Μαθήτριες από τις Σέρρες δημιουργούν προϊόντα μαλλιών απο βούτυρο βουβαλιού

Η εταιρία των παιδιών στόχο έχει να αναδείξει το βουβαλίσιο βούτυρο που έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την επιδερμίδα και ειδικότερα για τα μαλλιά. Ο λόγος όμως που επέλεξαν το βουβαλίσιο βούτυρο δεν είναι μόνο οι ευεργετικές του ιδιότητες, αλλά είναι και ότι είναι ένα τοπικό σερραϊκό προϊόν. Θέλησαν να στηρίξουν την τοπική εύφορη σερραϊκή γη.
archive

Οι μαθητές ονειρεύονται, δημιουργούν και στοχεύουν ψηλά. Οι μαθητές των τομέων Κομμωτικής & Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ - Ε.Κ. Σερρών στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, δημιούργησαν την δική τους μαθητική επιχείρηση. Παρά τις δυσκολίες που μαστίζουν τη χώρα μας, τα παιδιά βρήκαν το κουράγιο, την όρεξη και τη δημιουργικότητα να υλοποιήσουν την ευρηματικότητά τους.

Η Εικονική Μαθητική Επιχείρηση «Bio BUFF» που δημιουργήθηκε, παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα τα οποία μαζί με τους καθηγητές τους και τους εξωτερικούς συνεργάτες παρουσίασαν με επιτυχία στην Εμπορική Μαθητική Έκθεση καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του ΣΕΝ/JA Greece στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη. Η επωνυμία της επιχείρησης, προέκυψε από τα συστατικά των προϊόντων και από τις ευεργετικές ιδιότητες που παρέχουν, «Bio BUFF». Επίσης η συσκευασία και το λογότυπο της εταιρίας είναι βασισμένο σε μια πιο minimal, λιτή εκδοχή με μαύρο φόντο και χρυσές glamour λεπτομέρειες όπως αρμόζει σε ένα γυναικείο προϊόν περιποίησης. Στα πλαίσια του προγράμματος τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την παραγωγική διαδικασία των προϊόντων και με την οικονομική διαχείριση της εταιρίας. Επίσης, ασχολήθηκαν με το marketing και το management. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία αλλά και πολύ σπουδαία στην μετέπειτα πορεία τους , ως επαγγελματίες στον τομέα που επέλεξαν.

Η εταιρία των παιδιών στόχο έχει να αναδείξει το βουβαλίσιο βούτυρο που έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την επιδερμίδα και ειδικότερα για τα μαλλιά. Ο λόγος όμως που επέλεξαν το βουβαλίσιο βούτυρο δεν είναι μόνο οι ευεργετικές του ιδιότητες, αλλά είναι και ότι είναι ένα τοπικό σερραϊκό προϊόν. Θέλησαν να στηρίξουν την τοπική εύφορη σερραϊκή γη.

Το βούτυρο βουβαλιού σε συνδυασμό με τα φυτικά έλαια και τις βιταμίνες δημιουργούν μοναδική σύνθεση, πολύ ευεργετική και επουλωτική για τα φθαρμένα ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Η σειρά περιποίησης της εταιρίας Bio BUFF περιλαμβάνει τα εξής προϊόντα :

1. Μάσκα Μαλλιών «BUFF-MASK»

2. Θεραπευτικό λάδι μαλλιών «ΧΡΥΣΟ ΥΓΡΟ (BUFF OIL)»

3. Βάλσαμο χειλιών «BUFF BALM»

Η μάσκα μαλλιών BUFF-MASK κάνει τα μαλλιά να λάμπουν και τα θρέφει σε βάθος, καθώς επαναφέρει και την χαμένη τους ζωντάνια. Τα συστατικά της μάσκας είναι που την κάνουν να ξεχωρίζει από κάθε άλλο παρόμοιο προϊόν. Το βούτυρο βουβαλιού μαζί με το αμυγδαλέλαιο και το λάδι καρύδας χαρίζουν πλούσια υφή και ξεχωριστό άρωμα στο προϊόν. Η μάσκα περιλαμβάνει:

•Βούτυρο βουβαλιού

•Λάδι καρύδας

•Βούτυρο καριτέ

•Αμυγδαλέλαιο

•Υγρό μετάξι

•Βιταμίνη F

Το θεραπευτικό λάδι μαλλιών «Χρυσό Υγρό» (BUFF OIL) πήρε την ονομασία του από την αρχαιότητα καθώς έτσι ονόμαζε το ελαιόλαδο ο Όμηρος για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Το θεραπευτικό λάδι μαλλιών έχει λεπτόρρευστη υφή, δεν βαραίνει και δεν αφήνει λιπαρότητα στην τρίχα , έχει την ιδιότητα να επανορθώνει τα ταλαιπωρημένα και άτονα μαλλιά και να τους προσδίδει λάμψη και ζωντάνια.

Τα συστατικά του είναι τα εξής:

•Βούτυρο βουβαλιού

•Φυτική σιλικόνη

•Βιταμίνη F

•Υγρό μετάξι

•Λάδι καρύδας

•Καστορέλαιο

Το «βάλσαμο χειλιών» BUFF BALM συμπεριλαμβάνει και αυτό την καινοτομία που έχουν όλα τα προϊόντα της εταιρίας «Bio BUFF». Το βούτυρο βουβαλιού έχει διπλάσια λιπαρά και θρεπτικά συστατικά από το αγελαδινό και το πρόβειο γάλα, γι΄ αυτό και το προϊόν, καταπολεμά την ξηρότητα των χειλιών, τα θρέφει και προσδίδει λάμψη.

Τα συστατικά τους είναι τα εξής :

•Βούτυρο βουβαλιού

•Βούτυρο κακάο

•Βούτυρο καριτέ

•Μελισσοκέρι

•Αμυγδαλέλαιο

Οι κριτικές τόσο της μαθητικής κοινότητας όσο και των επισκεπτών της έκθεσης καθώς και της κριτικής επιτροπή ήταν πολύ θετικές, πήγαμε εξαιρετικά στις πωλήσεις και όσοι χρησιμοποίησαν τα προϊόντα μας ενθουσιάστηκαν. Σε αυτές τις ζοφερές εποχές της κυριαρχίας όλων των αποχρώσεων του γκρίζου, οι μαθητές δίνουν, με τη φρεσκάδα που χαρακτηρίζει τη νεανική φύση τους ελπίδα και θάρρος για ένα ομορφότερο αύριο.

Το διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από τις μαθήτριες:

Πρόεδρος: Ελισάβετ Μαργαριτοπούλου

Αντιπρόεδρος: Ευθυμία Στεφανούδη

Δ/ντρια Δημοσίων Σχέσεων: Μπλερίνα Τσεκρέζη

Γραμματέας: Ελσα Λαμδά-Ελένη Νανιοπούλου

Δ/ντής επικοινωνίας: Μουστακλής Δημήτριος

Δ/ντρια Έρευνας κ' Ανάπτυξης: Κατερίνα Καρανικόλα

Δ/ντρια Οικονομιών: Μαρία Λάντζου

Δ/ντρια Πωλήσεων: Χριστίνα Τσιρονάρη

Δ/ντής Μαρκετινγκ: Ζάπρος Αθανάσιος - Μαρία Μουξιού

Δ/ντρια Παραγωγής: Ηλιάννα Χαϊδάρη - Ελένη Χατζηιορδάνου

Υποδ/ντρια Παραγωγής: Κατερίνα Λαζοπούλου-Μαρία Παντελίδου

Δ/ντρια Ανθρώπινου Δυναμικού: Μυρτώ Γούναρη

Οι καθηγητές μας:

Γρίψιος Αθανάσιος

Πασχαλίδου Θεολογία

Τοτολίδου Γεωργία

Σταθάκη Νικολίνα

Επιχειρηματικός Σύμβουλος: Φραγκίδης Γαρύφαλλος

Δημοφιλή