10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν ταξιδέψεις με τους καλύτερους σου φίλους

Τα ταξίδια με τους φίλους σου είναι τα καλύτερα και για μένα είναι η απόλυτη επιβεβαίωση ότι η σχέση σου μαζί τους είναι ανθεκτική, γερή και ουσιώδης! Και φυσικά υπάρχουν διαφορές απ' όταν ταξιδεύεις με το «έτερον ήμισυ» - μπορεί να φαίνεται πιο εύκολο γιατί έχεις άλλη άνεση με τους κολλητούς σου - αλλά η αλήθεια είναι ότι τα ανοργάνωτα ταξίδια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια και σκέψου τώρα, είσαι διατεθειμένος να ψάχνεις απ' την αρχή για τους ανθρώπους που προσεκτικά έβαλες μέσα στη ζωή σου, σε ξέρουν απ' την καλή και την ανάποδη και επιπλέον σε αγαπούν πακέτο με όλα σου τα ελαττώματα;
renia tsitsibikou

Τα ταξίδια με τους φίλους σου είναι τα καλύτερα και για μένα είναι η απόλυτη επιβεβαίωση ότι η σχέση σου μαζί τους είναι ανθεκτική, γερή και ουσιώδης! Και φυσικά υπάρχουν διαφορές απ' όταν ταξιδεύεις με το «έτερον ήμισυ» - μπορεί να φαίνεται πιο εύκολο γιατί έχεις άλλη άνεση με τους κολλητούς σου - αλλά η αλήθεια είναι ότι τα ανοργάνωτα ταξίδια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια και σκέψου τώρα, είσαι διατεθειμένος να ψάχνεις απ' την αρχή για τους ανθρώπους που προσεκτικά έβαλες μέσα στη ζωή σου, σε ξέρουν απ' την καλή και την ανάποδη και επιπλέον σε αγαπούν πακέτο με όλα σου τα ελαττώματα; Μην κουνάς άλλο συγκαταβατικά το κεφάλι σου, διάβασε τι λένε οι ειδικοί επί του θέματος και πώς εμείς αντιμετωπίσαμε ένα δύσκολο ταξίδι στο εξωτερικό.

Μίλα πριν το ταξίδι για τα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις

Στοιχειώδες! Αν εσύ σκοπεύεις να μείνεις σε πεντάστερα και οι φίλοι σου «αντέχουν» μόνο χόστελ, τότε καλύτερα κάντε το ταξίδι χωριστά! Πριν ξεκινήσετε τις κρατήσεις, συζητήστε εκτενώς πόσα χρήματα μπορείτε να διαθέσετε για διαμονή, εισιτήρια, δραστηριότητες κτλ. Εμείς για παράδειγμα, επιλέξαμε μια πολύ καλή διαμονή στην περιοχή της Νεκράς Θάλασσας - που ούτως ή άλλως δεν έχει τίποτε άλλο στα πέριξ - και ένα πολύ μέτριο - πλην όμως τρελά οικονομικό - για την διαμονή στο Αμμάν.

Χρόνος ή χρήμα;

Επίσης πριν κλείσετε το ταξίδι πρέπει να καθορίσετε αν θα κάνετε οικονομία σε χρόνο ή σε χρήμα. Για παράδειγμα, αν εσύ προτιμάς για ταχύτητα τα ταξί από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, που είναι πιο οικονομικά, θα πρέπει πριν ξεκινήσετε να αποφασίσετε με ποιον τρόπο θα κινηθείτε. Στη δική μας περίπτωση, εξ' αρχής αποφασίσαμε να νοικιάσουμε ένα αυτοκίνητο που θα οδηγούσαμε μόνοι μας, ώστε να κερδίσουμε και σε χρόνο κάνοντας εμείς τις μετακινήσεις όπως επιθυμούσαμε αλλά και σε χρήμα - αποφεύγοντας ταξί, λεωφορεία, οδηγούς κτλ.

Να είσαι ελαστικός με το φαγητό

Ένα στομάχι που γουργουρίζει και οι διαφορετικές διατροφικές ανάγκες του καθενός μπορεί να τινάξει ένα ταξίδι στον αέρα - σκέψου μόνο η παρέα σου να ψάχνει για το καλύτερο κιουνεφέ στην χώρα κι εσύ να μην τρως ζάχαρη! Στη συγκεκριμένη περίπτωση η λέξη κλειδί είναι «συμβιβασμός». Εμείς δεν δυσκολευτήκαμε γιατί εξ' αρχής είχαμε αποφασίσει ότι μας ενδιαφέρει να τρώμε μόνο σε εστιατόρια με τοπική αυθεντική κουζίνα ώστε να «μελετήσουμε» την κουλτούρα των Ιορδανών. Στα συν ότι, όντας αρκετά χρόνια φίλοι, ξέρουμε τις γευστικές προτιμήσεις ο ένας του άλλου και δεν είχαμε εκπλήξεις!

Περνάτε μαζί όλο τον χρόνο σας

Όλοι χρειάζονται λίγο χρόνο μόνοι τους που και που. Να θυμάσαι ότι δεν χρειάζεται να περάσεις και το τελευταίο δευτερόλεπτο του ταξιδιού με τους φίλους σου. Αν υπάρχουν διαφορετικά πράγματα που θέλετε να δείτε, μπορείτε να χωρίσετε τους δρόμους σας για λίγες ώρες.

Μην είσαι αγενής

Η έλλειψη ύπνου ή ένα άγνωστο περιβάλλον μπορεί να μετατρέψει ακόμα και ένα αρνάκι σε λύκο! Φρόντισε να μην είσαι κακότροπος και κακοδιάθετος με τους φίλους σου. Αν μια μέρα ξυπνήσεις στραβά, απομακρύνσου για λίγο από την ομάδα προκειμένου να ηρεμήσεις (π.χ. κάνε μια βόλτα και πιες μόνο σου έναν καφέ) και γύρνα κοντά τους με τον καλό σου εαυτό.

Ταξιδεύεις με ένα νυχτοπούλι

Ίσως σου φαίνεται αστείο, ο ύπνος μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε μια παρέα, αν οι μισοί είναι ξενύχτηδες και δεν χαλαλίζουν τον ύπνο τους και οι άλλοι μισοί σηκώνονται με το πρώτο φως του ήλιου και τρέχουν να προλάβουν τα αξιοθέατα. Πώς το συνδυάζεις; Ακολουθεί ο καθένας το πρόγραμμά του και φροντίζετε να συναντηθείτε στη μέση της ημέρας π.χ. για φαγητό. Εννοείται ότι σε τέτοιες περιπτώσεις κλείνετε χωριστά δωμάτια.

Μάθε να συμβιβάζεσαι

Άκου τώρα μια μεγάλη αλήθεια: Δεν περιστρέφεται κάθε στιγμή του ταξιδιού 100% γύρω από σένα. Φρόντισε λοιπόν, να ακούς και τις επιθυμίες των φίλων σου που και που, ακόμα και αν δεν ανήκουν στη λίστα των προτεραιοτήτων σου. Με καλή διάθεση, συζήτηση και σχεδιασμό, καταφέραμε σε μια μέρα να ικανοποιήσουμε τις επιθυμίες και της Α. και της Μ. που ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες και το αποτέλεσμα μας ικανοποίησε όλους!

Μην αφήσεις έναν άνθρωπο μόνο του να κάνει την έρευνα και τον προγραμματισμό

Αφενός είναι άδικο γι' αυτόν τον έναν που αναλαμβάνει όλη την δουλειά και - κυρίως - την ευθύνη, αφ' ετέρου δεν σε μετατρέπει στον «καλό φίλο» που είναι συγκαταβατικός και συμφωνεί σε όλα! Ακόμα περισσότερο μάλιστα, που όταν έρθει η ώρα του... λογαριασμού, δηλαδή όταν βρεθείς στο πραγματικό ταξίδι, αν έχεις οποιαδήποτε διαφωνία για τις επιλογές της παρέας, του προγράμματος κτλ. δεν θα δικαιούσαι να μιλήσεις και να εκφράσεις τις διαφωνίες σου αφού... είπες ναι σε όλα!

ευχαριστούμε Α. !

Στο σημείο αυτό να πω ότι κι εμείς κάναμε μια ψιλο-κατανομή του σχεδιασμού του ταξιδιού ανάμεσα στους εφτά, αλλά κακά τα ψέματα, αν δεν ήταν η Α. που σήκωσε όλο το βάρος της οργάνωσης, μάλλον τώρα θα ήμασταν χαμένοι κάπου στην έρημο...

Την «κάνεις» από το ταξίδι την τελευταία στιγμή

Νομίζω ότι αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε ένα ταξίδι, ειδικά αν έχουν αρχίσει να γίνονται οι κρατήσεις. Αποχωρώντας για οποιοδήποτε λόγο, μπορεί να τινάξεις το ταξίδι και των υπολοίπων στον αέρα - ή τουλάχιστον τον προϋπολογισμό τους - οπότε φρόντισε, αν συμβεί, να είναι για κάποιο θέμα υπεράνω των δυνάμεών σου. Αν σε παίρνει οικονομικά, προσπάθησε να καλύψεις κάποια από τα κόστη που θα προκύψουν στην παρέα από τη δική σου αποχώρηση.

Άσε κάτω το τηλέφωνο επιτέλους!

Έλα τώρα, άσε κάτω το τηλέφωνο και σταμάτα να ψάχνεις για ελεύθερο Wi-Fi. Είσαι με τους φίλους σου στο πιο μαγικό μέρος του πλανήτη, κατέβασε λοιπόν το smartphone και απόλαυσέ το!

Δείτε περισσότερα στη σελίδα reniagoes.com

Πήγαινε στην αρχική σελίδα