήνες σας.

David Papazian via Getty Images

Όταν βρεθείτε στην δυσάρεστη θέση να έχει βουλώσει το σιφόνι της μπανιέρας σας και καταλήξετε σε μια λίμνη από νερό, ένα από αυτά τα προϊόντα που υπάρχουν στο εμπόριο μπορεί να σας «λύσει» τα χέρια, αλλά όπως θα σας έλεγε και κάθε υδραυλικός, αυτά τα χημικά μπορεί να καταστρέψουν τους σωλήνες σας. Παρ' ολ' αυτά υπάρχει κι άλλος τρόπος και, μάλιστα, με πράγματα που έχετε ήδη στο σπίτι σας.

Τι θα χρειαστείτε: κατσαβίδι, ψαλίδι, ξύδι, μαγειρική σόδα, πετσέτα, πλαστικά δεματικά καλωδίων

Βήμα 1: Αφαιρέστε την σχάρα από το σιφόνι με το κατσαβίδι.

Βήμα 2: Βάλτε το χέρι σας μέσα και βγάλτε όλη τη βρωμιά που έχει μαζευτεί στο πάνω μέρος (καλύτερα χρησιμοποιήστε γάντια).

Βήμα 3: Με το ψαλίδι κάντε εγκοπές στο πλαστικό καλώδιο και βάλτε το μέσα στο σιφόνι, ώστε να μαζέψετε όλες τις τρίχες που έχουν μείνει μέσα (οι εγκοπές θα βοηθήσουν ώστε να «εγκλωβιστούν» οι τρίχες). Τραβήξτε το έξω, αηδιάστε με την ησυχία σας και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να καθαρίσει εντελώς.

Βήμα 4: Ρίξτε μέσα μισή κούπα μαγειρική σόδα και μισή κούπα ξύδι και καλύψτε το με μία βρεγμένη πετσέτα. Αφήστε το για 10 λεπτά, αφαιρέστε την πετσέτα και ρίξτε βραστό νερό.

Βήμα 5: Επανατοποθετήστε την σχάρα και κάντε ένα ζεστό και χαλαρωτικό μπάνιο. Το αξίζετε!

Το blog αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.